Μεταγραφικός πυρετός στην ΑΕΛ

Αντί για Κύπρο θα ταξιδεύσει στην Κρήτη για φιλικό

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2018 22:14

Του Σωτ. Κέλλα
Ένα μήνα περίπου προετοιμασίας μετράει η ΠΑΕ ΑΕΛ ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Super League αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το έμψυχο δυναμικό της, αφού μετά τις αποχωρήσεις παικτών έρχονται και μεταγραφές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΕΛ ετοιμάζεται για τέσσερεις μεταγραφικές κινήσεις και αυτές αφορούν σε δύο επιθετικούς (με δεδομένο ότι στα τέσσερα φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα η λαρισινή ομάδα δεν πέτυχε ούτε ένα τέρμα), ένα αριστερό μπακ (στο προχθεσινό φιλικό παιχνίδι στη Λαμία με τη φερώνυμη ομάδα δοκιμάσθηκε και ο Πέτροβικ στη θέση αυτή) αλλά και έναν τερματοφύλακα (παράλληλα θα ανέβει και ένας από την ομάδα νέων αφού η ΑΕΛ αυτή τη στιγμή έχει μόλις δύο, τον Σουλούκο και τον Γκέκα).


Πάντως δεν δείχνει βιασύνη η ομάδα για να ολοκληρώσει αυτές τις μεταγραφικές κινήσεις αφού θεωρούν ότι υπάρχει χρόνος, ενώ παράλληλα θεωρούν ότι τα γκολ θα έρθουν… μαζεμένα με δεδομένη την πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας που έχει σε όλα τα παιχνίδια η ομάδα.
Παράλληλα γίνονται εγκώμια για τους νεαρούς παίκτες και ειδικά για τον Χαλάτση και τον Πινακά, που αγωνίσθηκαν στον προχθεσινό αγώνα στη Λαμία κόντρα στη φερώνυμη ομάδα (η ΑΕΛ ηττήθηκε με 1-0).
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σωτήρης Αντωνίου προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα του σκοραρίσματος αλλάζοντας την τακτική από 3-5-2 σε 4-23-1 αλλά η ομάδα είχε πάλι τα ίδια στοιχεία. Κατοχή μπάλας, δημιούργησε ευκαιρίες αλλά δεν υπήρχε γκολ. Και ως γνωστό αυτά που μετράνε στο ποδόσφαιρο είναι τα γκολ.
Σχετικά με τις θέσεις των παικτών υπάρχουν πειραματισμοί κυρίως με τους νέους παίκτες και ορισμένους από τους έμπειρους, όπως ο Πέτροβικ και ο Ντέλετιτς. Θα φανεί το οριστικό πλάνο για τη νέα σεζόν που θα έχει ο προπονητής στο φιλικό τα 12ης Αυγούστου με τον Παναθηναϊκό.
ΑΝΤΙ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Ματαιώθηκε λόγω οικονομικής ασυμφωνίας το φιλικό της ΑΕΛ στην Κύπρο που ήταν προγραμματισμένο για τις 4 Αυγούστου και τελικά οι «βυσσινί» θα ταξιδέψουν στην Κρήτη για να αγωνισθούν με τον ΟΦΗ στις 3 ή 4 Αυγούστου.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
«Είναι εμφανές ότι αντιμετωπίζουμε πρόβλημα μέσα στη μεγάλη περιοχή» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα Λαμία-ΑΕΛ 1-0 και σίγουρα έμμεσα ζήτησε τη μεταγραφική ενίσχυση στην επίθεση. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο δοκιμάσαμε κάτι διαφορετικό, στα τρία προηγούμενα παιχνίδια είχαμε ένα εμφανές πρόβλημα, όσον αφορά στην επιθετική λειτουργία. Χρησιμοποιήσαμε ένα διαφορετικό σχηματισμό 4-2-3-1, είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, αν και στα πρώτα δέκα λεπτά η ομάδα δεν μπήκε καλά μέσα. Νομίζω όμως ότι με την πάροδο του χρόνου είχαμε την κατοχή της μπάλας, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις, περισσότερο από άλλη φορά, όσον αφορά στην επιθετική λειτουργία, παρόλα αυτά φαίνεται πως είναι εμφανές ότι αντιμετωπίζουμε πρόβλημα μέσα στη μεγάλη περιοχή και είναι κάτι το οποίο πρέπει να το λύσουμε. Τώρα όσον αφορά στο δεύτερο ημίχρονο, έπαιξε μια άλλη ενδεκάδα, με πολλά νέα παιδιά. Νομίζω ότι στη φάση του γκολ ήταν μια άτυχη στιγμή, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και χάσαμε 1-0. Κρατάω την καλή εμφάνιση των μικρών ποδοσφαιριστών στο δεύτερο ημίχρονο και ότι πρέπει να βελτιώσουμε πάρα πολλά πράγματα για να μπορέσουμε να έχουμε μια πάρα πολύ ανταγωνιστική ομάδα».

Ερωτηματικό αποτελεί η σημερινή κλήρωση...

Ερωτηματικό αποτελεί το αν θα γίνει σήμερα η κλήρωση της Super League λόγω των τηλεοπτικά «αστέγων» ΠΑΕ. Ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, ζήτησε να παραταθεί η προθεσμία υποβολής της προκήρυξης, από τις 7 Αυγούστου στις 18 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι για να εγκριθεί η προκήρυξη χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία 12 ψήφων ανάμεσα στα 16 μέλη του συνεταιρισμού, την ώρα που επτά ΠΑΕ ακόμη δεν έχουν εξασφαλίσει τηλεοπτική στέγη. Στο ενδεχόμενο πάντως της αναβολής αντιδράει το συνδρομητικό κανάλι που ζητάει να γίνει κανονικά η κλήρωση και να οριστεί το πρόγραμμα του πρωταθλήματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass