ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ:

Δείξαμε πως είμαστε ομάδα με πειθαρχία και αγωνιστικό πλάνο

ΕΙΧΑΜΕ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ 100% ΕΤΟΙΜΟΙ - ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΜΕ ΠΑΟ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΜΑΣ - ΣΤΟΧΟΣ Η ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2018 22:21

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο τεχνικός της ΑΕΛ Σωτήρης Αντωνίου για την παρουσία της ομάδας στο προχθεσινό φιλικό παιχνίδι με τον Άρη, στο «Κλεάνθης Βικελίδης».


Οι «βυσσινί» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 σε ένα ματς που θύμιζε αγώνα πρωταθλήματος και διεξήχθη σε γήπεδο... χωράφι, με τον αγωνιστικό χώρο να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών.
Τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όσο και στο δεύτερο, ειδικά στο πρώτο μισό, οι παίκτες της ΑΕΛ ήταν αυτοί που είχαν κατά κάποιον τρόπο τον έλεγχο και έδειξαν πως σιγά-σιγά «κτίζεται» μια νέα ομάδα, η οποία με την κατάλληλη χημεία αναμένεται πως θα παρουσιαστεί έτοιμη στις επίσημες υποχρεώσεις της.
Σε αυτό συνηγορεί και ο προπονητής της Σωτήρης Αντωνίου, ο οποίος σε χθεσινές του δηλώσεις στην «Ε» επισήμανε τα εξής: «Είδαμε μια ομάδα η οποία μπροστά σε 15.000 κόσμο είχε κατοχή μπάλας και έλεγχο του παιχνιδιού. Διαχειριστήκαμε άψογα την εξέλιξη του παιχνιδιού και αντιδράσαμε όπως έπρεπε, μετά το 1-0 που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, με πέναλτι. Καταφέραμε και ισοφαρίσαμε μετά από οργανωμένη προσπάθεια, ήμασταν πολύ καλοί και δημιουργήσαμε ευκαιρίες σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, για εμάς και τους αντιπάλους μας. Υλοποιήσαμε το αγωνιστικό μας πλάνο και με πειθαρχία δείξαμε πως είμαστε στον σωστό δρόμο».
-Πού χρειάζεται η ομάδα βελτίωση;
«Σε αυτό που κυρίως χρειάζεται, είναι οι νεοαποκτηθέντες παίκτες να μπούνε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο πνεύμα της ομάδας. Και να έχουμε αποτελεσματικότητα, καθώς δημιουργούμε ευκαιρίες, που όμως δεν τις αξιοποιούμε. Σίγουρα δεν είμαστε ακόμη 100% έτοιμοι και σκοπός μας είναι να τελειοποιήσουμε, το αγωνιστικό μας πλάνο».
-Ποιες είναι οι προσδοκίες στα φιλικά που ακολουθούν, με Παναθηναϊκό (εντός) και Ξάνθη(εκτός);
«Στα φιλικά με Παναθηναϊκό και Ξάνθη θέλω να είμαστε καλύτεροι και να βελτιώνουμε την αγωνιστική μας εικόνα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Στα τέσσερα πρώτα φιλικά η ομάδας μας ήταν κουρασμένη από τη σκληρή προετοιμασία.
Στον αγώνα με τον Άρη είχαμε μια διαφορετική φρεσκάδα και ευελπιστώ πως στα παιχνίδια που ακολουθούν, με τον Παναθηναϊκό και την Ξάνθη, θα πλησιάσουμε τα στάνταρ που θέλουμε.
Δηλαδή επιθετικό πρέσιγκ, κατοχή μπάλας και παιχνίδι κυριαρχίας».
-Ενα σχόλιο για την κλήρωση του πρωταθλήματος. Φαίνεται δύσκολη στην αρχή, αλλά και στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.
«Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, όπου θέλω να κερδίσουμε και να κάνουμε νικηφόρα πρεμιέρα. Ένα ένα μετά θα βλέπουμε τα παιχνίδια ξεχωριστά. Δεν υπάρχει εύκολη και δύσκολη κλήρωση, διότι αυτό που προέχει είναι να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και να κάνουμε ένα ιδανικό ξεκίνημα».

 

ΔΥΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Με δύο συστήματα αγωνίσθηκε η ΑΕΛ κόντρα στον Άρη. Αρχικά ο Αντωνίου παρέταξε την ομάδα με 3-5-2, ενώ στη συνέχεια δοκίμασε και το 3-4-3, καθώς υπάρχουν πολλοί επιθετικοί στο ρόστερ της.
Η διαφορά ήταν και στις δύο περιπτώσεις ο Πίτι, ο οποίος στο πρώτο κομμάτι αγωνίσθηκε ως δεκάρι και στο δεύτερο ως εξτρέμ.

 

ΑΡΕΣΑΝ ΟΙ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Πολύ καλά στοιχεία έδειξε ο νεοαποκτηθείς γκολκίπερ Κρίστινσον, που ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και αντικαταστάθηκε στο 58’ από τον Σουλούκο.
Ο 17χρονος Λαρισαίος πορτιέρο για μισή ώρα που αγωνίστηκε κάτω από το πέταλο όπου βρίσκονταν οι φανατικοί οπαδοί του Άρη, ήταν σταθερός και δεν επηρεάσθηκε καθόλου από τη θερμή ατμόσφαιρα.

 

ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ
Το έκτο της φετινό φιλικό παιχνίδι θα δώσει αύριο και ώρα 20:30 η ΑΕΛ στο AEL FC ARENA, η οποία θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και θα είναι το πρώτο τους φετινό ματς μπροστά στους φιλάθλους της.

 

ΤΡΕΙΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ
Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τους ποδοσφαιριστές Δημήτρη Καπό, Κωνσταντίνο Θεοδωρόπουλο και Αλέξανδρο Σαφαρίκα, τους οποίους ευχαριστεί για τη συνεργασία και τους εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα τους.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass