Τους αποδεκάτισε ο πυρετός

ΕΞΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ (17:00) ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ - ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2019 16:03

Η επιστροφή -έστω και προσωρινά- του Ερμή στη φυσική του έδρα, στο κλειστό της Αγιάς σημαδεύτηκε από ένα δυσάρεστο γεγονός, καθώς έξι παίκτες της ομάδας ταλαιπωρούνται από υψηλό πυρετό λόγω ίωσης (άλλοι τρεις βρίσκονται σε πιο ήπια κατάσταση) και δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν στο σημερινό ντέρμπι κορυφής με τον Ιπποκράτη (17:00) για τη 13η αγωνιστική της Α2 Εθνικής.

Τριανταφύλλου, Τζιόλος και Τσιαμπαλής είναι εκτός προπονήσεων τις τελευταίες τρεις ημέρες, ενώ σ’ αυτούς προστέθηκαν αιφνιδίως χθες οι Κόμματος, Κούκσιτς και Τσιλούλης. Σε πιο ήπια κατάσταση βρίσκονται οι Λόλας, Τσούμας και Βρεττάς. Όπως επισήμαναν οι υπεύθυνοι της ομάδας το γεγονός ότι δεν υπήρχε ζεστό νερό όλη την εβδομάδα στα κλειστά γυμναστήρια της Νεάπολης και της Αγιάς (σημειώθηκαν αβαρίες στις σωληνώσεις λόγω της παγωνιάς) ήταν η αιτία να αρρωστήσουν οι παίκτες.
Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη ανάγκασε τους ανθρώπους του Ερμή να ξεκινήσουν χθες το μεσημέρι έναν μαραθώνιο προκειμένου το παιχνίδι να αναβληθεί, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε εφικτό, αφού, όπως επισήμαναν η ομάδα του Ιπποκράτη δεν συναίνεσε (δεν έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα που της γνωστοποίησε επίσημα η διοργανώτρια αρχή), και ως εκ τούτου οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν κανονικά σήμερα στο κλειστό της Αγιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετώπισε και το Αιγάλεω στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (επτά παίκτες με ίωση) ωστόσο ο Κεραυνός Αιγίου συναίνεσε στην αναβολή του αγώνα, σε αντίθεση με τον Ιπποκράτη που είπε όχι στο αίτημα της ομάδας της Αγιάς.
Η στάση του Ιπποκράτη και η άρνησή του στην αναβολή του αγώνα δημιούργησε έντονη αγανάκτηση στις τάξεις του Ερμή Αγιάς, με τον προπονητή Γιώργο Σκαραφίγκα να δηλώνει «Είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε. Με όποιους παίκτες και αν παίξουμε και σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται, θα πάρουμε τη νίκη πάση θυσία. Στον αντίπαλό μας λέμε «μολών λαβέ» και καλούμε τον κόσμο να μας στηρίξει».
Χθες η προπόνηση έγινε με μικρή συμμετοχή (Λάππας, Σπυρόπουλος, Νταλός, Βρεττάς, Τσούμας, Μηλιώνης, Τσούλκας, Τοπάλης) σε χαλαρούς ρυθμούς και πλέον η αντίστροφη μέτρηση για το σημερινό ντέρμπι που θα κρίνει την ομάδα που θα διατηρηθεί μόνη στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, άρχισε.

 

ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΑΛΗ
Μία ακόμα αρνητική εξέλιξη ήρθε να προστεθεί στο γενικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ερμής Αγιάς. Συγκεκριμένα το ΑΣΕΑΔ δεν εξέδωσε χθες απόφαση (σ.σ. όπως έγινε στην περίπτωση του Ιωνικού με τον Μαυροκεφαλίδη, δηλαδή μία ημέρα μετά την εκδίκαση της υπόθεσης) για τη μεταγραφή του Τοπάλη, τον οποίο οι «κυανόλευκοι» ήλπιζαν να έχουν σήμερα στη διάθεσή τους για τον αγώνα με τον Ιπποκράτη. Η υπόθεση εκδικάστηκε προχθές, την Πέμπτη και η απόφαση θα εκδοθεί την προσεχή Τρίτη.ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ως μόνος πρώτος ρίχνεται στη «μάχη» της 13ης αγωνιστικής στην Α2 ανδρών στο μπάσκετ ο Ιωνικός Νικαίας, αφού ο -συγκάτοικός του στην αυγή του 2019- Ηρακλής έκανε ποδαρικό με το... αριστερό στο νέο έτος, καθώς ηττήθηκε στην Κω με 69-61 από τον Ιπποκράτη. Η ομάδα της Νίκαιας υποδέχεται το Ψυχικό με στόχο την 11η νίκη του κι ενώ ο αντίπαλός της βρίσκεται αρκετά πίσω με 6 νίκες - 6 ήττες.
Ντέρμπι αναμένεται σήμερα στο Ιβανώφειο καθώς η απόσταση των 2 βαθμών που χωρίζει τον Ηρακλή από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων δεν επιτρέπει στους Θεσσαλονικείς να... κοιμούνται ήσυχοι ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της σημερινής 13ης αγωνιστικής στην Α2 Ανδρών (17:00):
Πευκοχώρι-Μαρούσι
Καστοριά-Απόλλων Π.
Ερμής Αγιάς-Ιπποκράτης
Χαρ. Τρικούπης-Καρδίτσα
Ιωνικός Ν.-Ψυχικό
Καβάλα-Εθνικός
Κόροιβος-Αμύντας
Ηρακλής-Διαγόρας Δρ.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ιωνικός Ν.    22
Ηρακλής    21
Ερμής Αγιάς    20
Ιπποκράτης    20
Καστοριά    19
Διαγόρας Δρ.    19
Καρδίτσα    19
Αμύντας    19
Ψυχικό    18
Κόροιβος    17
Πευκοχώρι    17
Μαρούσι    17
Χαρ. Τρικούπης    17
Απόλλων Π.    16
Καβάλα    14
Εθνικός    13

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass