Ξέσπασε με Μπαργκάν και Νούνιτς

Η ΑΕΛ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ ΜΕ 4-1 ΑΛΛΑ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΓΩΝΑ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2018 22:03

Oσα τέρματα δεν σημείωσε σε εννέα μέχρι τώρα επίσημα παιχνίδια, τα πέτυχε σε ένα στον χθεσινό αγώνα της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ηρόδοτο και κέρδισε με 4-1 έχοντας πρωταγωνιστές τους δύο σκόρερ Νούνιτς (22’ και 68’) και Μπαργκάν (56’, 62’).

Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 79’ με τον Μασάδο, ο οποίος ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι.
Παρά την ευρεία νίκη η λαρισινή ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, αφού θα χρειαστεί την ισοπαλία ή τη νίκη ανάλογα με το σημερινό αποτέλεσμα της αναμέτρησης Απόλλωνα Πόντου-Πανιωνίου. Πάντως κρατάει την τύχη της πρόκρισης στα πόδια των ποδοσφαιριστών της και όλα θα κριθούν στον αγώνα εκτός έδρας με τον Απόλλωνα Πόντου που θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου.
Αν κάτι έμεινε από το χθεσινό παιχνίδι στη μνήμη όλων είναι ότι σκόραραν επιτέλους οι επιθετικοί, ο Κοέφ πήγε πολύ καλά σαν δεξί χαφ ενώ οι Νούσιος και Πινακάς έχουν ποδοσφαιρικό μέλλον μπροστά τους. Επίσης είδαμε έστω και σαν αλλαγή του Φριούι που αν τον βοηθούσε μια φάση που συμμετείχε θα πετύχαινε και τέρμα.
Γενικά η ΑΕΛ κέρδισε εύκολα ενώ για μία ακόμα φορά είχαμε «εμφύλιο» με συνθήματα μερίδας οπαδών εναντίον του μεγαλομετόχου αλλά και αποδοκιμασίες των υπολοίπων εναντίον της μερίδας που αποδοκίμαζε τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ.
Γενικά ο κόσμος που παρακολούθησε το παιχνίδι ευχαριστήθηκε γκολ και προσπάθειες ενώ ο Ιταλός τεχνικός Τζιανλούκα Φέστα θα πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος ενώ είδε ότι μπορεί να υπολογίσει και άλλους παίκτες για το αρχικό σχήμα.
Παράλληλα έχει ολοκληρωμένη άποψη σχεδόν για όλο το έμψυχο δυναμικό και καλείται να το αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο.
Ο Ηρόδοτος από τις πιο ιστορικές ομάδες της Κρήτης του Ηρόδοτου (λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του συνοικισμού της Νέας Αλικαρνασσού, ιδρύθηκε το 1925, και παρά τις εξαιρετικά δύσκολες βιοτικές συνθήκες που επικρατούσαν την εποχή εκείνη, οι Αλικαρνασσείς επιθυμώντας να ενδυναμώσουν τη συλλογική συνείδηση και να συσφίξουν τους δεσμούς μεταξύ των κατοίκων του συνοικισμού, ίδρυσαν το αθλητικό σωματείο «Ο Ηρόδοτος», προς τιμήν του Αρχαίου Ιστορικού Ηροδότου, με καταγωγή από την αρχαία πόλη της Μικράς Ασίας, την Αλικαρνασσό το 1932. Η Κρητική ομάδα είχε δραστηριότητα και την περίοδο της Γερμανικής κατοχής) άφησε καλές εντωπώσεις για ένα περίπου ημίχρονο παρά την κόπωση που είχε από την παραμονή στην ηπειρωτική Ελλάδα από το Σάββατο μέχρι και χθες ταξιδεύοντας σε Θεσσαλονίκη και Βόλο για τα παιχνίδια με Ηρακλή και ΑΕΛ αντίστοιχα.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Η ΑΕΛ ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-4-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Παϊτέρη, στην άμυνα τους Μπέρτο(δεξιά), Γκοΐκοβιτς, Γκόλια (σέντερ μπακ), Χούμπτσεφ (αριστερά) στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Φατιόν και Μπάλλα και στα πλάγια τους Νούσιο (αριστερά), Κοέφ (δεξιά) ενώ στην επίθεση τους Νούνιτς και Μπαργκάν.
Από την αρχή φάνηκε η διάθεση των παικτών της ΑΕΛ για νίκη καθώς μόλις στο 5ο Μπαργκάν σημάδεψε το δοκάρι αλλά στο 22’ ο Νούνιτς έκανε το 1-0 αλλά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου το άγχος υπήρχε...
Αυτό έφυγε μόλις ο Μπαργκάν έκανε στο 56’ το 2-0 και ο ίδιος παίκτης το 3-0 στο 62’.
Ο Νούνιτς μετά από έξοχη πάσα του Χοτζάλι έκανε το 4-0 στο 68’ και στη συνέχεια στόχος ήταν να διευρυνθεί το σκορ.
Αλλά στο 79’ ο Μασάδο κέρδισε καθαρό πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος και έκανε το 4-1.
Ο Νούσιος θα μπορούσε να κάνει στο τέλος το 5-1 αλλά δεν τα κατάφερε.
Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ πέτυχε μια νίκη που της διατηρεί ακέραιες στις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση ενώ πήρε και ψυχολογία ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος του ερχόμενου Σάββατου στη Λειβαδιά με τον Λεβαδειακό.

 

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
5’: Σέντρα του Κοέφ, ο Μπαργκάν μέσα στην περιοχή επιχείρησε σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Γιαλούση και αποκρούστηκε στη συνέχεια από το αριστερό κάθετο δοκάρι για να καταλήξει κόρνερ.
18’: Βαθιά μπαλιά του Φατιόν στον Μπέρτο, που έφυγε από ελεγχόμενη θέση, αλλά ο Κουράκης επιχείρησε έξοδο και αποσόβησε την τελευταία στιγμή τον κίνδυνο.
20’: Δυνατό σουτ του Μπάλλα, έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Κουράκης έδιωξε σε κόρνερ.
22’: Ωραίος συνδυασμός των παικτών της ΑΕΛ από τα δεξιά, ο Μπάλλας μπήκε στην περιοχή, έσπασε ωραία την μπάλα και ο επερχόμενος Νούνιτς με πλασέ πάνω στην κίνηση έγραψε το 1-0.
26: Ωραία ενέργεια του Μπαργκάν, ο οποίος έκανε ένα σλάλομ από τον χώρο της μεσαίας γραμμής, σούταρε δυνατά λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή για να αποκρούσει με δυσκολία ο Κουράκης.
34’: Ανατροπή του Νούσιου από τον Γιαλούση μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο διαιτητής κ. Διαμαντόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
36’: Ο Νούσιος ελίχθηκε πολύ ωραία λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και προς τα αριστερά, επιχείρησε συρτό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
50’: Σέντρα του Κοέφ από τα δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον Νούσιο μέσα στη μεγάλη περιοχή και από τα αριστερά, ο οποίος επιχείρησε νέα σέντρα και ο Νούνιτς με σουτ από καλή θέση έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.
51: Φάουλ του Μπαργκάν από τα δεξιά, και ο Κανδηλάκης έδιωξε σε κόρνερ την τελευταία στιγμή προ του Φατιόν.
52’: Κόρνερ του Χούμπτσεφ από τα αριστερά, η μπάλα κατέληξε στον αμαρκάριστο Μπαργκάν, ο οποίος επιχείρησε ένα άτσαλο σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ.
53’: Ωραία ενέργεια του Νούσιου, από τα αριστερά, ο οποίος απέφυγε τον αντίπαλό του μπήκε στη μεγάλη περιοχή, σούταρε δυνατά αλλά ο Κουράκης μπλόκαρε.
55’: Φάουλ του Μπαργκάν και ο Κουράκης μπλοκάρει.
56’: Η πίεση της ΑΕΛ απέδωσε καρπούς, ο Νούσιος κέρδισε την μπάλα, πάσαρε στον Νούνιτς κι αυτός έβγαλε την ασίστ στον Μπαργκάν, ο οποίος με ψύχραιμο σουτ πέτυχε το 2-0.
63’: Ο Μπαργκάν πρωταγωνιστής και πάλι σε μία γρήγορη επιθετική ενέργεια της ΑΕΛ. Ο επιθετικός των «βυσσινί» πήρε την μπάλα, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και υπό πίεση με ωραίο σουτ έγραψε το 3-0.
68’: Ωραία μπαλιά του Χοτζάλι στον κενό χώρο, ο Νούνιτς, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Κουράκη, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 4-0.
73’ Σουτ του Νούνιτς μέσα στη μεγάλη περιοχή και από πλάγια δεξιά, πάνω από την αντίπαλη εστία.
76’: Κοντινή κεφαλιά του Φριούι, μπλόκαρε ο Κουράκης.
79’: Ο διαιτητής κ. Διαμαντόπουλος καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκοΐκοβιτς στον Μασάδο, το οποίο αξιοποίησε ο τελευταίος μειώνοντας σε 4-1.
82’: Συρτή παράλληλη σέντρα του Νούνιτς, στον Πινακά, ο οποίος κάτω από την πίεση του αντιπάλου του δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
89’: Σουτ του Νούνιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Κουράκης μπλόκαρε.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίοι ήταν οι Φατιόν, Νούνιτς και Μπαργκάν. Ο Παϊτέρης δεν χρειάσθηκε να επέμβει, ο Μπέρτος με τον Χούμπτσεφ είχαν διάθεση αλλά ο Κοέφ ήταν καλύτερος από αυτούς. Ο Νούσιος έχει μέλλον ενώ Γκόλιας, Μπάλλας, Γκοΐκοβις ήλεγχαν τις φάσεις που συμμετείχαν.
Ο Χοτζάλι πολύ καλός και με διάθεση ο Πινακάς. Ο Φριούι έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται αλλά συμμετείχε στις φάσεις.
Από τον Ηρόδοτο άρεσαν ο Μασάδο και ο Μπάμπης.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Διαμαντόπουλου(Αρκαδίας) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Μπέρτο, Γκοΐκοβιτς, Φατιόν, Προβυδάκη, Κοντογιάννη, Μπάμπη, Μάκο. Σωστοί στις υποδείξεις οι βοηθοί: Τριανταφύλλου(Αρκαδίας), Πλαμίδα(Λακωνίας).ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ: Παϊτέρης, Μπέρτος, Γκόλιας, Γκοΐκοβιτς, Χούμπτσεφ, Μπάλλας (74‘ Πινακάς), Φατιόν, Κοέφ (60‘ Χοτζάλι), Νούνιτς, Νούσιος, Μπαργκάν (66‘ Φριούι).
ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Κουράκης, Κασαπάκης, Προβυδάκης (73‘ Δαμιανάκης), Κοντογιάννης, Μπάμπης, Φραγκουλάκης (71‘ Αργκιλέσι), Κανδηλάκης, Γιαλούσης, Μάκο, Μασάδο, Κωνσταντινίδης (66‘ Αμαραντίδης).

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 8ου ΟΜΙΛΟΥ
1. Πανιώνιος    3
2. ΑΕΛ    3
3. Απόλλων Πόντου (Καλαμαριάς)    3
4. Ηρόδοτος    0

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1η αγωνιστική
Ηρόδοτος - Απόλλων Πόντου    0-1
Πανιώνιος - ΑΕΛ    2-0
2η αγωνιστική
ΑΕΛ - Ηρόδοτος    4-0
Απόλλων Πόντου - Πανιώνιος    (ΣΗΜΕΡΑ)
3η αγωνιστική (5/12)
Απόλλων Πόντου - ΑΕΛ
Ηρόδοτος - Πανιώνιος

 

 

Ρεπορτάζ; Σωτ. Κέλλας,
Αρης Γκουτρουμάνης
Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass