Πιο δύσκολη η είσοδος αθλητών σε ΑΕΙ, ΤΕΦΑΑ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2019 22:05

Σημαντικές αλλαγές υπήρξαν στη μοριοδότηση και στο ποσοστό εισακτέων αθλητών με διακρίσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ) καθώς πλέον οι διακριθέντες αθλητές για να εισαχθούν θα πρέπει μαζί με τα μόρια της διάκρισης να φθάσουν το 100% της βάσης και όχι το 90% όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Επίσης οι διακρίσεις στα σχολικά πρωταθλήματα πριμοδοτούνται με λιγότερα μόρια(8% από 10% για την πρώτη θέση, 6% από 8% για τη δεύτερη και 4% από 7% για την τρίτη θέση). Παραμένει μόνο το 20% για τα ΤΕΦΑΑ.

Τέλος μειώνεται το ποσοστό των εισακτέων αθλητών από 4,5% σε 3% εκτός των ΤΕΦΑΑ που παραμένει στο 20%.

Η τροπολογία που εντάσσεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις» αναφέρει:

α) Στο τέταρτο εδάφιο της παρ. 8 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999 (Α" 121) οι λέξεις «90% τον αριθμού των μορίων» αντικαθίστανται από τις λέξεις «100% του αριθμού των μορίων». β) Το πρώτο εδάφιο της περίπτ. 7 της παρ. 8 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999 αντικαθίσταται ως εξής: «Για 1η έως 3η νίκη σε Πανελλήνιους Μαθητικούς - Σχολικούς Αγώνες παρέχεται 20% προσαύξηση για εισαγωγή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. και για εισαγωγή σε άλλη σχολή ή τμήμα Α.Ε.Ι., παρέχεται προσαύξηση 8% για την 1η νίκη, 6% για τη 2η νίκη και 4% για την 3η νίκη, υπό την προϋπόθεση ότι ισχύουν για τη διοργάνωση που επιτεύχθηκε η διάκριση οι προϋποθέσεις που ισχύουν για τούς Πανελλήνιους Αγώνες, κατά τα ανωτέρω αναφερόμενα, λογιζομένων, για την εφαρμογή τον παρόντος εδαφίου, των σχολείων ως σωματείων».

γ) Στο πέμπτο εδάφιο της περίπτ. 7 της παρ. 8 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999 οι λέξεις «σε ποσοστό 4,5%» αντικαθίστανται από τις λέξεις «σε ποσοστό 3%». δ) Η ισχύς τον παρόντος ξεκινά από τις πανελλαδικές εξετάσεις που θα διεξαχθούν κατά το σχολικό έτος 2018-2019.

ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass