Ηταν ντέρμπι...

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΙΣΟΠΑΛΟΙ 1-1

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2019 22:18

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το χθεσινό θεσσαλικό ντέρμπι κορυφής της Football League, ανάμεσα στον Απόλλωνα Λάρισας και τον ΝΠΣ Βόλου στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, όπου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1.

Σε ένα παιχνίδι που ήταν πραγματικό ντέρμπι, με πολλές δυνατές μονομαχίες μέσα σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, όπου οι δύο ομάδες δικαιολόγησαν την υψηλή βαθμολογική θέση που κατέχουν.

Με ένα γρήγορο γκολ μόλις στο 4'για τους φιλοξενούμενους με τον Ηλιόπουλο και με ένα επίσης θαυμάσιο τέρμα του Πολλέτο στο 69', που έφερε το παιχνίδι στα ίσια και υποχρέωσε τον Βόλο στην πρώτη φετινή του εκτός έδρας απώλεια, μετά από 13 αγωνιστικές.

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Απόλλωνα ο τεχνικός του Μαρσέλο Τροΐζι. Κάτω από τα δοκάρια ο Μαντζάρης, δεξιά στην άμυνα ο Σκούπρας, αριστερά ο Κουρτεσιώτης, σέντερ μπακ ο Καρατάσιος με τον Σουλιώτη, αμυντικά χαφ ο Λούκας Ράμος με τον Χατζή, στις πτέρυγες ο Τασιούλης αριστερά, ο Πολλέτο δεξιά, δεκάρι ο Μαρκολίνο και σέντερ φορ ο Λουκάο.

Επίσης το σύστημα 4-2-3-1 επέλεξε και ο προπονητής του Ν.Π.Σ.Βόλου, Χουάν Φεράντο. Τερματοφύλακας ο Καραγκιολίδης, δεξιά στην άμυνα ο Ντεντάκης, αριστερά ο Ουνγαλίδης, σέντερ μπακ οι Γκαλίτσιος, Καρρίκι, αμυντικά χαφ οι Λόπεζ Γκαρσία, Καπαγέρο, πιο μπροστά οι Ηλιόπουλος, Πίτου Γκαρσία (δεκάρι), Κόττο και σέντερ φορ ο Μάντζης.

ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΣΤΟ 4'

Μόλις στο 1' ο Απόλλωνας απείλησε σε σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή ο Πολλέτο και η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 4' οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ.

Σε σέντρα του Ντεντάκη από αριστερά, ο Ηλιόπουλος πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ

Στο 11' σε σουτ του Μάντζη μέσα από την περιοχή και αριστερά ο Μαντζάρης μπλόκαρε την μπάλα και στο 17' Λουκάο και Μαρκολίνο έπαιξαν το ένα-δύο και ο γκολκίπερ του Βόλου απέκρουσε ενστικτωδώς την μπάλα, στο σουτ που επιχείρησε ο δεύτερος.

Επίσης, στο 34' μετά από εκτέλεση φάουλ του Πολλέτο, Λούκας Ράμος και Χατζής πετάχτηκαν στην πορεία της μπάλας, όμως δεν κατάφερε κάποιος από τους δύο να γίνει κάτοχός της και ο Καραγιολίδης μπλόκαρε την μπάλα.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ

Σημαντική ευκαιρία έχασε στο 37' ο Βόλος, όταν Ηλιόπουλος και Κόττο κέρδισαν τις κόντρες και ο Κόττο, που βγήκε τετ-α-τετ, πλάσαρε και η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μαντζάρη.

Από κει και πέρα δεν είχαμε κάτι το ιδιαίτερο και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τους φιλοξενούμενους να είναι μπροστά στο σκορ.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΛΕΤΟ ΣΤΟ 69’

Στην επανάληψη κι ενώ τα πρώτα είκοσι λεπτά πέρασαν χωρίς να γίνει η μεγάλη φάση στις δύο εστίες, ο Απόλλωνας έδειχνε διάθεση να φτάσει στην εστία του Βόλου, αλλά δυσκολευόταν αρκετά.

Στο 68′ ο Σκούπρας έκανε τη σέντρα από δεξιά, με το Λουκάο να παίρνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και στο 69' ισοφάρισε σε1-1. Ο Πολλέτο ελίχθηκε έξω από την περιοχή, από δεξιά επιχείρησε το αριστερό φαλτσαριστό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, στη δεξιά γωνία του Καραγκιολίδη.

Εν συνεχεία οι Βολιώτες είχαν δύο ευκαιρίες , αρχικά στο 76' σε σουτ του Φράγκου ο Μαντζάρης απέκρουσε την μπάλα, ενώ στο 80' σε σέντρα του Μάντζη ο Φράγκος έπιασε την κεφαλιά αλλά και πάλι ο γκολκίπερ του Απόλλωνα αντέδρασε σωστά.

Στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων η αγωνία χτύπησε... κόκκινο, καθώς στο 90’+2 σε σουτ του Κουρτεσιώτη η μπάλα κόντραρε και έφτασε στην περιοχή του ΝΠΣ Βόλου και στην αντεπίθεση ο Ντεντάκης από δεξιά τροφοδότησε αριστερά του στον Πέντα, που βρέθηκε σε θέση βολής, όμως στο σουτ που επιχείρησε ο Μαντζάρης μπλόκαρε την μπάλα και δευτερόλεπτα μετά ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης.

Το τελικό 1-1 διατήρησε λοιπόν τη διαφορά των οκτώ βαθμών που έχουν οι δύο ομάδες μεταξύ τους, οι οποίες έδειξαν πως έχουν καλό υλικό και αν συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, σίγουρα οι ελπίδες είναι πολλές για να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής κ. Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου), προσπάθησε να κρατήσει το παιχνίδι και να μην αδικήσει καμία από τις δύο ομάδες. Καλοί ήταν οι συνεργάτες του κ. Τζουβάρας (Κοζάνης) και Κωτούλας (Κιλκίς).

Κίτρινες: Σουλιώτης(52'-συμπλήρωσε τέσσερις)/ Κόττο (4'), Καπαγέρο(44'), Λόπεζ Γκαρσία(58'),Ενγκουέμ(87')

Κόκκινη: Μαρκολίνο(4', 85')

Πριν σημειωθεί το 0-1, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σκούπρα πάνω στον Μάντζη, όμως ο διαιτητής που ήταν κοντά στη φάση δεν είδε παράβαση και το παιχνίδι συνεχίστηκε, με τον Βόλο να ανοίγει στην επόμενη φάση το σκορ. Ο Βόλος ζήτησε ένα ακόμη πέναλτι στο 75’, υποστηρίζοντας πως μετά από κόρνερ ο Καρατάσιος έσπρωξε τον Μάντζη, χωρίς να καταλογιστεί η εσχάτη των ποινών.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Σκούπρας, Χατζής(63'Λίταινας), Κουρτεσιώτης, Καρατάσιος, Τασιούλης, Λόυκας Ράμος, Πολλέτο,(90’+1 Καμπέρης), Μαρκολίνο, Σουλιώτης, Λουκάο

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Καραγκιολίδης, Ντεντάκης, Γκαλίτσιος, Μάντζης, Λόπεζ Γκαρσία, Καπαγιέρο, Καρρίκι, Ηλιόπουλος(73'λ.τ. Φράγκος), Κόττο ( 62'Ενγκουέμ), Ουνγιαλίδης, Πίτου Γκαρσία(73'Πέντα).

*Ένταση είχαμε μετά το τέλος του αγώνα, καθώς  υπήρξαν λεκτικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον δήμαρχο Βόλου  Αχιλλέα Μπέο και σε φιλάθλους, πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου των δύο προπονητών. Η αστυνομική δύναμη έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

*Στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, βρέθηκε και ο πρόεδρος του Ηροδότου Ηρακλής Νύκταρης(σ.σ. στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου ο Απόλλωνας θα φιλοξενήσει την κρητική ομάδα).

ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ,

ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟ

Σε άλλους χθεσινούς αγώνες, η Παναχαϊκή επικράτησε στην Πάτρα 1-0 του Πλατανιά και ο Εργοτέλης 3-1 του Αήττητου Σπάτων, ενώ ο Κισσαμικός πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα με τη νίκη του 1-0 επί της ΑΕ Καραϊσκάκης.

ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Απόλλων Λάρισας-ΝΠΣ Βόλος      1-1

ΑΟΧ Κισσαμικός-Καραϊσκάκης     1-0

Παναχαϊκή-Πλατανιάς         1-0

Εργοτέλης-Αήττητος Σπάτων        3-1

ΣΗΜΕΡΑ (15:00)

Αιγινιακός-Ηρόδοτος

Σπάρτη-Κέρκυρα

Απόλλων Πόντου-Δόξα Δράμας

Τρίκαλα-Ηρακλής

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 13 αγώνες)

1. ΝΠΣ Βόλος          32 -12αγ

2. Απόλλων Λάρισας         24 -12αγ

3. Κέρκυρα    23 -12αγ

4. Πλατανιάς 22

5. Εργοτέλης 20

6. Παναχαϊκή 18

7. Απόλλων Πόντου 17 -11αγ

8. Ηρακλής    16 -12αγ

9. Δόξα Δράμας      15 -11αγ

10. ΑΟΧ/Κισσαμικός          15

11. ΑΕ Καραϊσκάκης          14 -12αγ

12. Ηρόδοτος          12 -12αγ

13. Σπάρτη   11 -12αγ

14. Τρίκαλα   10 -11αγ

15. Αήττητος Σπάτων         9 -11αγ

16. Αιγινιακός          9 -11αγ

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass