×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/208170

Η ΑΕΛ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ (1-1)

Το φιλικό έγινε εχθρικό

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2018 22:04

Το τελευταίο ουσιαστικά φιλικό παιχνίδι της ΑΕΛ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, που έδωσε χθες η ΑΕΛ στην Ξάνθη κόντρα στη φερώνυμη ομάδα, έγινε εχθρικό (1-1 το τελικό αποτέλεσμα με γκολ που πέτυχαν με πέναλτι ο Γέντρισεκ στο 42ο λεπτό και ο Φατιόν στο 58’) καθώς η λαρισινή ομάδα διαμαρτύρεται για τη διαιτησία υποστηρίζοντας ότι της ακυρώθηκαν δύο γκολ στο πρώτο μέρος, ενώ το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε η Ξάνθη ήταν ανύπαρκτο.

Αποτέλεσμα ήταν να διαμαρτυρηθούν οι «βυσσινί» και να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο με δεκάλεπτη καθυστέρηση στο δεύτερο μέρος.
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σωτήρης Αντωνίου ξεκίνησε το παιχνίδι με την τακτική 3-5-2 και την ενδεκάδα του τελευταίου νικηφόρου φιλικού αγώνα με τον Παναθηναϊκό, με μια αλλαγή στην άμυνα καθώς τη θέση του τραυματία Μόρα πήρε ο Γκόλιας.
Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια αγωνίσθηκε ο Κρίστινσον στην άμυνα οι: Γρομητσάρης, Γκόλιας και Χούμπτσεφ. Στα πλάγια ο Αντωνίου τοποθέτησε τον Ντέλετιτς με τον Σαχίτι ενώ αμυντικά χαφ ήταν ο Φατιόν με τον Μιλοσάβλιεβιτς. Σε ρόλο επιτελικού χαφ αγωνίσθηκε ο Πίτι και στην επίθεση ο Μόρσι με τον Κούνιτς.
Η Ξάνθη του Μίλαν Ράσταβατς ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας αγωνίσθηκε ο Ζίφκοβιτς, στόπερ οι Μελιόπουλος και Κασάδο, αριστερό μπακ ο Συλλά και δεξί μπακ ο Μπαξεβανίδης.
Αμυντικοί μέσοι οι Ντε Λούκας και Καμαρά, με δεκάρι τον Ντουρίτσκοβιτς, σέντερ-φορ ο Κάστρο, με Γιέντρισεκ αριστερό εξτρέμ και Κίκε Μπόουλα στα δεξιά.
Η ΑΕΛ είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά οι γηπεδούχοι έβγαιναν στην κόντρα-επίθεση με τον Κίκε απειλητικά και κατάφεραν να κάνουν κάποια σουτ και προηγήθηκαν με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στο 42’.
Η ΑΕΛ νωρίτερα διαμαρτυρήθηκε για ένα τέρμα που της ακυρώθηκε που πέτυχε ο Ντέλετιτς ενώ στις καθυστερήσεις πέτυχε ένα ακόμα με τον Μόρσι που και αυτό ακυρώθηκε.
Οι διαμαρτυρίες του πάγκου της λαρισινής ομάδας είχαν ως αποτέλεσμα να αποβληθούν ο τεχνικός διευθυντής Βασίλης Βάνης και ο αρχηγός της αποστολής Τάσος Χριστακόπουλος.
Στο δεύτερο μέρος η λαρισινή ομάδα πίεσε για την ισοφάριση και το κατάφερε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φατιόν που κέρδισε ο Μόρσι όταν ανατράπηκε από τον Ζίφκοβιτς.
Το παιχνίδι είχε την ίδια μορφή με την ΑΕΛ να έχει κατοχή της μπάλας και να παίζει πολύ καλά αλλά τελικά δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη, ενώ και η ομάδα της Ξάνθης απείλησε στο τέλος με τον Ντουρίτσκοβιτς.
Ο τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου πλην του Σουλούκου χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του στο 67’ χωρίς η ομάδα να χάσει τα χαρακτηριστικά που έδειχνε μέχρι εκείνη τη στιγμή στο παιχνίδι.

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
3’: Σουτ του Ντέλετιτς από τα δεξιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, μπλόκαρε ο Ζίφκοβιτς.
4’: Ο Συλλά σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα καταλήγει άουτ.
9’: Ο Κίκε μόνος από δεξιά μέσα στη μεγάλη περιοχή σούταρε και απέκρουσε ο Κρίστινσον.
19’: Νέο σουτ του Κίκε πάλι μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αποκρούει εκ νέου ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.
24’: Σουτ του Κίκε από δεξιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα καταλήγει άουτ.
29’: Σέντρα του Μπαξεβανίδη από δεξιά, ο Γιέντρισεκ μέσα από τη μεγάλη περιοχή πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
42’: Ο διαιτητής Τζουμαλάκης σε μαρκάρισμα του Χούμπτσεφ στον Κίκε υποδεικνύει πέναλτι το οποίο εκτελεί ο Γιέντρισεκ και κάνει το 1-0.
45’: Μακρινό σουτ του Πίτι στέλνει την μπάλα άουτ.
45’+1’: Εκτέλεση φάουλ από τον Πίτι, ο Μόρσι πιάνει κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο δεύτερος βοηθό Εμπλιούκ υποδεικνύει οφσάιντ τον σκόρερ.
50’: Από λάθος του Μελιόπουλου στην άμυνα, ο Ντέλετιτς μόνος του σούταρε μόλις άουτ.
54’: Κεφαλιά του Μόρσι μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Ζίφκοβιτς.
55’: Μπαλιά του Μπαξεβανίδη προς τον Γιέντρισεκ που μεταβιβάζει στον Κάστρο αλλά πρόλαβε ο Γκόλιας και αποκρούει σε κόρνερ.
57’: Ο Μόρσι ανατρέπεται από τον Ζίφκοβιτς και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι .
58’: Το εκτελεί ο Φατιόν και διαμορφώνει το 1-1.
83’: Ωραία ενέργεια του Ντουρίτσκοβιτς αλλά το σουτ που κάνει αποκρούει σε κόρνερ ο Κρίστινσον.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολλά παράπονα εκφράζει η ΑΕΛ για τη διαιτησία του κ. Απόστολου Τζουμαλάκη (ΕΠΣ Σερρών) και τις υποδείξεις των βοηθών Παναγιώτη Κουβαλάκη (ΕΠΣ Δράμας), Εμπλιούκ Ιλιάζ (ΕΠΣ Ξάνθης).
ΞΑΝΘΗ: Ζίφκοβιτς, Συλλά, Μπαξεβανίδης (78’ Θυμιάνης), Μελιόπουλος (63’ Φλίσκας), Κασάδο, Ντε Λούκας (63’ Καντά), Καμαρά (46’ Κοβάσεβιτς), Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ (80’ Φασίδης), Κίκε (84’ Ορφανίδης), Κάστρο.
ΑΕΛ: Κρίστινσον, Σαχίτι (67’ Μπάλας), Γκόλιας, Γρομητσάρης, Χούμπτσεφ, Ντέλετιτς (67’ Καρανίκας), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (67’ Γκοίκοβιτς), Κούνιτς (67’ Νούνιτς), Πίτι (67’ Λεοζίνιο), Μόρσι (67’ Φριούι).

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΘΕΙ ΠΑΙΚΤΗΣ
Σήμερα η ομάδα της ΑΕΛ θα δώσει νέο φιλικό παιχνίδι στα Τρίκαλα με τη φερώνυμη ομάδα (20.00) όπου ο τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου θα χρησιμοποιήσει παίκτες που δεν αγωνίσθηκαν χθες στην Ξάνθη αλλά και ορισμένους που είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής.
Κατά τη διάρκεια του φιλικού θα δοκιμασθεί Κροάτης αμυντικός (αγωνίζεται στη θέση του δεξιού μπακ) που τη σεζόν που τελείωσε αγωνιζόταν στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.
Μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης για τον ΑΟ Τρίκαλα ανακοινώθηκε η αποστολή για το φιλικό με την ΑΕ Λάρισας. Πριν από αυτό οι ποδοσφαιριστές είδαν σε βίντεο τα φιλικά παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα και Παναχαϊκή, όπου εκεί ο προπονητής επισήμανε κάποια πράγματα που αφορούν στην τακτική.
Για το φιλικό με την ΑΕΛ ο Νάτκο Ντόστανιτς ανακοίνωσε τους παίκτες που αποτελούν την αποστολή. Αναλυτικά: Μαντιανί, Ράντι, Γιδόπουλος, Γιουκαρής, Γκατζολάρι, Γκόλιας, Γκότοβος, Γκουγκούδης, Θεολόγου, Κατσαντώνης, Μακρίδης, Νιάρος, Πάνος, Πατσατζόγλου, Σιαλμάς, Συμελίδης, Συριόπουλος, Ταΐρης, Τσιάρας, Τσιμίκας, Αλμπάνης και Μπουρούσης.

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Το καλύτερο παιχνίδι

XANTHI AEL8

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ Σωτήρης Αντωνίου δήλωσε στην «Ε» τα εξής: «Κάναμε πολύ καλή εμφάνιση και ίσως ήταν η καλύτερη στα φιλικά παιχνίδια. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει δύο ακόμα τέρματα, αυτά που μας ακυρώθηκαν. Είχαμε κατοχή μπάλας, πρεσάραμε ψηλά και με συνεχή πίεση. Θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος».

Η ΑΕΛ μπήκε στο δεύτερος μέρος με δέκα λεπτά καθυστέρηση
*ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Με δέκα λεπτά καθυστέρηση μπήκε στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία με αποκορύφωνα τον καταλογισμό πέναλτι σε βάρος των «βυσσινί» και μάλιστα επικοινώνησε με τον κ. Λάιο υπεύθυνο της Super League για να μάθουν τις επιπτώσεις σε περίπτωση που δεν συνεχίσουν το παιχνίδι. Ο κ. Λάιος είπε ότι προβλέπεται αφαίρεση βαθμών έστω και αν είναι φιλικό το παιχνίδι.

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Gallery άρθρου

{gallery}208170{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass