Αλλάζει ο ποδοσφαιρικός χάρτης στον νομό

ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΤΑΙ Η Β’ ΜΕ ΤΗ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΟΜΙΛΟΥΣ Η Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2019-20 ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ 60 ΝΑΙ (8 ΟΧΙ ΚΑΙ 3 «ΠΑΡΩΝ») Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣΛ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2018 22:04

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Αλλάζει από τη νέα σεζόν (2018-19) ο ποδοσφαιρικός χάρτης του νομού, καθώς στη χθεσινή έκτακτη Γ.Σ. της ΕΠΣΛ υπερψηφίστηκε η πρόταση του Δ.Σ. για μείωση των τοπικών κατηγοριών από τέσσερις σε τρεις, με συγχώνευση της Β’ και της Γ’ κατηγορίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα διεξαχθούν τρία τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, ήτοι της Α’ ΕΠΣΛ, της Α1 ΕΠΣΛ και της Β’ ΕΠΣΛ (διευρυμένης με τα σωματεία της Γ’ που θα ενσωματωθούν). Η παραπάνω αλλαγή θα γίνει με στόχο την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν 2019-20 στην Α1 ΕΠΣΛ να συγκροτηθούν δύο όμιλοι των 16 ομάδων. Στην Α’ ΕΠΣΛ δεν πρόκειται να συμβεί καμία αλλαγή τόσο τη νέα χρονιά όσο και την επόμενη.


Υπέρ της πρότασης του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ ψήφισαν 60 σωματεία, οκτώ ψήφισαν όχι, τρία «παρών», ενώ ένα σωματείο δεν συμμετείχε στη διαδικασία από τα 72 συνολικά που μετείχαν στη χθεσινή έκτακτη Γ.Σ.
Σύμφωνα με το πλάνο του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ για τη σεζόν που θα ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο (2018-19), στην Α’ ΕΠΣΛ θα μετέχουν 16 ομάδες (ο πρωταθλητής προβιβάζεται στη Γ’ Εθνική και υποβιβάζονται δύο ομάδες), στην Α1 ΕΠΣΛ επίσης 16 ομάδες (προβιβάζονται τρεις και υποβιβάζονται δύο), ενώ στη Β’ ΕΠΣΛ θα αγωνιστούν οι υπόλοιπες ομάδες χωρισμένες σε πέντε ομίλους των 13-14 ομάδων (θα προβιβασθούν συνολικά 19 ομάδες). Έτσι τη σεζόν 2019-20 η Α’ ΕΠΣΛ θα παραμείνει με 16 ομάδες, η Α1 ΕΠΣΛ θα έχει δύο ομίλους των 16 ομάδων και η Β’ ΕΠΣΛ τέσσερις ομίλους των 13-14 ομάδων.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, κ. Μπουχλαριώτης, η αναδιάρθρωση των κατηγοριών γίνεται προκειμένου να δοθεί λύση σ’ ένα μεγάλο πρόβλημα των παραγόντων που είναι τα έξοδα και ο χρόνος. Με τη νέα μορφή που θα αποκτήσουν τα πρωταθλήματα, ιδιαίτερα δε στη Β’ ΕΠΣΛ, θα μειωθούν οι αποστάσεις, που σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου, καθώς οι πέντε όμιλοι που θα δημιουργηθούν στη Β’ ΕΠΣΛ (Αγιάς, Ελασσόνας, Λάρισας, Τεμπών, Φαρσάλων) θα έχουν τοπικιστικό χαρακτήρα, με ομάδες του κάθε δήμου.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Κατά την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, κ. Μπουχλαριώτης, πριν αναφερθεί στον διοικητικό απολογισμό, επισήμανε ότι λόγω των νέων δεδομένων η έκτακτη Γ.Σ. του καλοκαιριού θα πρέπει να πραγματοποιείται τέλη Ιουνίου αντί για τέλη Αυγούστου «για να προλαβαίνουμε τις εξελίξεις» όπως χαρακτηριστικά είπε και πρότεινε στα σωματεία κάθε χρονιά από τις αρχές Απριλίου να καταθέτουν προτάσεις για αλλαγές ή οποιεσδήποτε παρατηρήσεις, οι οποίες θα συζητούνται στην έκτακτη Γ.Σ. του Ιουνίου.
Σχετικά με τον διοικητικό απολογισμό ο κ. Μπουχλαριώτης αναφέρθηκε στα οικονομικά λέγοντας ότι «ως νέα διοίκηση θελήσαμε να συμμαζέψουμε τα οικονομικά της Ένωσης τα οποία πλέον βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Κάθε χρόνο γίνεται έλεγχος από ορκωτούς λογιστές. Ήδη έγινε ο έλεγχος της περιόδου 2013-14 και κρίθηκε απαραίτητο να διεξαχθεί έλεγχος και για την προηγούμενη τετραετία».
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ μίλησε για τα ανοιχτά συμβούλια, στα οποία οι παράγοντες μπορούν να παρίστανται και να καταθέτουν απόψεις. Είπε ότι φέτος έγιναν 21 συνεδριάσεις ενώ πέρσι σχεδόν οι μισές, τόνισε ιδιαίτερα την υλοποίηση της δέσμευσης για οικονομική ενίσχυση των σωματείων με τη μεγάλη λαχειοφόρο, στην οποία πουλήθηκαν 65.000 λαχνοί και στο τοπικό ποδόσφαιρο εισέρευσε καθαρά το ποσό των 100.000 ευρώ, αναφέρθηκε σε άλλες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν, όπως σεμινάρια παραγόντων, σεμινάρια διαιτησίας, σχολή διαιτησίας και φυσικά η ετήσια χοροεσπερίδα που έγινε μετά από τρία χρόνια, ενώ επιστρέφοντας στο θέμα της οικονομικής στήριξης των σωματείων τόνισε την ανταποδοτικότητα στην καταβολή των δηλώσεων συμμετοχής στα πρωταθλήματα και το κύπελλο από τη μείωση στα έξοδα της διαιτησίας (10 ευρώ σε κάθε παιχνίδι).
Ο κ. Μπουχλαριώτης μίλησε επίσης για τα περιφερειακά συμβούλια και τις συναντήσεις με δημάρχους, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο φλέγον θέμα της αδειοδότησης των γηπέδων και στις ενέργειες που κάνει η ΕΠΣΛ προκειμένου να μην αντιμετωπιστούν προβλήματα, ενώ τέλος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της διαιτησίας λέγοντας ότι η απουσία των αξιολογημένων διαιτητών (καθώς φέτος η ΚΕΔ/ΕΠΟ χρησιμοποίησε τους Λαρισαίους αξιολογημένους διαιτητές κατά κόρον) ήταν το μεγάλο εμπόδιο, ωστόσο η ΕΔ/ΕΠΣΛ όπως χαρακτηριστικά είπε «τα πήγε πολύ καλά και δεν υπήρχαν εσκεμμένα λάθη.
Πιστεύω ότι, επειδή είδα κάποια βίντεο, ορισμένες ομάδες αδικήθηκαν αλλά τα λάθη ήταν ανθρώπινα. Ίσως στοχοποιήθηκε κάποιο άτομο που δεν έπρεπε, αλλά ήταν καθαρός. Πιστεύω του χρόνου να τα πάμε ακόμα καλύτερα αλλά κι εσείς πρέπει να είστε πιο ανεκτικοί στα ανθρώπινα λάθη, είπε αναφερόμενος στους παράγοντες των ομάδων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ Α’ ΚΑΙ ΤΗΣ Α1 ΕΠΣΛ
Εν τω μεταξύ συνάντηση με τις ομάδες της Α’ και της Α1 κατηγορίας αναμένεται να έχει τις επόμενες ημέρες το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των πλέι οφ και πλέι άουτ. Επειδή, όπως είπε ο κ. Μπουχλαριώτης, αρκετές ομάδες εξέφρασαν την άποψη ότι επιβαρύνουν πάρα πολύ τους παίκτες και αυξάνουν τον χρόνο της αγωνιστικής δράσης, η πρόταση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ είναι να ισχύουν τα μπόνους των ομάδων από τη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου, αλλά αντί για έξι συνολικά αγώνες να γίνονται τρεις μονοί αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass