Από τριάρα σε... τριάρα η ΑΕΛ

*ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΜΦΑΤΙΚΟ 3-0 *ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Ο ΝΟΥΝΙΤΣ (ΔΥΟ ΓΚΟΛ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2019 22:00

«Από κανάρα σε κανάρα θα πετάω» τραγουδούσε ο Χρηστάκης στο σουξέ «Το πουλί» που έγραψε το 1976 ο Μιχάλης Γαβριηλίδης, αλλά χθες στην ΑΕΛ τραγουδούσαν από «τριάρα σε τριάρα θα πετάω» καθώς μετά τη νίκη με 3-2 επί του Αστέρα Τρίπολης για το κύπελλο Ελλάδας την περασμένη Τετάρτη ήρθε χθες και το 3-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος της Super League.

Η Λαρισινή ομάδα πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης με τα γκολ των Γκίνο (5’ αυτογκόλ) και Νούνιτς (63’, 77’). Να σημειωθεί πως ο Απόλλωνας αγωνίστηκε από το 50ό λεπτό με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) του Στάθη.

Η φάση της αποβολής ήταν και η πιο σημαντική του παιχνιδιού γιατί από εκείνο το λεπτό και μετά (1-0) η ΑΕΛ επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της και έφθασε στο εύκολο 3-0.

Με το «τρίποντο» αυτό η ΑΕΛ βρίσκεται στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας μια σημαντική διαφορά ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού (φέτος υποβιβάζονται τρεις ομάδες απευθείας και μία δίνει μπαράζ παραμονής με τον δεύτερο της Football League).

Η ΑΕΛ πέτυχε να πάρει μια βαθμολογική ανάσα ενώ οι παίκτες της άρχισαν και βρίσκουν ρυθμό με τη συμμετοχή των νεαποκτηθέντων. Ειδικά ο Σετσέροβις αποδεικνύεται σπουδαία μεταγραφή ενώ θα προσθέσουμε και την εσωτερική που είναι ο Μάρκο Νούνιτς που έφθασε τα πέντε τέρματα με τα δύο που πέτυχε επί του Απόλλωνα Σμύρνης.

Καλός και ο Γιακιμόφσκι που δείχνει ότι το ελληνικό πρωτάθλημα μοιάζει περισσότερο με τη Γ’ κατηγορία Ιταλίας, αν κρίνουμε ότι πλέον αρχίζει και ξεχωρίζει ένας παίκτης που ήρθε από μια χαμηλή κατηγορία της γείτονος χώρας.

Αυτό πάντως που δείχνει να υπάρχει είναι το πολύ καλό κλίμα ενώ είδαμε και ιπποτικό χαιρετισμό από τους φιλάθλους αλλά και από τον μεγαλομέτοχο Αλέξη Κούγια προς τον πρώην παίκτη της ΑΕΛ και νυν του Απόλλωνα Σμύρνης Θωμά Ναζλίδη που μπήκε ως αλλαγή στον αγώνα.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα τους Καρανίκα (δεξιά), Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς(σέντερ μπακ), Γιακιμόφσκι (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ τον Σετσερόβιτς και επιθετικά τους Φατιόν και Μιλοσάβλιεβτιτς. Στην επίθεση ήταν οι Μπαργκάν (αριστερά), Νούνιτς και Ντέλετιτς (δεξιά).

Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός του Απόλλωνα Σμύρνης Μπάμπης Τεννές αγωνίσθηκε με 3-4-1-2 έχοντας τον Χουάντερσον κάτω από τα δοκάρια στην άμυνα τους Κύργια, Τζανετόπουλο και Λούκιτς, στη μεσαία γραμμή τους Ναδάλες (αριστερά), Γκίνο, Κοντοέ, Στάθη (δεξιά), πιο μπροστά τον Κονέ και στην επίθεση τους Μπεντινέλι και Βάρκας.

Η ΑΕΛ στην πρώτη ουσιαστικά φάση του αγώνα κατάφερε να βρεθεί μπροστά στο σκορ όταν μετά από φάουλ του Μπαργκάν ο Γκίνο με κεφαλιά υπό πίεση του Φατιόν έβαλε αυτογκόλ.

Από το λεπτό αυτό και μέχρι το 40’ ο Απόλλωνας είχε κατοχή της μπάλας, οι φίλαθλοι δυσανασχετούσαν κατά διαστήματα αλλά οι φιλοξενούμενοι έχασαν μόλις μία ευκαιρία.

Η ΑΕΛ από το 40’ και μετά έκανε τρεις ευκαιρίες με κυριότερη στο 44’ του Νούνιτς που μόνος προ του Χουάντερσον έστειλε την μπάλα υπερβολικά άουτ.

Να αναφερθεί ότι η κατοχή της μπάλας ήταν υπέρ του Απόλλωνα ενώ η ΑΕΛ κέρδισε το πρώτο κόρνερ στο 42’.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ ξεκίνησε ουσιαστικά με αριθμητικό πλεονέκτημα αφού στο 50’ ο διαιτητής Τσιαμούρης απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Στάθη επειδή τράβηξε τη φανέλα του Μπαργκάν...

Κάπου εκεί τελείωσαν όλα...

Η ΑΕΛ στο 63’ με τον Νούνιτς κάνει το 2-0 (το μισό γκολ ανήκει στον Μιλοσάβλιεβιτς) και ο ίδιος παίκτης στο 77’ κάνει το 3-0 χάρη όμως και στην πάσα του Ντέλετιτς.

Από κει και πέρα ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να είχε πάει εκεί στο 4 ή 5-0 αλλά ο Χουάντερσον έδειξε ότι παραμένει πολύ καλός τερματοφύλακας.

Οι αλλαγές του Φέστα έδειξαν και τις εναλλακτικές λύσεις που έχει η ομάδα. Όταν βγήκε ο Μπαργκάν και μπήκε ο Σικάφκα, ο νεοεισελθών πήγε στα πλάγια ενώ όταν μπήκε ο Νούσιος στη θέση του Νούνιτς, ο Σικάφκα μετακινήθηκε σαν σέντερ φορ.

Ο Πίτι που ήταν μια ακόμα αλλαγή έδειξε ότι ως αμυντικό χαφ μπορεί να παίξει τόσο ο Σετσέροβιτς όσο και ο Φατιόν.

 

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ

2’: Εκτέλεση φάουλ από τον Κονέ και ο Γκίνο πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

5’: Από αριστερά ο Μπαργκάν εκτελεί φάουλ και ο Γκίνο με κεφαλιά υπό πίεση του Φατιόν στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας και κάνει το 1-0.

11’: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Γιακιμόφσκι, μπλοκάρει ο Χουάντερσον.

28’: Σέντρα από δεξιά του Κονέ και από κοντά ο Ναδάλες δεν μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

35’:Μακρινό σουτ του Μπαργκάν, η μπάλα καταλήγει άουτ.

42’: Σουτ του Φατιόν έξω από τη μεγάλη περιοχή, αποκρούει ο Χουάντερσον σε κόρνερ.

43’: Σέντρα του Γιακιμόφσκι από δεξιά, ο Μιλοσάβλιεβιτς από κοντά δεν καταφέρνει να πλασάρει τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.

44’: Ο Νούνιτς κάνει ατομική προσπάθεια, μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

47’: Ατομική προσπάθεια του Μπαργκάν που μπαίνει από αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ μπλοκάρει ο Χουάντερσον.

55’: Σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Μπετινέλι μπλοκάρει ο Κρίστινσον.

56’: Μακρινό σουτ του Φατιόν, η μπάλα καταλήγει άουτ.

59’: Σέντρα του Γιακιμόφσκι προς το Νούνιτς που βρίσκεται μέσα στη μεγάλη περιοχή σε θέση βολής αλλά προλαβαίνει και αποκρούει τελευταία στιγμή ο Λούκιτς.

63’: Ο Μιλοσάβλιεβιτς από αριστερά κάνει ατομική προσπάθεια και την κατάλληλη στιγμή βγάζει σέντρα προς το Νούνιτς που σχεδόν στη γραμμή του τέρματος δεν δυσκολεύεται να κάνει το 2-0.

76’: Κόρνερ για τον Απόλλωνα από τα δεξιά με τον Τριάδη, κεφαλιά από τον Ναζλίδη, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρίστινσον.

77’: Ωραία πάσα μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Ντέλετιτς προς το Νούνιτς που δεν δυσκολεύεται μόνος αμαρκάριστος να κάνει το 3-0.

80’: Εκτέλεση φάουλ από τον Πίτι μπλοκάρει ο Χουάντερσον.

81’: Υπέροχη μπαλιά του Ντέλετιτς στον Μιλοσάβλιεβιτς αλλά το σουτ που κάνει αποκρούει με το πόδι ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Σμύρνης.

82’: Σουτ του Ντέλετις έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Χουάντερσον.

84’: Ο Σικάβκα σουτάρει από πλάγια και αριστερά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ καλύτερος ο Νούνιτς λόγω της ευστοχίας του αλλά αυτό το χρωστάει στον Μιλοσάβλιεβς και στον Ντέλετιτς που είναι οι καλύτεροι της ομάδας μαζί με τον Σετσέροβιτς.

Ο Κρίστινσον δεν χρειάστηκε να επέμβει καθόλου και λόγω... κρύου είχε και μία λάθος έξοδο (76’).

Ο Καρανίκας έπαιξε με ένεση αλλά ήταν πολύ καλός όπως και ο Γιακιμόφσκι. Ζίζιτς και Γκοΐκοβιτς αρχίζουν και δένονται σε πολύ καλό δίδυμο.

Ο Μπαργκάν μπορεί καλύτερα...

Ο Σικάφκα με τον Πίτιι μπήκαν με όρεξη και ειδικά ο Λευκορώσος μας αρέσει που παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης.

Ο Νούσιος αρχίζει και κερδίζει την εμπιστοσύνη του προπονητή.

Από τον Απόλλωνα Σμύρνης καλύτερος ο Μπεντινέλι και ακολούθησαν ο Χουάντερσον με τον Κονέ.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πολύ καλή η διαιτησία του Αλέξανδρου Τσαμούρη (Πειραιά) και σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Κούλα Χασάν (Ξάνθης) και Δημήτριος Σαμοϊλής (Αθηνών). Δύο κίτρινες κάρτες είδε ο Στάθης με τη δεύτερη να μετατρέπεται σε κόκκινη στο 50’. Από μία κίτρινη είδαν οι Βάρκας και Σετσέροβιτς.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόφσκι, Ζίζιτς, Καρανίκας, Μπαργκάν (61’ Σικάβκα), Σετσέροβιτς (74’ Πίτι), Νούνιτς (86’ Νούσιος), Γκοΐκοβιτς, Φατιόν.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Στάθης, Κοντοές, Τζανετόπουλος, Λούκιτς, Γκίνο (54’ Ντούρσο), Κονέ (64’ Ναζλίδης), Ναδάλες, Μπεντινέλι (70’ Τριάδης), Βάρκας, Κύργιας.

 

 

Τζ. Φέστα: «Δικαιούμασταν αυτό το αποτέλεσμα»

Την ικανοποίησή του για τη νίκη της ΑΕΛ εξέφρασε ο Ιταλός τεχνικός Τζ. Φέστα, ο οποίος μετά το παιχνίδι δήλωσε τα εξής:

«Είμαι πολύ χαρούμενος από το αποτέλεσμα. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για μας. Ξεκινήσαμε πολύ καλά και σκοράραμε. Μετά όμως από την επίτευξη του τέρματος οπισθοχώρησε η αμυντική μας γραμμή. Έτσι δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να κυκλοφορήσει την μπάλα με ευκολία.

Στο β’ ημίχρονο είχαμε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Δικαιούμασταν αυτό το αποτέλεσμα. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που δουλεύει η ομάδα. Ακόμα και οι παίκτες που δεν είναι στη 18άδα υποστηρίζουν απ’ έξω την ομάδα συνεχώς. Για μας είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μία συμπαγή ομάδα».

Από την πλευρά του ο βοηθός προπονητή του Απόλλωνα Σμύρνης Λευτέρης Βελέντζας υπογράμμισε:

«Προερχόμασταν από ήττα με τον Ατρόμητο και θέλαμε να δείξουμε διαφορετικό πρόσωπο. Νομίζω ότι τα πρώτα λεπτά του πρώτου και του β’ ημιχρόνου ήταν αυτά που έκριναν το παιχνίδι. Ενώ στο α’ ημίχρονο τίποτα δεν προδίκαζε ότι το σκορ θα είναι τέτοιο, από μία στατική φάση δεχθήκαμε ένα γκολ από αυτά που δεν μπαίνουν σε μια ομάδα που κάθε Κυριακή παλεύει για τη σωτηρία της. Στη συνέχεια κρατήσαμε μπάλα, δείξαμε χαρακτήρα και προσπαθήσαμε. Θέλαμε να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι, αλλά μετά τη 2η κίτρινη κάρτα στον Στάθη τα πράγματα έγιναν πάρα πολύ δύσκολα. Από κει και πέρα το παιχνίδι είχε κριθεί».

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ.: Κων. Τσάντζος

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass