Δήλωσαν κώλυμα 32 διαιτητές!

ΕΝΤΟΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ Η ΕΔ/ΕΠΣΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ - ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗ Β’ ΕΠΣΛ

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2019 22:15

Πολύ σοβαρό χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Μπουχλαριώτης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ., το θέμα της έλλειψης διαιτητών για την κάλυψη των αγώνων των τοπικών πρωταθλημάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΔ/ΕΠΣΛ, οι διαιτητές που δήλωσαν μέχρι χθες κώλυμα για το προσεχές Σαββατοκύριακο ανέρχονται στους 32 (αριθμός που ίσως αυξηθεί), ενώ τρεις διαιτητές έχουν ορισθεί σε αγώνα Εθνικής κατηγορίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι 35 συνολικά διαιτητές (εκ των οποίων πάνω από δέκα αξιολογημένοι) δεν μπορούν να παίξουν στα παιχνίδια του προσεχούς Σαββατοκύριακου και κατά συνέπεια η ΕΔ/ΕΠΣΛ καλείται να λύσει έναν δύσκολο γρίφο προκειμένου να μην διασαλευτεί η ομαλή ροή των τοπικών πρωταθλημάτων. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη εάν σκεφτεί κανείς ότι ειδικά αυτό το Σαββατοκύριακο κυριαρχούν τα ντέρμπι σε όλες τις κατηγορίες, που σημαίνει ότι η παρουσία των αξιολογημένων διαιτητών στα παιχνίδια είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη. Πάγιος στόχος της διοργανώτριας αρχής είναι η διαιτησία να μην εμποδίζει την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, ωστόσο λόγω των ελλείψεων ορίζονται αναγκαστικά στους αγώνες λιγότερο έμπειροι διαιτητές, οι οποίοι δεν μπορούν να αποφύγουν τα λάθη, μη εσκεμμένα μεν, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κλίμα δυσαρέσκειας στις τάξεις των σωματείων.
Αντίστοιχο πρόβλημα παρουσιάστηκε και το περασμένο Σαββατοκύριακο, ωστόσο η αναβολή όλων των αγώνων του 2ου ομίλου της Β’ ΕΠΣΛ, λόγω ακαταλληλότητας των γηπέδων στην περιοχή των Φαρσάλων, έσωσε την τελευταία στιγμή την κατάσταση.
Πέραν του αντικειμενικού προβλήματος στον ορισμό αξιολογημένων ή έμπειρων διαιτητών στα ντέρμπι, γεννάται, όπως επισήμαναν οι διοικούντες την ΕΠΣΛ, ένα ακόμη θέμα, ότι πολύ δύσκολα μπορεί να επιβληθούν ποινές σε διαιτητές -που ενδεχομένως υπέπεσαν σε παράπτωμα- καθώς ο αριθμός τους δεν επαρκεί για την κάλυψη των αγώνων. «Ξέρουν ότι τους έχουμε ανάγκη και ότι δεν μπορούμε να τους τιμωρήσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουχλαριώτης.
Προκειμένου να δοθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα αποφασίστηκε κατόπιν σχετικής πρότασης του προέδρου της ΕΠΣΛ να διεξαχθεί μία πρωινή αγωνιστική σε κάθε όμιλο της Β’ ΕΠΣΛ. Απόφαση, η οποία δεν ικανοποίησε στο ακέραιο τον πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου κ. Γρηγοριάδη, που υποστήριξε ότι εάν ορισθεί μία πρωινή αγωνιστική στον α’ γύρο θα πρέπει το ίδιο να γίνει και στον β’ γύρο του πρωταθλήματος της Β’ ΕΠΣΛ, ενώ πρόσθεσε ότι προτιμότερο θα ήταν να ορισθεί πρωινή αγωνιστική μόνο στον 4ο και τον 5ο όμιλο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα πρέπει να δείξουμε περισσότερη ευαισθησία στους ομίλους των Φαρσάλων, της Ελασσόνας και της Αγιάς». Τα πρωινά παιχνίδια στη Β’ ΕΠΣΛ θα ξεκινήσουν από τον μεθεπόμενη Κυριακή (3/2) με τον 1ο όμιλο, τα παιχνίδια του οποίου θα αρχίσουν στις 11:00.

 

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
-Το Σάββατο της Αποκριάς θα διεξαχθούν αγώνες της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ και της Α1 ΕΠΣΛ.
-Έγγραφο εστάλη από τον ΣΠΠΛ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ρωτά την ΕΠΣΛ τι γίνεται με τις ομάδες Τύρναβος 2005 και Λάρισα 2012 σχετικά με το αν έχουν πτυχιούχο προπονητή.
-Ο αγώνας Αμπελιά-Ανάβρα για την Α1 ΕΠΣΛ θα διεξαχθεί την Κυριακή 3/2, μετά από σχετικό αίτημα των φιλοξενουμένων που έγινε αποδεκτό.
-Αναφορικά με τη μεγάλη λαχειοφόρο, δόθηκαν λαχνοί και στους διαιτητές προς ενίσχυση του ταμείου αρωγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο οι διαιτησίες στα τοπικά παιχνίδια ήταν δωρεάν.
-Σχετικά με την ετήσια χοροεσπερίδα, η πιθανότερη ημερομηνία είναι η 9η Μαρτίου, δηλαδή το Σάββατο της Αποκριάς. Η αρμόδια επιτροπή ήρθε σε επαφή με τον υπεύθυνο του «Starz», ωστόσο αναμένεται να διευθετηθούν εντός των ημερών κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες.
-Στη Λάρισα θα διεξαχθεί η β’ φάση του UEFA A’, καθώς επίσης και το νέο UEFA D’ που αφορά σε προπονητές που απασχολούνται σε τμήματα υποδομής.
-Τέλος, σχετικά με το θέμα του Ενωσιακού γηπέδου, ο κ. Μπουχλαριώτης ενημερώνοντας τα μέλη του Δ.Σ. ανέφερε ότι η δημοτική αρχή βρήκε χρηματοδότη για το ένα από τα δύο γήπεδα που θα κατασκευαστούν, το δυτικό. Αυτό σημαίνει ότι η ΕΠΣΛ θα πρέπει να εξασφαλίσει μικρότερη χρηματοδότηση για την κατασκευή του υπόλοιπου έργου. Το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις αρχές του Φεβρουαρίου για την έγκριση της σύμβασης παραχώρησης έκτασης στη Ν. Πολιτεία.

 

 

Εκοψαν πίτα παρατηρητές ΕΠΣΛ

Την πίτα έκοψαν χθες στα γραφεία της ΕΠΣΛ, οι παρατηρητές αγώνων, παρουσία του προέδρου της Ένωσης κ. Μπουχλαριώτη και του επικεφαλής της Υποεπιτροπής κ. Κωστόπουλου. Τυχερός αναδείχθηκε ο κ. Θωμάς Βουλγαρούλης που βρήκε το φλουρί και εισέπραξε συμβολικό χρηματικό ποσό.

 

ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ
Σε αγώνες της ΕΠΣΛ που θα διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο ορίστηκαν οι παρακάτω παρατηρητές:
«DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ (26/1, 15:00)
Κιλελέρ – Τύρναβος: Κίτσιος
Βλαχογιάννι – Αμυγδαλέα: Βουλγαρούλης
Αργυροπούλι – Φαλανιακός: Πίπιλας
Ηρακλής Λάρ.- Λάρισα 2012: Πατσούρας
Δωτιέας Αγιάς- Μακρυχώρι: Γκογκολέτσιος
Σμόλικας- Δαμασιακός: Σιδηρόπουλος
ΠΟΕ – Αχιλλέας Φ.: Δημησιάνος

Α1 ΕΠΣΛ (27/1, 15:00)
Ανάβρα – Δήμητρα Γιάνν.: Μπαλιάκος
ΑΟ Ελευθερών – Αβέρωφ: Γκαλίτσιος
Μεσοχώρι – Αμπελιά: Στεργιούλας
Νεάπολη – Παναγροτικός: Πάσχος
ΑΣ Βορειοηπειρωτών- Προμηθέας: Κοτούμπας
Βούναινα – Μαυροβούνι: Σκαρλάτος
Φιλοκτήτης – Μελισσοχώρι: Χατζούλης
Άγ. Ανάργυροι – Αστραπή Ν.Π.: Γκανούρης

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass