Η άμυνα θα κρίνει την πρόκριση στο Ουρουγουάη-Πορτογαλία;

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2018 16:25

Με «έπαθλο» μία θέση στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2018, Ουρουγουάη και Πορτογαλία, αναμετρώνται σήμερα στο Σότσι (21:00).

Και το ερώτημα που προκύπτει, μετά την εικόνα των δύο ομάδων στην φάση των ομίλων, είναι εάν η πρόκριση θα κριθεί από την αμυντική λειτουργία των δύο «μονομάχων».
Οι πιθανές συνθέσεις:
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Κάσερες, Χιμένες, Γκοντίν, Λασάλτ, Βετσίνο, Μπεντανκούρ, Ναντέζ, Τορέιρα, Καβάνι, Σουάρες.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίτσιο, Σοάρες, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Ζοάο Μάριο, Μουτίνιο, Καρβάλιο, Κουαρέσμα, Αντρέ Σίλβα, Ρονάλντο.

 

 

Γαλλία-Αργεντινή: Μάχη για μία θέση στα προημιτελικά

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ στη Ρωσία, η Γαλλία και η Αργεντινή συγκαταλέγονταν μεταξύ των επικρατέστερων ομάδων για την κατάκτηση του τροπαίου, μαζί με τη Βραζιλία, τη Γερμανία και την Ισπανία.
Μάλιστα, ο ενδεχόμενος τελικός ανάμεσα στην «αλμπισελέστε» και τους «πετεινούς» ήταν μέσα στις πρώτες επιλογές των ποδοσφαιρόφιλων και ο «πιθανότερος» χωρίς την παρουσία της «σελεσάο» και της παγκόσμιας πρωταθλήτριας.
Ωστόσο, η ...μοίρα ή καλύτερα η κάκιστη απόδοση των Αργεντινών στις πρώτες δύο αγωνιστικές, έφεραν αυτόν τον ...πρόωρο τελικό στη «φάση των 16». Το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά, περιμένει τον κάτοχο του στο Καζάν, όπου σήμερα (17:00) η παρέα του Λιονέλ Μέσι θα αντιμετωπίσει την παρέα του Αντουάν Γκριεζμάν.
Οι πιθανές συνθέσεις:
ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ); Γιορίς, Παβάρ, Ουμτιτί, Βαράν, Ερνάντες, Ματουϊντί, Καντέ, Πογκμπά, Μπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Χόρχε Σαμπαόλι): Αρμάνι, Μερκάδο, Οταμέντι, Ρόχο, Ταλιαφίκο, Μπανέγκα, Μασεράνο, Πέρες, Ντι Μαρία, Μέσι, Ιγκουαϊν.

 

 

Η ακτινογραφία της φάσης των ομίλων

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ, ΤΑ ΡΕΚΟΡ, ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ

Οι μάχες στους «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας αρχίζουν σήμερα, ωστόσο πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ακτινογραφία της φάσης των ομίλων, η οποία διήρκησε 15 ημέρες και φιλοξένησε 48 αγώνες.
-Δέκα ομάδες από την Ευρώπη συνεχίζουν τη διαδρομή τους (τέσσερις αποκλείστηκαν), τέσσερις (από τις πέντε που ξεκίνησαν) της Νότιας Αμερικής, μία από τη Βόρεια- Κεντρική Αμερική και μία από την Ασία. Όλες οι ομάδες που συμμετείχαν από την Αφρική αποκλείστηκαν, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια (από το 1982).
- Μόνο τρεις ομάδες, Ουρουγουάη, Κροατία και Βέλγιο, κατάφεραν να συγκεντρώσουν το απόλυτο σύνολο των βαθμών, ενώ η Ουρουγουάη το έκανε χωρίς να δεχθεί γκολ.
- Στην κορυφή των σκόρερ βρίσκεται έως τώρα ο Χάρι Κέιν της Αγγλίας με 5 γκολ. Μάλιστα από το 1986 και τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα δεν υπήρχε παίκτης που να σημειώσει από δύο γκολ σε δύο σερί ματς των ομίλων, αλλά το κατάφεραν τώρα οι Κέιν και Λουκάκου.
- Το 22% των γκολ στους ομίλους (27 από 122), σημειώθηκαν στα τελευταία δέκα λεπτά ή στις καθυστερήσεις. Το γκολ που πέτυχε ο Νεϊμάρ απέναντι στην Κόστα Ρίκα στο 90’+7’ ήταν εκείνο που σημειώθηκε πιο αργά από όλα.
- Η Γερμανία αποκλείστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην φάση των ομίλων.
- Με 24 πέναλτι δημιουργήθηκε νέο ρεκόρ στη φάση των ομίλων, αφού το παλιότερο ήταν 18.
- Στο 37ο παιχνίδι παρουσιάστηκε η μοναδική ισοπαλία χωρίς γκολ στα 48 παιχνίδια των ομίλων.
- Το γκολ Νο 2.500 στην ιστορία των Μουντιάλ, σημείωσε ο Τυνήσιος Μπεν Γιουσέφ, εναντίον του Παναμά.
- Συνολικά οι διαιτητές έδειξαν 158 κίτρινες κάρτες (3,4 μέσο όρο ανά ματς) και 3 κόκκινες.
- Σημειώθηκαν σε 48 παιχνίδια 122 γκολ, με μέσο όρο 2,5 γκολ ανά παιχνίδι.
- Το Βέλγιο είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση (9 γκολ), η Γερμανία που αποκλείστηκε εκείνη με τις περισσότερες επιθέσεις (252), η Ισπανία με τις πιο πολλές πάσες (2089) και το Ιράν με τις πιο πολλές αναχαιτίσεις στην άμυνα (149).
- Το παιχνίδι με τα περισσότερα γκολ (7) ήταν αυτό ανάμεσα στο Βέλγιο και την Τυνησία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass