«Μάχες» με τον χρόνο στην «3η Ανάβαση Ελασσόνας»!

Αγώνας με πολύ μέλλον * «Αγκαλιάστηκε» από τον κόσμο και τους φορείς / Εκατοντάδες φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού κατέκλυσαν την περιοχή

Δημοσίευση: 05 Νοε 2018 22:01

Συγκλονιστικές «μάχες» με τον χρόνο έδωσαν και πολλές συγκινήσεις για εκατοντάδες θεατές – φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και όχι μόνο, προσέφεραν οι 61 συμμετέχοντες στην «3η Ανάβαση Ελασσόνας».

Ήταν μια όμορφη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού με μέλλον που «έτρεξε» για δύο ημέρες (Σάββατο και Κυριακή) στην Ελασσόνα και στη γύρω περιοχή, ενταγμένη στο Ελληνικό Ημερολόγιο Αγώνων 2018 και αγώνας που προσμετράται βαθμολογικά στο Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος (της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος).

Δεν χωρά αμφιβολία πως και αυτή η Ανάβαση Ελασσόνας, 3η στη σειρά, άφησε πίσω της πολλές υποσχέσεις για τη συνέχισή της και τις επόμενες χρονιές, ώστε να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός για την περιοχή της Ελασσόνας.

Να σημειωθεί ότι διοργανώθηκε από τη δραστήρια Λέσχη Αυτοκινήτου – Μοτοσικλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας, των τοπικών φορέων και βέβαια δεκάδων χορηγών.

Το βράδυ του Σαββάτου έγινε η επίσημη έναρξη των Αγώνων, με παρουσίαση όλων των συμμετοχών, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, και με την παρουσία δεκάδων φίλων του αυτοκινήτου και όχι μόνο.

Από νωρίς, χθες το πρωί, οι μηχανές των αυτοκινήτων «πήραν φωτιά», για τα καλά, και εκατοντάδες φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού από τον Νομό Λάρισας, από γειτονικούς νομούς, και όχι μόνο, πήραν «θέση μάχης», απλωμένοι σε ιδιαίτερα επιλεγμένα σημεία της διαδρομής, απολαμβάνοντας με ασφάλεια τις προσπάθειες των πληρωμάτων που αγωνίστηκαν και «έπαιζαν» με τον χρόνο (προσφέροντας ασυνήθιστο θέαμα και απρόσμενες συγκινήσεις), ζώντας από κοντά μια πολλά υποσχόμενη «Ανάβαση Ελασσόνας», που σίγουρα… έχει μπροστά της πολλούς Αγώνες.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί (κυρίως μεσήλικες) που ξαναθυμήθηκαν παλαιότερες εποχές, τότε που το φημισμένο «Ράλι Ακρόπολις» με ειδικές διαδρομές… περνούσε και από την Ελασσόνα και τη γύρω περιοχή!

Οι οδηγοί και τα πληρώματα που συμμετείχαν δεν έκρυψαν τη χαρά τους που βρέθηκαν στην Ελασσόνα και πήραν μέρος σε «έναν πολλά υποσχόμενο Αγώνα», «εξαιρετικά οργανωμένο», «με υπέροχη διαδρομή», «με μοναδική φιλοξενία», «με φοβερή δουλειά των διοργανωτών», που «αγκαλιάστηκε» από τον κόσμο και έχει τη στήριξη των τοπικών φορέων, με την πίστη και την ελπίδα να έχει και συνέχεια τις επόμενες χρονιές.

Μάλιστα, πολλοί από τους οδηγούς ευχαρίστησαν δημόσια την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια Θεσσαλίας – Δήμο Ελασσόνας), τους διοργανωτές και όλους τους φορείς που έδωσαν σημαντικό «χέρι βοήθειας» για να είναι επιτυχημένη και αυτή η διοργάνωση.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπαν έμπειροι οδηγοί που συμμετείχαν: «η Ανάβαση της Ελασσόνας ολοένα… και ανεβαίνει και έχει πολύ μέλλον μπροστά της, αρκεί να προσεχθεί. Για την ώρα, είναι μια δυνατή διοργάνωση, πολύ καλά προετοιμασμένη. Πολύ σημαντικό είναι που έχει αγκαλιαστεί από όλο τον κόσμο».

Η εφετινή 3η Ανάβαση Ελασσόνας προσέλκυσε εμφανώς μεγαλύτερο αριθμό φίλων του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, σε σύγκριση με τις προηγούμενες, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο πως οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Το χθεσινό μεσημεριανό στην Ελασσόνα βρήκε δεκάδες αγωνιστικά αυτοκίνητα να επιστρέφουν από την πίστα της Ανάβασης στη «βάση» τους, στην πόλη.

Το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας, έγινε η απονομή των κυπέλλων στους νικητές – οδηγούς της 3ης Ανάβασης Ελασσόνας, μέσα σε θερμά χειροκροτήματα, επευφημίες και πολλά χαμόγελα.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass