Κληρώσεις με παγίδες στο Champions League

ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΣΕΛΤΙΚ-ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ Η ΑΕΚ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΑΚ Μ. ΕΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ Ο ΠΑΟΚ

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2018 15:18

Τον νικητή του ζευγαριού Σέλτικ (Σκωτία)-Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Νιόν της Ελβετίας. Ο «Δικέφαλος» θα δώσει το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας στις 7 ή 8 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 14 Αυγούστου.

Στα δύσκολα με το... καλημέρα έπεσαν οι πρωταθλητές Ελλάδας, καθώς όποιος κι από τους δύο είναι τελικά ο αντίπαλός τους, αποτελεί υψηλό «εμπόδιο». Η Σέλτικ, που είναι το λογικό φαβορί, επιδιώκει να βρεθεί για τρίτη σερί χρονιά στους ομίλους του Champions League. Ξεκίνησε αποκλείοντας εύκολα στον Α' γύρο την Αλασκέρτ από την Αρμενία, με νίκες 3-0 εντός και εκτός. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έχει κατακτήσει τα επτά τελευταία πρωταθλήματα στη Σκωτία (αφού επωφελήθηκε από τη χρεοκοπία της «αιώνιας» αντιπάλου της, Γκλάσκοου Ρέιντζερς), φτάνοντας τα 49 στο σύνολο, ενώ την τροπαιοθήκη της κοσμούν επίσης 38 κύπελλα και 17 League Cup. Το 1967 έγινε η πρώτη βρετανική ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών, νικώντας στον τελικό την Ίντερ, ενώ το 2003 έφτασε ως τον τελικό του Κυπέλλου UEFA, αλλά ηττήθηκε 3-2 από την Πόρτο του Ζοζέ Μουρίνιο.

Σε ό,τι αφορά στη Ρόζενμποργκ, η πρωταθλήτρια Νορβηγίας δεν βρίσκεται στο προ 20ετίας επίπεδο, όταν συμμετείχε σταθερά στους ομίλους του Champions League και είχε φτάσει ως τα προημιτελικά το 1997. Η τελευταία παρουσία της στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν την περίοδο 2007-08, ενώ πέρυσι αποκλείστηκε στον 3ο προκριματικό, κατά σύμπτωση πάλι από τη Σέλτικ, και στη συνέχεια αγωνίστηκε στους ομίλους του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ

Ο δρόμος του ΠΑΟΚ στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις προβλέπεται... δύσβατος. Κι αν για τα προκριματικά του Champions League αυτό ήταν αναμενόμενο, η πιθανή διασταύρωσή του με τη Φίτεσε στο Europa League, εφόσον αποκλειστεί από τη Βασιλεία, δεν θα ήταν ό,τι καλύτερο.

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, αν ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξεπεράσει το εμπόδιο της Βασιλείας και συνεχίσει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League θα βρει απέναντί του τη Σπαρτάκ Μόσχας, που τερμάτισε τρίτη πέρυσι στο ρωσικό πρωτάθλημα, μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Λοκομοτίβ. Πρόκειται για έναν από τους ιστορικότερους και δημοφιλέστερους Συλλόγους στη χώρα, που έχει κατακτήσει 22 πρωταθλήματα (12 στην τέως Σοβιετική Ένωση και 10 στη Ρωσία) και 13 κύπελλα (10 και 3 αντίστοιχα), ενώ έχει καταγράψει αξιόλογες ευρωπαϊκές πορείες, φτάνοντας ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών την περίοδο 1990-91 και στα προημιτελικά του Champions League τη σεζόν 1995-96, καθώς επίσης και με συμμετοχές στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων (1992-93) και του Κυπέλλου UEFA (1997-98) και πιο πρόσφατα, την περίοδο 2010-11, στα προημιτελικά του Europa League.

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί από τη Βασιλεία και συνεχίσει στο Europa League, θα αντιμετωπίσει στον Γ' προκριματικό γύρο τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στη Φίτεσε και τη Βιτορούλ Κοστάντζα. Φαβορί βεβαίως είναι η ολλανδική ομάδα, γνωστή στους Έλληνες φιλάθλους από τις ημέρες που μεγαλούργησε με τη φανέλα της ο Νίκος Μαχλάς. Σε ό,τι αφορά στη Βιτορούλ Κονστάντζα, είναι η ομάδα που ίδρυσε ο Γκεόργκε Χάτζι το 2009, με βασικό στόχο να αναδείξει νέους ποδοσφαιριστές, και έφτασε μέσα σε οκτώ χρόνια να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ρουμανίας την περίοδο 2016-17.

Τα ζευγάρια, που προέκυψαν από τη σχετική κλήρωση, έχουν ως εξής:

«ΜΟΝΟΠΑΤΙ» ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Σέλτικ (Σκωτία) ή Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) - ΑΕΚ (Ελλάδα)

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) - Σκεντίγια (ΠΓΔΜ) ή Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία)

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) ή Σούντουβα (Λιθουανία) - Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) ή Σπαρτάκ Τρνάβα (Σλοβακία)

Κουκέσι (Αλβανία) ή Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) ή Ελσίνκι (Φινλανδία)

Αστάνα (Καζακστάν) ή Μίντιλαντ (Δανία) - Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) ή Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ)

Κλουζ (Ρουμανία) ή Μάλμε (Σουηδία) - Λουντογκόρετς Ράζγκραντ (Βουλγαρία) ή Βίντι (Ουγγαρία)

«ΜΟΝΟΠΑΤΙ» ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) - Άγιαξ (Ολλανδία) ή Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)

Μπενφίκα (Πορτογαλία) - Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

Σλάβια Πράγας (Τσεχία) - Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)

ΠΑΟΚ (Ελλάδα) ή Βασιλεία (Ελβετία) - Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass