Πάνος Καρατσιβής: Ο Λαρισαίος ποδηλάτης που «ζάλισε» την Ευρώπη

*ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΑΛΙΟ ΣΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΟΥΡΣΟΥΙΤ

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2018 22:12

Ο λαρισινός αθλητισμός από χθες γράφει διεθνή ιστορία στο άθλημα του ποδηλάτου, με ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αθλήματος, τον Πάνο Καρατασιβή του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας, που «ζάλισε» την Ευρώπη καθώς στο ευρωπαικό πρωτάθλημα εφήβων στίβου, που γίνεται στην Ελβετία μετά το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα σκρατς πήρε χθες και το ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό πουρσουίτ κάνοντας δύο φορές πανελλήνιο ρεκόρ αφήνοντας άφωνους τους ειδικούς του αθλήματος.

Ίσως είμαστε στα «πρόθυρα» ενός νέου μεγάλου Λαρισαίου αθλητή που πιθανόν να μας χαρίσει μέχρι και ολυμπιακό μετάλλιο μελλοντικά.

Ο Καρατσιβής προκρίθηκε στον τελικό με πανελλήνιο ρεκόρ 3:17:502 και στον τελικό ηττήθηκε από επαγγελματία Ιταλό ποδηλάτη κάνοντας πάλι νέο πανελλήνιο ρεκόρ 3.17.154.

Μιλώντας χθες μετά την επιτυχία του αθλητή με τον Λαρισαίο προπονητή του Πάνου Καρατσιβή, Απόστολο Τσοπούρογλου, μας είπε ότι ο ποδηλάτης του δεν έχει ταβάνι στους στόχους του.

«Δεν περιμέναμε δύο ευρωπαϊκά μετάλλια, ειδικά το σημερινό(σ.σ. χθεσινό) αλλά πλέον από δω και πέρα όλα είναι πιθανά, καθώς στόχος είναι το παγκόσμιο ρεκόρ τη νέα χρονιά στην κατηγορία (φέτος ήταν μικρότερος από τους υπόλοιπους συναθλητές του) αλλά και η συμμετοχή αν όχι στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, σίγουρα στην Ολυμπιάδα του Παρισιού το 2024. Αυτό που πέτυχε ο Καρατσιβής, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων, να κατακτήσει δύο μετάλλια, δεν θυμάμαι να έχει προηγούμενο όσο ασχολούμαι εγώ με το ποδήλατο.

Πρόκειται για ένα ταλέντο που θα αφήσει εποχή και πλέον δεν έχει ταβάνι στους στόχους του όπως έδειξε στην Ελβετία».

Και συνέχισε μιλώντας για τον ΠΓΣ Λάρισας: «Στη Λάρισα τα τελευταία χρόνια κάνουμε μια σκληρή δουλειά στο άθλημα του ποδηλάτου που μας φέρνει διακρίσεις και ελπίζω να έχουμε και ανάλογη ενίσχυση για να μπορέσουμε να φθάσουμε ακόμα πιο ψηλά. Ο Καρατσιβής είναι η αρχή της ανάδειξης σπουδαίων αθλητών από τον σύλλογο».

Στο ατομικό πουρσουίτ οι άντρες ανταγωνίζονται στα 4.000 μέτρα και οι γυναίκες στα 3.000 μέτρα. Κατά τη φάση των προκριματικών κάθε αναβάτης καλύπτει μόνος του την απόσταση καταγράφοντας τον χρόνο του. Οι πιο γρήγοροι προκρίνονται και συμμετέχουν σε νοκ-άουτ αγώνες για τα μετάλλια, ξεκινώντας, από αντίθετες πλευρές της πίστας. Οι δύο πιο γρήγοροι αναβάτες ανταγωνίζονται για το χρυσό, ενώ οι 3ος και 4ος γρήγοροι για το χάλκινο. Αν κάποιος φτάσει τον αντίπαλό του, τότε γίνεται αυτόματα νικητής, αλλιώς νικητής βγαίνει αυτός με τον καλύτερο χρόνο.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass