Πανηγυρικά στο «final 4» ο Φιλαθλητικός

Εκαμψε χθες την αντίσταση της Δράμας (3-1) και τερμάτισε στην πρώτη θέση

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2018 22:07

«Εάν με ρωτούσε κάποιος στην αρχή της χρονιάς θα έλεγα ότι ο στόχος της ομάδας ήταν να φτάσει έως τα ημιτελικά. Όχι να προχωρήσει στο «final 4».

Πλέον είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας». Με τα παραπάνω λόγια ο τεχνικός του Φιλαθλητικού, Δημήτρης Ιόφτσεφ, έδωσε τις διαστάσεις της φετινής επιτυχίας των Παγκορασίδων του συλλόγου, που μετά από ένα συναρπαστικό τριήμερο κατάφεραν να θέσουν νοκ άουτ τα φαβορί και να κερδίσουν πανάξια το εισιτήριο για το φετινό «final 4», όπου θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας. Ήταν αναμφισβήτητα μία πολύ μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο και κατ’ επέκταση για το λαρισινό γυναικείο βόλεϊ που δείχνει ότι έχει μέλλον.
Ο Φιλαθλητικός ξεκίνησε με τη μεγαλειώδη νίκη επί του Ναυάρχου Βότση (3-2), που ήταν το φαβορί της διοργάνωσης, κάνοντας ένα καθοριστικό βήμα, συνέχισε με το 3-0 επί της Κοζάνης, ενώ ο θρίαμβος ολοκληρώθηκε χθες με τη νίκη με 3-1 επί της Δράμας, μιας ακόμα δυνατής κι επικίνδυνης ομάδας.
Μετά από ένα πολύ καλό πρώτο σετ, όπως άλλωστε επιβεβαιώνει και το σκορ 25-7, με τον Φιλαθλητικό να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην επίθεση, η λαρισινή ομάδα έριξε την απόδοσή της στο δεύτερο σετ και τα λάθη στην επίθεση στους τελευταίους πόντους έδωσαν την ευκαιρία στη Δράμα να ισοφαρίσει σε 1-1 (26-28).
Ο Φιλαθλητικός ανέκαμψε στο τρίτο σετ και παρά τις αδυναμίες στην υποδοχή, που δυσκόλευαν την πάσα, κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα λάθη του αντιπάλου και να φτάσει στο 2-1 (25-20).
Στο τέταρτο σετ η αποφασιστικότητα των κοριτσιών του Δημήτρη Ιόφτσεφ ήταν αυτή που μέτρησε. Η Δράμα προηγήθηκε με 6-2, αλλά η καλή άμυνα και η υποδοχή σε συνάρτηση με την αποτελεσματικότητα στην επίθεση ανέτρεψαν γρήγορα τα δεδομένα. Ο Φιλαθλητικός πήρε προβάδισμα με 10-9 και άρχισε να «χτίζει» σταδιακά διαφορά (19-13) για να φτάσει στο τελικό 25-15 με το οποίο σφράγισε τη νίκη και μαζί το εισιτήριο για το «final 4».
Οι διακυμάνσεις των σετ:
1ο σετ: 3-0, 9-3, 11-8, 19-6, 25-7.
2ο σετ: 3-3, 6-5, 7-7, 9-12, 17-14, 17-17, 22-20, 24-22, 26-25, 26-28.
3ο σετ: 0-2, 3-6, 9-9, 15-11, 17-14, 20-15, 23-1523-19, 25-20.
4ο σετ: 2-6, 7-7, 12-9, 13-13, 19-13, 20-15, 25-15.
Τον αγώνα διηύθυναν ο κ. Κολτσίδας και η κ. Μπατσίλα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιχνίδια της ημιτελικής φάσης παρακολούθησε ο Λαρισαίος ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Παπαδημητρίου, λίγο πριν ξεκινήσει η προετοιμασία της Εθνικής παγκορασίδων για το Βαλκανικό της Σερβίας. Από τον Φιλαθλητικό έχουν κληθεί οι Γαργάλα και Βαϊοπούλου.
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ: Λάλου, Παραφέστα, Τσιλιάκου, Γαργάλα, Σεκλειζιώτη, Βαϊοπούλου, Μπάλλα (λ), Ζιώγα, Νταφοπούλου, Μάγγα, Στατήρη, Μαυρομάτη, Μακρυγιάννη, Παπαμιχαήλ (λ).
ΓΑΙΑ ΔΡΑΜΑΣ: Σκευά, Χιντζίδου, Κεραμητσοπούλου, Πασχάλη, Αμβροσιάδου, Παλλικάρη, Μελενικιώτου (λ), Σταυρινάκη, Γεωργιάδου.

 

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1η αγωνιστική
Πάνθηρες Κοζάνης – Γαία Δράμας    0-3
Φιλαθλητικός– Ναύαρχος Βότσης    3-2
2η αγωνιστική
Γαία Δράμας – Ναύαρχος Βότσης    3-0
Πάνθηρες Κοζάνης – Φιλαθλητικός    0-3
3η αγωνιστική
Ναύαρχος Βότσης –Πάνθηρες Κοζάνης    3-0
Φιλαθλητικός– Γαία Δράμας    3-1

 

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Φιλαθλητικός    9-3    8
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Γαία Δράμας    7-3    6
Ναύαρχος Βότσης    5-6    4
Πάνθηρες Κοζάνης    0-9    0

 

 

Γλ. Σεκλειζιώτη – Ελ. Γαργάλα: «Ημασταν ομάδα με ψυχή»

Δύο από τις πρωταγωνίστριες του Φιλαθλητικού (άλλωστε όλα τα κορίτσια ήταν πρωταγωνίστριες), οι Γλυκερία Σεκλειζιώτη και Ελευθερία Γαργάλα (κλήθηκε στην Εθνική μαζί με τη Μαρία-Ζωή Βαϊοπούλου) μίλησαν για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας, αλλά και για τη συνολική προσπάθεια τη φετινή σεζόν.
«Ολόκληρη τη χρονιά είχαμε στην κυριολεξία φτύσει αίμα για να πετύχουμε την είσοδό μας στα ημιτελικά» είπε η Γλυκερία Σεκλειζιώτη και πρόσθεσε:
«Πραγματικά πιστεύω ότι το αξίζαμε. Όλα τα κορίτσια ήταν υπέροχα και έδωσαν τα πάντα για να φτάσουμε στην τελική τετράδα σε πανελλήνιο επίπεδο. Είμαστε πολύ χαρούμενες για το αποτέλεσμα. Όλες οι ομάδες ήταν δυνατές και γι’ αυτό ίσως παρουσιαστήκαμε αν όχι φοβισμένες, προβληματισμένες για το τι θα αντιμετωπίζαμε. Επειδή όμως ήμασταν ενωμένα όλα τα κορίτσια, σαν μία γροθιά καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να πανηγυρίσουμε μία πολύ μεγάλη επιτυχία».
Από την πλευρά της η Ελευθερία Γαργάλα επισήμανε:
«Ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες κάναμε διπλές προπονήσεις. Το πρωί στην άμμο και το απόγευμα στο παρκέ για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένες. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια για την προσπάθεια αλλά και γιατί είχαμε καλό κλίμα σαν ομάδα. Σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες στιγμές έντασης, αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει και γι’ αυτό δεν μας επηρέασε. Ήταν ένα δύσκολο τουρνουά και πιστεύω ότι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η ομάδα μας ήταν καλύτερη και δίκαια πήρε την πρόκριση στα τελικά του πανελληνίου πρωταθλήματος».

 

 

Δημήτρης Ιόφτσεφ: «Ο Φιλαθλητικός επέστρεψε…»

Η πρόκριση στο «final 4» του πανελληνίου πρωταθλήματος βόλεϊ παγκορασίδων σηματοδοτεί την επιστροφή του Φιλαθλητικού, μετά από πολλά χρόνια, στο προσκήνιο σύμφωνα με τον τεχνικό Δημήτρη Ιόφτσεφ.
«Αν με ρωτούσε κάποιος στην αρχή της χρονιάς για το πού μπορούμε να φτάσουμε θα έλεγα ότι στόχος της ομάδας ήταν να φτάσει έως εδώ, στα ημιτελικά, όχι να προχωρήσει περισσότερο. Γιατί από την αρχή ξέραμε ότι ο Ναύαρχος Βότσης έχει πολύ δυνατή ομάδα και είναι το μεγάλο φαβορί. Το κλειδί της επιτυχίας ήταν ότι καταφέραμε να έχουμε απόδοση τις τρεις αυτές ημέρες, γιατί οι ομάδες είναι κουρασμένες από την αγωνιστική δραστηριότητα των πρωταθλημάτων. Οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες του τουρνουά ήταν μικρές. Πιστεύω ότι ήμασταν πιο έτοιμοι, επιβάλαμε τον ρυθμό μας από την αρχή και κερδίσαμε».
• Υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκες κάτι;
«Δεν φοβηθήκαμε και το δείξαμε. Ακόμα και στο ντέρμπι με τον Ναύαρχο Βότση αλλά και σήμερα (σ.σ. χθες) κόντρα στη Δράμα. Απλά παίξαμε σωστά. Φυσικό είναι να υπάρχουν και κάποια σημεία αδυναμίας. Αυτή άλλωστε είναι η ομορφιά του βόλεϊ».
• Πώς βλέπεις τη συνέχεια στο «final 4»;
«Πλέον μπήκαμε στα δύσκολα. Είμαστε ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, που αποτελεί μεγάλη επιτυχία εάν λάβουμε υπόψη μας ότι στις άλλες ηλικιακές κατηγορίες, νεανίδες, κορασίδες, υπήρχαν μόνο ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Η μόνη ομάδα της περιφέρειας που προκρίθηκε σε «final 4» είμαστε εμείς».
Μετά από αυτές τις εμφανίσεις, πιστεύω ότι στο «final 4» θα πάμε για να πάρουμε την πρώτη θέση. Οι αντίπαλοί μας είναι γνωστοί, ο Άρης, η ΑΕΚ και το πιο πιθανό η Κηφισιά».

 

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass