Η... Ιριδα του Πλαταμώνα

ΜΙΑ 10ΧΡΟΝΗ ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΤΖΟΥΝΤΟ - ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΥΣΑΚΗ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2019 19:10

Η Ίρις ήταν κατά την ελληνική μυθολογία δευτερεύουσα θεότητα του Ολύμπου, αναφερόμενη και ως μία από τις Άρπυιες.

Ανήκε στην ακολουθία των θεών με καθήκοντα αγγελιοφόρου, όμοια με εκείνα του θεού Ερμή. Ήταν κόρη του Θαύμαντα και της Ωκεανίδας Ηλέκτρας, κατά τον Ησίοδο, και αδελφή των Αρπυιών Ωκυπέτης και της Αελλούς ή κατ' άλλη εκδοχή της Άρκης, την οποία τιμώρησε ο Δίας διότι κατά την Τιτανομαχία βοήθησε τους Τιτάνες. Οι αρχαίοι Έλληνες φαντάζονταν την Ίριδα ακριβώς όπως αγιογραφούνται σήμερα από τους Χριστιανούς οι Αρχάγγελοι: Νέα, με πλούσιο βραχύ χιτώνα, με μεγάλες πτέρυγες στους ώμους και χρυσά φτερωτά σανδάλια, φέροντας στο χέρι το κηρύκειο, όπως ο Ερμής. Ήταν φτερωτή και ορμητική σαν θύελλα, γνωστή ως πιστή και γοργοπόδαρη αγγελιοφόρος των θεών. Μια άλλη Ίριδα, από τον... Πλαταμώνα, η κόρη του Λαρισαίου τερματοφύλακα Δημήτρη Χρυσάκη, διαπρέπει στο τζούντο και πρόσφατα κατέκτησε χρυσό μετάλλιο, αγωνιζόμενη με τον Α.Σ.Ερμή Λεπτοκαρυάς, σε διεθνές τουρνουά τζούντο, στο Πετρίτσι της Βουλγαρίας. Η εν λόγω αθλήτρια ξεκίνησε σε ηλικία 4 χρονών να ασχολείται με το τζούντο στον Πλαταμώνα και μετά από δύο χρόνια, μεταγράφηκε στην Α.Σ.Ερμή Λεπτοκαρυάς. Συμμετείχε μέχρι τώρα σε πέντε διεθνή τουρνουά όπου ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου και ο προπονητής της Σάκης Κατέλας, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο της, τονίζοντας πως αν συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, έχει τα προσόντα για να φτάσει ψηλά. Υπερήφανος νιώθει και ο πατέρας της Δημήτρης Χρυσάκης (αγωνίστηκε σε Ερασ. ΑΕΛ, Ανθούπολη, Αχιλλέα Φαρσάλων, Ακαδημία Πλαταμώνα, Ποσειδώνα Πόρων επαγγελματικά και Όλυμπο Αιγάνης), ο οποίος τόνισε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος, διότι η κόρη μου βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια, αυτά του Σάκη Κατέλα που κάνει μια εξαιρετική δουλειά και το πού μπορεί να φτάσει, θα το δούμε τα επόμενα χρόνια. Έπαιξα ποδόσφαιρο και γνωρίζω πως ο δρόμος του αθλητισμού είναι ο καλύτερος σε αυτή την ηλικία, για να ακολουθήσει ένα παιδί. Μας ενδιαφέρει φυσικά και στα μαθήματά της στο σχολείο να είναι συνεπής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σύλλογο της Λεπτοκαρυάς και τον προπονητή της για το έργο που επιτελούν και να ευχηθώ τα καλύτερα σε όλους τους αθλητές, το 2019». Στις φωτογραφίες η Ίριδα με τον προπονητή της Σάκη Κατέλα μετά τους αγώνες στο Πετρίτσι, καθώς και σε παλιότερη πανελλήνια διοργάνωση στη Νέα Σμύρνη, όπου επίσης κατέκτησε χρυσό μετάλλιο. X.A.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass