Εκανε την υπέρβαση ο Φιλαθλητικός

Kέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ Παγκορασίδων και έδειξε ότι το μέλλον τού ανήκει

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2018 22:01

Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ Παγκορασίδων κατέκτησε ο Φιλαθλητικός.

Μία πολύ σημαντική επιτυχία για την ομάδα της Λάρισας, η οποία λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αν αναλογιστεί κανείς ότι αρχικός στόχος των κοριτσιών του Δημήτρη Ιόφτσεφ ήταν να μπει απλά στους ομίλους της ημιτελικής φάσης. Ο Φιλαθλητικός όμως έκανε την υπέρβαση. Προκρίθηκε στο «Final-4» και έφτασε στο χάλκινο μετάλλιο.
Η ουσία είναι ότι η ομάδα της Λάρισας έδειξε ότι διαθέτει μία εξαιρετική γενιά αθλητριών που έδωσαν υποσχέσεις για το μέλλον, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση που έχει η πόλη στον χώρο του γυναικείου βόλεϊ.
Φετινός πρωταθλητής ήταν ο Άρης Θεσσαλονίκης που ολοκλήρωσε αήττητος το τουρνουά και έφτασε δίκαια στην κορυφή, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ηρακλής Κηφισιάς και 4η η ΑΕΚ.
Το «Final-4» του πανελληνίου Πρωταθλήματος Βόλεϊ Παγκορασίδων ήταν μία σημαντική διοργάνωση και για την πόλη της Λάρισας, η οποία έδειξε ότι μπορεί να φιλοξενήσει με επιτυχία τέτοιας εμβέλειας αθλητικά γεγονότα και όχι μόνο. Στο Κλειστό της Νεάπολης διεξήχθησαν έξι συνολικά παιχνίδια το τριήμερο από 6 έως 8 Ιουλίου, τα οποία παρακολούθησε αρκετός κόσμος, αποδεικνύοντας ότι η συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων με το σωματείο του Φιλαθλητικού ήταν άψογη.

 

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
Μετά την απρόσμενη ήττα του Σαββάτου από την Κηφισιά (με 3-1 σετ) ο Φιλαθλητικός έπρεπε να κερδίσει το φαβορί του τουρνουά, τον Άρη, με 3-0 σετ για να φτάσει στο χρυσό μετάλλιο ή με 3-1 σετ για να κερδίσει το ασημένιο. Οποιοδήποτε άλλο σκορ θα οδηγούσε τη λαρισινή ομάδα στην 3η θέση, όπως το 3-1 με το οποίο τελικά ηττήθηκε.
Τα κορίτσια του Δημήτρη Ιόφτσεφ ξεκίνησαν δυνατά στο πρώτο σετ παίρνοντας ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ (7-4), αλλά κάπου εκεί ο Άρης αξιοποιώντας τις επιθετικές δυνατότητες, κυρίως της Μπρουκς αλλά και της Κωνσταντίνου, κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση. Το σετ πήγαινε στον πόντο μέχρι το 21-21, όμως τα λάθη του Φιλαθλητικού στο τέλος αποδείχθηκαν μοιραία και έδωσαν τη νίκη στον Άρη με 25-22.
Στο δεύτερο σετ ο Φιλαθλητικός βελτίωσε την εικόνα του και με πολύ καλό μπλοκ και σέρβις κέρδισε με 25-22 και ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ.
Η συνέχεια όμως δεν ήταν το ίδιο καλή. Οι αδυναμίες κυρίως στην υποδοχή δεν επέτρεψαν στον Φιλαθλητικό να πετύχει αυτό που ήθελε και να υποχρεώσει τον αήττητο μέχρι εκείνη τη στιγμή Άρη στο πρώτο του αρνητικό αποτέλεσμα. Η λαρισινή ομάδα αν και ήταν μπροστά στα μέσα του σετ (15-14) από κει και πέρα δεν μπόρεσε να αντισταθεί και ηττήθηκε με 25-21.
Στο τέταρτο και τελευταίο σετ η αποχώρηση της Γαργάλα για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο χέρι, σε συνάρτηση με την κακή υποδοχή, δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στον Φιλαθλητικό, με τον Άρη να φτάνει στο 25-18 και να πανηγυρίζει τη νίκη με 3-1 σετ.
Η διακυμάνσεις των σετ:
1ο σετ: 0-2, 3-3, 3-6, 4-7, 9-7, 13-15, 17-17, 20-20, 23-22, 25-22
2ο σετ: 2-1, 4-3, 7-5, 8-8, 14-10, 14-17, 17-20, 20-22, 22-23, 22-25
3ο σετ: 2-0, 5-3, 8-4, 11-11, 13-15, 16-16, 20-17, 23-21, 25-21
4ο σετ: 3-1, 5-5, 9-5, 12-8, 13-11, 18-11, 19-14, 19-17, 25-18.
Διαιτητές: Παπαγεωργίου, Κατσιούλης. Γραμματεία: Σκορδαρά
ΑΡΗΣ (Παπαδημητρίου): Κωνσταντίνου, Αλμπάνη, Γκιάτα, Μπρουκς, Ερμείδου, Χαμουρούδη, Κύργινα (λ), Συμεωνίδου Μπίδιου Μούχτση, Βασιλειάδου, Μήνου, Γκόλστάιν (λ).
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Ιόβτσεφ): Λάλου, Βαϊοπούλου, Σεκλειζιώτη, Παραφέστα, Γαργάλα, Τσιλιάκου, Μπάλλα (λ), Ζιώγα, Νταφοπούλου, Στατήρη, Μακρυγιάννη, Μαυρομάτη, Μάγγα, Παπαμιχαήλ (λ).

 

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1η ημέρα
Άρης - Ηρακλής Κηφισιάς        3-0
(25-23, 25-17, 25-22)
ΑΕΚ– Φιλαθλητικός        0-3
(18-25, 19-25, 23-25)
2η ημέρα
ΑΕΚ – Άρης        1-3
(20-25, 22-25, 25-18, 23-25)
Φιλαθλητικός - Ηρακλής Κηφισιάς        1-3
(25-16, 21-25, 24-26, 22-25)
3η ημέρα
Ηρακλής Κηφισιάς – ΑΕΚ        3-1
(25-11, 16-25, 25-19, 25-20)
Άρης-Φιλαθλητικός        3-1
(22-25, 25-22, 21-25, 18-25)

 

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Άρης    (9-2)    9
Ηρακλής Κηφισιάς    (6-5)    6
Φιλαθλητικός    (5-6)    3
ΑΕΚ    (2-9)     0

 

 

Β. Ακριβούλης:
«Ο Φιλαθλητικός θα γίνει ξανά πρωταγωνιστής»

Την ικανοποίησή του από την πορεία της ομάδας στο φετινό «final-4» και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου εξέφρασε ο πρόεδρος του Φιλαθλητικού, Βασίλης Ακριβούλης, ο οποίος υπογράμμισε πως στόχος των ανθρώπων του Συλλόγου είναι να γίνει ο Φιλαθλητικός πρωταγωνιστής σε επίπεδο υποδομών.
«Τα τελευταία δύο χρόνια, σε συνδυασμό με την παρουσία του προπονητή Δημήτρη Ιόφτσεφ, είπαμε να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής του Συλλόγου για να επιστρέψει ο Φιλαθλητικός στον δρόμο των επιτυχιών. Από την πρώτη χρονιά καταφέραμε να στεφθούμε πρωταθλητές ΕΣΠΕΚΕΛ. Φέτος μετά από ένα αήττητο σερί καταφέραμε να φτάσουμε στο final-4», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ακριβούλης και προσέθεσε:
«Η επιτυχία ήταν πολύ μεγάλη γιατί ήμασταν η μόνη ομάδα που είχαμε αθλήτριες μικρότερης ηλικίας από τους αντιπάλους μας. Το ότι φτάσαμε απλά και μόνο στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδος δείχνει τη δουλειά που γίνεται στον Σύλλογο, αλλά και το έργο του προπονητή.
Είχαμε πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων που μας βοήθησε να φέρουμε τη διοργάνωση στη Λάρισα, η οποία παρεμπιπτόντως διοργανώνεται εκ νέου μετά από 8 χρόνια, αφού η Ομοσπονδία την είχε σταματήσει, καθώς και να δώσουμε κίνητρο στον κόσμο να δει ένα τέτοιο τουρνουά. Θα συνεχίσουμε να ρίχνουμε το βάρος στις υποδομές, γιατί θέλουμε αυτό που πετύχαμε φέτος να έχει συνέχεια και να ενισχύσουμε παράλληλα τη γυναικεία ομάδα, ώστε να επανέλθει στη Α2 Εθνική. Θα προσπαθήσουμε από του χρόνου να πρωταγωνιστούμε πανελληνίως σε όλα τα τμήματα».

 

 

Δ. Ιόφτσεφ:
«Εχουμε ποιοτική ομάδα»

Στην ποιότητα των αθλητριών του Φιλαθλητικού αναφέρθηκε από την πλευρά του ο προπονητής του Συλλόγου, Δημήτρης Ιόφτσεφ, ο οποίος επισήμανε ότι η ομάδα θα μπορούσε να είχε φτάσει και στο χρυσό μετάλλιο, εάν είχε λίγο μεγαλύτερη εμπειρία.
«Ο Φιλαθλητικός επέστρεψε στις μεγάλες διοργανώσεις σε επίπεδο υποδομών. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τα κορίτσια μας που κέρδισαν σημαντικές εμπειρίες μέσα από τη συμμετοχή τους στο «final-4». Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο για μας. Έχουμε ποιοτική ομάδα, αλλά μας λείπει η εμπειρία. Σήμερα (σ.σ. χθες) παίζαμε έναν τελικό. Εάν κερδίζαμε τον Άρη, θα ήμασταν πρώτοι. Η έλλειψη εμπειρίας, όμως, μας στοίχησε.
Από δω και πέρα στόχος μας είναι να πρωταγωνιστούμε κάθε χρόνο και να βρισκόμαστε πάντα μέσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδος σε επίπεδο υποδομών».

 

 

Θ. Αδαμόπουλος:
«Αψογη διοργάνωση»

Για την επιτυχία της διοργάνωσης έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θάνος Αδαμόπουλος, ο οποίος είπε τα εξής:
«Ήταν ιδιαίτερη χαρά για μας, ως Δήμος Λαρισαίων, να φιλοξενήσουμε αυτήν τη διοργάνωση. Ήμασταν σε πλήρη επικοινωνία με την ομάδα του Φιλαθλητικού με στόχο την άψογη διοργάνωση. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους γονείς πρώτα απ’ όλα, που στηρίζουν αυτά τα παιδιά, στους προπονητές και στις αθλήτριες και θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες που ήρθαν από άλλες πόλεις και πρωταγωνίστησαν σ’ αυτό το τουρνουά. Εμείς θα στηρίζουμε πάντα αυτές τις προσπάθειες».

 

 

Γ. Κωσταρόπουλος:
«Στηρίζουμε πάντα τέτοιες εκδηλώσεις»

Στη στήριξη της δημοτικής Αρχής σε τέτοιες εκδηλώσεις αναφέρθηκε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος, εντεταλμένος σε θέματα Αθλητισμού, Γιώργος Κωσταρόπουλος.
«Το final-4 στέφθηκε με επιτυχία, η οποία θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν την πρώτη θέση την καταλάμβανε ο Φιλαθλητικός. Ήταν ένα πολύ καλό τουρνουά και σ’ αυτό βοήθησαν οι πολύ καλές γηπεδικές συνθήκες. Ο Δήμος Λαρισαίων ανταποκρίθηκε στο αίτημα να στηρίξει αυτήν τη διοργάνωση, όπως και κάθε άλλη διοργάνωση. Θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα στα σωματεία.
Το σημαντικότερο ήταν ότι το χάρηκαν τα παιδιά, αλλά και οι γονείς που ήρθαν».

 

 

Τελετή λήξης - απονομές

Μετά το τέλος των αγώνων ακολούθησε η τελετή λήξης του τουρνουά με τις απονομές του κυπέλλου και των μεταλλίων. Την απονομή του τροπαίου στον πρωταθλητή Άρη έκανε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θ. Αδαμόπουλος, ενώ τα μετάλλια απένειμε ο δημοτικός σύμβουλος, εντεταλμένος σε θέματα Αθλητισμού, Γ. Κωσταρόπουλος. Στη δευτεραθλήτρια ομάδα της Κηφισιάς τις απονομές έκανε το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, Β. Μπεκιάρης, στην τριταθλήτρια ομάδα του Φιλαθλητικού ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΕΛ, Αστ. Πατσιαούρας και στην τέταρτη ομάδα της ΑΕΚ ο δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου, υπεύθυνος για θέματα Αθλητισμού, Κ. Χρυσοβέργης.

 

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass