Επος Τσιτσιπά

Κέρδισε τον Φέντερερ με 3-1 σετ

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2019 15:00

Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον θεατών και τηλεθεατών, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open, επικρατώντας -και μάλιστα με ανατροπή- του Ρότζερ Φέντερερ με 6-7 (11-13), 7-6 (7-3), 7-5 και 7-6 (7-5)!
Ο Ελληνας άσος «κοίταξε στα μάτια» τον Ελβετό «βασιλιά», ο οποίος χρησιμοποίησε -εκτός από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητες του- την εμπειρία και την ψυχραιμία που επέδειξε όταν «έκαιγε» το κίτρινο μπαλάκι. Ομως ο ενθουσιασμός, η στοχοπροσήλωση και οι εντυπωσιακές δυνατότητες του 20χρονου Στέφανου, τον οδήγησαν στην ιστορική νίκη!


Η αναμέτρηση ήταν για «γερά νεύρα», καθώς ο Τσιτσιπάς δεν άφησε σε καμία στιγμή τον Φέντερερ να ξεφύγει. Και «κτύπησε» όταν η κόπωση άρχισε να γίνεται ...αβάσταχτη για τον Ελβετό.
Κι επειδή ...«η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται», οι δύο τενίστες έδωσαν από το πρώτο σετ την ...γεύση που θα ακολουθούσε στο ματς. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-1, 4-3 και 5-4 και 6-5, όμως ο Ελβετός ισοφάρισε για ακόμη μία φορά (6-6), οδηγώντας το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί, το ...έργο συνεχίσθηκε σε ανάλογο ρυθμό και το σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπου ο Φέντερερ αποδείχθηκε ψυχραιμότερος και επικράτησε με 13-11!
Ανάλογη εικόνα και στο δεύτερο σετ με τον Στέφανο να «κοιτά στα μάτια» τον Φέντερερ. Τα γκέιμ 1-1, 2-2 και 3-3, αφού ο Τσιτσιπάς «έσβησε» τρία μπρέικ πόιντ του Ελβετού! Ο «βασιλιάς» προηγήθηκε με 4-3 κι ενώ φαινόταν πως θα ξεφύγει με δύο γκέιμ, ο Τσιτσιπάς αντέδρασε και ισοφάρισε ξανά (4-4). Ακολούθησε ένα «λαβ σέρβις γκέιμ» από τον Φέντερερ, αλλά ο Στέφανος δεν άφησε τον αντίπαλό του να πάρει το σετ, ισοφαρίζοντας εκ νέου (5-5). Συνεχίζοντας τη «ρώσικη ρουλέτα», ο Ελβετός προηγήθηκε 6-5, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 6-6 και κατάφερε να πάρει το σετ στο τάι μπρέικ με 7-3!
Ο Ελληνας πρωταθλητής διατήρησε την ψυχραιμία και τη συγκέντρωσή του και στο τρίτο σετ. Και μάλιστα δεν έχασε σε κανένα σημείο το προβάδισμα! Προηγήθηκε 1-0, 2-1, 3-2, 4-3, 5-4 και 6-5 για να πάρει το σετ με 7-5 «σπάζοντας» το σερβίς του Φέντερερ στο τελευταίο γκέιμ! Ηταν η ώρα, που ο διάσημος «αστέρας» του παγκοσμίου τένις, είχε αρχίσει να κουράζεται...
Με «φτερά» στα χέρια και στα πόδια, ο Τσιτσιπάς μπήκε στο τέταρτο σετ, με σκοπό να «τελειώσει» τον Ελβετό. Ο Στέφανος είναι γεννημένος και όχι «εκκολαπτόμενος» πρωταθλητής. Γνωρίζει άριστα την ψυχολογία του αθλητή και η βελτίωσή του στους εξωαγωνιστικούς τομείς, είναι εκπληκτική. Αντιλαμβανόμενος λοιπόν, ότι ο Φέντερερ κουράζεται, εκμεταλλεύθηκε στο μέγιστο την ...πτώση της ψυχολογίας του Ελβετού που συνοδεύθηκε από την κόπωση. Ετσι, ο νεαρός άσος, προηγήθηκε 1-0, 2-1, 3-2, 4-3, 5-4 και 6-5, για να φθάσει στον ιστορικό θρίαμβο (7-5), μέσω ακόμη ενός τάι μπρέικ!
Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, εξαιρετική η εμφάνιση του Ελληνα άσου, που δεν άφησε τον Φέντερερ ούτε μία στιγμή να θεωρήσει ότι θα ήταν εύκολος αντίπαλος. Αλλωστε, τα λόγια θαυμασμού και σεβασμού του «βασιλιά» για τον «πιτσιρικά», αποδεικνύουν ότι το μέλλον του Τσιτσιπά διαγράφεται λαμπρό. Και ακόμη μία απόδειξη, το γεγονός ότι όταν σε ηλικία 20 ετών, κρατάς μέσα στο κορτ τον κορυφαίο όλων των εποχών για σχεδόν τέσσερις ώρες κι επικρατείς με τρία τάι μπρέικ, τότε η κορυφή δεν είναι μακριά...
Αντίπαλος του Τσιτσιπά στους «8» θα είναι ο Ισπανός, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, που επικράτησε με 3-2 του Κροάτη, Μαρίν Τσίλιτς.

«Είμαι ο πιο ευτυχισμένος»
«Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο αυτήν την στιγμή»... Με αυτήν την πρόταση, ο εμφανώς «σαστισμένος» Στέφανος Τσιτσιπάς, αποτύπωσε τα συναισθήματά του, λίγα λεπτά μετά τον ιστορικό θρίαμβο επί του Ρότζερ Φέντερερ, στους «16» του Australian Open, που φιλοξενείται στη Μελβούρνη.
«Είναι απίστευτο αυτό που ζω τώρα. Δεν μπορώ να το πιστέψω, ότι ήμασταν εδώ στο γήπεδο και τον νίκησα. Είναι ένα όνειρο, που έγινε πραγματικότητα. Ο Ρότζερ είναι ένας θρύλος για το άθλημά μας. Τρέφω απόλυτο σεβασμό γι’ αυτόν. Είναι το είδωλό μου, από τότε που ήμουν έξι ετών. Αυτό που ζω, είναι απερίγραπτο», ...κατάφερε να ψελίσει ο 20χρονος Ελληνας πρωταθλητής με ένα χαμόγελο ...μέχρι τ’ αυτιά!

«Εχασα από καλύτερο...»
Σπουδαίος αθλητής, αλλά -κυρίως- εξαιρετικός άνθρωπος... Λίγη ώρα μετά τον αποκλεισμό του από τον Στέφανο Τσιτσιπά στους «16» του Australian Open, ο Ρότζερ Φέντερερ, παραδέχθηκε την ανωτερότητα του 20χρονου Ελληνα πρωταθλητή:

20593542
«Σίγουρα τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ήλπιζα στα μπρέικπόιντς. Εχασα από έναν καλύτερο παίκτη, ο οποίος έπαιξε πολύ καλά απόψε. Ηταν ήρεμος και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά για τους νεαρούς».Γ.

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Μας κάνεις υπερήφανους
Συγχαρητήρια έστειλε μέσω των social media ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού στον Στέφανο Τσιτσιπά για την τεράστια νίκη που σημείωσε απέναντι στον «βασιλιά» Φέντερερ. Ο Γιώργος Βασιλειάδης στο μήνυμά του έγραψε:
Συγκλονιστική εμφάνιση και τεράστια επιτυχία για τον @StefTsitsipas και το ελληνικό τένις! Στέφανε, θερμά συγχαρητήρια κι ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας κάνεις υπερήφανους. Τα καλύτερα είναι μπροστά...

Τι έγραψε ο ξένος Τύπος
Τα ξένα ΜΜΕ ασχολήθηκαν εκτενώς με τον άθλο του Τσιτσιπά και την ιστορική πρόκρισή του.
Το BBC, δε, στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter αποθέωσε τον νεαρό πρωταθλητη, χαρακτηρίζοντάς τον «next big thing» του παγκόσμιου τένις.
Διαβάστε ορισμένους χαρακτηριστικούς τίτλους:
Eurosport: Ο Φέντερερ εκτός Australian Open από τον εκπληκτικό Τσιτσιπά.
BBC: Ο Τσιτσιπάς αποκλείει τον πρωταθλητή Φέντερερ στα τέσσερα σετ.
Guardian: Ο Τσιτσιπάς σόκαρε τον Φέντερερ σε ένα θρίλερ στα τέσσερα σετ.
Equipe: Ο Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Master.
Gazzetta Dello Sport: Ο Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Φέντερερ.
AS: Eγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς.
Μarca: Ο Τσιτσιπάς κάνει το μπαμ και διαλύει τον Φέντερερ.

Οι Μπακς έστειλαν συγχαρητήρια στον Τσιτσιπά

Το ελληνικό στοιχείο έχει εισχωρήσει βαθιά στους Μιλγουόκι Μπακς. Τα «ελάφια» φαίνεται ότι τα... βλέπουν όλα «γαλανόλευκα» και η επιρροή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον σύλλογο είναι τεράστια.
Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι το Μιλγουόκι έδωσε συγχαρητήρια στον Στέφανο Τσιτσιπά για τη μεγάλη νίκη του επί του Φέντερερ;
«Ο νέος αστέρας του παγκόσμιου τένις νίκησε τον «Βασιλιά» του αθλήματος! Συγχαρητήρια Στέφανε Τσιτσιπά! #ToBeContinued» ανέφεραν στα social media της αμερικανικής ομάδας!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass