Σφίγγει ο κλοιός για την ΑΕΛ

*Επειγόντως βαθμό ή βαθμούς θέλει σήμερα στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό (19.00)

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2019 15:00
Ο αθλητικός συντάκτης της «Ε» Σωτήρης Κέλλας ενώ συνομιλεί με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον ΓΓΑ Τζούλιους Συναδινό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των κορυφαίων του ΣΕΓΑΣ Ο αθλητικός συντάκτης της «Ε» Σωτήρης Κέλλας ενώ συνομιλεί με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον ΓΓΑ Τζούλιους Συναδινό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των κορυφαίων του ΣΕΓΑΣ

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League κάθε άλλο παρά θετικά μπορούν να χαρακτηριστούν για την ΑΕΛ και αυτή τη στιγμή η λαρισινή ομάδα βρίσκεται στη ζώνη του αγώνα μπαράζ(εφόσον ισχύσει η αρχική προκήρυξη) για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Αυτό σημαίνει ότι σφίγγει ο κλοιός για την παραμονή στην κατηγορία και πλέον χρειάζεται βαθμό ή βαθμούς στον σημερινό αγώνα που δίνει στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό σε ένα παιχνίδι δύσκολο απέναντι σε μια ομάδα που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Παράλληλα η ΑΕΛ έχει και αρκετά προβλήματα καθώς θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς αλλά και οι τραυματίες Γκοΐκοβιτς και Χούμπτσεφ.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Ιταλός τεχνικός της ομάδας Τζιανλούκα Φέστα και ο συνεργάτης του Ανδρέας Λαυδαριάς να κάνουν αλλαγή πλάνων για την ομάδα ενώ σχετικά με την τακτική που θα εφαρμόσει η ομάδα, αυτή θα έχει τέσσερις αμυντικούς και έναν επιθετικό αλλά άγνωστο πώς θα παραταχθεί στη μεσαία γραμμή με πέντε παίκτες (δύο αμυντικά χαφ και τρεις μπροστά τους ή ένα αμυντικό χαφ και τέσσερις μπροστά) αφού πλέον το σχήμα με τρία σέντερ μπακ χωρίς Γκοΐκοβις δύσκολα θα εφαρμοσθεί.

Στις τελευταίες προπονήσεις ο Φέστα έδειξε να υπολογίζει για το αρχικό σχήμα και τον Λεοζίνιο.

Λογικά κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κρίστινσον, στην άμυνα δεξιά ο Μπέρτος(θα πάρει τη θέση του Καρανίκα), στα σέντερ μπακ ο Ζίζιτς με τον Γκόλια και αριστερά ο Γιακιμόφσκι.

Στη μεσαία γραμμή σίγουροι είναι ο Φατιόν με τον Σετσέροβιτς(είτε παίξει ο Φέστα με ένα αμυντικό χαφ είτε με δύο) ενώ λογικά στα αριστερά θα είναι ο Ακόστα ή ο Μπαργκάν και στα δεξιά ο Ντέλετιτς. Μάλλον σε ρόλο επιτελικού μέσου θα παίξει ο Λεοζίνιο και μπροστά θα είναι ο Νούνιτς που έχει μονιμοποιηθεί δικαιολογημένα στη θέση του φορ. Έκπληξη με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα είναι το αν δούμε στο αρχικό σχήμα τον Σικάφκα.

Η αποστολή από χθες βρίσκεται στο Αγρίνιο και οι παίκτες παρακολούθησαν με την άνεσή τους τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (σχετική ανάρτηση έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Σετσέροβιτς) αφού ο Φέστα τούς προγραμμάτισε δείπνο στο ημίχρονο της αναμέτρησης προκειμένου να έχουν εικόνα για τους αντιπάλους τους.

Οι είκοσι ποδοσφαιριστές που επέλεξε για την αποστολή ο Ιταλός τεχνικός των «βυσσινί» είναι οι Κρίστινσον, Παϊτέρης, Μόρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γρομητσάρης, Φατιόν, Μπάλλας, Σετσέροβιτς, Ακόστα, Γιακιμόφσκι, Ζίφκοβιτς, Λεοζίνιο, Νούνιτς, Μπαργκάν, Ντέλετιτς, Νούσιος, Μπράλιτς, Μπέρτος και Σικάφκα.

 

ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ

Δέκα φορές έχουν συναντηθεί συνολικά στο παρελθόν σε επίσημα παιχνίδια, ο Παναιτωλικός και η ΑΕΛ, στο Αγρίνιο. Τον Παναιτωλικό ευνοεί η προϊστορία στα παιχνίδια με την ομάδα της ΑΕΛ, όταν είναι γηπεδούχος. Μετράει επτά νίκες, οι «βυσσινί» δύο, ενώ ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο. Στα συνολικά γκολ υπερτερεί ο Παναιτωλικός με 18-7. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τη σεζόν 1998-1999 ο Παναιτωλικός είχε κερδίσει στα χαρτιά το ματς με την ΑΕΛ, καθώς δεν είχε κατέβει να αγωνιστεί λόγω οικονομικών προβλημάτων.

 

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Η ομάδα του Παναιτωλικού ολοκλήρωσε με χθεσινή προπόνηση την προετοιμασία της για τον σημερινό εντός έδρας αγώνα (19:00) με την ΑΕΛ στο γήπεδο Παναιτωλικού και ο προπονητής της ομάδας του Αγρινίου, Τραϊανός Δέλλας, ανακοίνωσε την αποστολή για την οποία επέλεξε 20 ποδοσφαιριστές στην οποία συμμετέχουν οι: Γιαννακόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Βασιλούδης, Ουίλιαν, Παρράς, Μιχάι, Μοράρ, Μαλής, Γιαννιώτης Δ., Μάζουρεκ, Τσιγγάρας, Άργκους, Λιάβας, Γκούγκα, Τσοκάνης, Λουσέρο, Αμαράλ, Μπαΐροβιτς, Μανά, Μπελεβώνης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ...ΦΩΤΙΑΣ

Ο 30χρονος ρέφερι, Βασίλης Φωτιάς, από τον Σύνδεσμο Πέλλας, θα διαιτητεύσει την σημερινή εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ. Βοηθοί του ο Αντώνης Καρατζίκας από τον σύνδεσμο Αθηνών και ο Μιχαήλ Καρσιώτης από τον σύνδεσμο Κορινθίας. Τέταρτος θα είναι ο Ιωάννης Νεοφυτιάδης επίσης από την Ένωση Κορινθίας και τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Ιωάννης Σπυρόπουλος από την Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας.

Γηπεδικές εξελίξεις

που αφορούν την ΑΕΛ

*Σιβυλλική έκφραση του Γ. Βασιλειάδη

«Θα υπάρξουν γηπεδικές εξελίξεις που αφορούν την ΑΕΛ». Τη σιβυλλική αυτή έκφραση μας είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, αλλά αυτό που δείχνει να τον απασχολεί περισσότερο είναι το αθλητικό νομοσχέδιο που θα πάει μετά τη διαβούλευση και τις αλλαγές που έγιναν σύντομα στη Βουλή.

Μάλιστα όπως μας συμπλήρωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Τζούλιους Συναδινός, στο νομοσχέδιο με βάση τη διαβούλευση και τις συνεχείς συσκέψεις με τον υφυπουργό έγιναν αλλαγές σε κάποια θέματα και θα είναι αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με το αρχικό.

Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων

Παναιτωλικού με την ΑΕΛ

20/10/1996   Παναιτωλικός-ΑΕΛ   2-0     Β' Εθνική

26/10/1997   Παναιτωλικός-ΑΕΛ   5-0     Β' Εθνική

14/03/1999   Παναιτωλικός-ΑΕΛ   2-0 (α.α)       Β' Εθνική

28/05/2000   Παναιτωλικός-ΑΕΛ   1-1     Β' Εθνική

11/11/2000   Παναιτωλικός-ΑΕΛ   1-0     Β' Εθνική

24/04/2002   Παναιτωλικός-ΑΕΛ   2-1     Γ' Εθνική

29/10/2008   Παναιτωλικός-ΑΕΛ   0-2     Κύπελλο Ελλάδος

15/10/2012   Παναιτωλικός-ΑΕΛ   0-1     Β' Εθνική

06/11/2016   Παναιτωλικός-ΑΕΛ   2-1     Α' Εθνική

26/11/2017   Παναιτωλικός-ΑΕΛ   3-1     Α' Εθνική

H SUPER LEAGUE ME ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 20ής αγωνιστικής της Super League:

*Πανιώνιος-Απόλλων Σμύρνης      0-1

(73' Βαφέας)

*Ξάνθη-Λαμία          0-0

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός         1-0

(73' Αθανασιάδης)

*ΑΕΚ-ΟΦΗ    1-0

(37' Λιβάια)

*Ατρόμητος-Λεβαδειακός   1-0

(16' Ενσικουλού)

*ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1

(3' Βιεϊρίνια, 19' Μπίσεσβαρ, 82' Ακπόμ - 87' Ποντένσε)

*Παναιτωλικός-ΑΕΛ Σήμερα

Αστέρας Τρίπολης-Άρης     Σήμερα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 20 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ       54

2. Ολυμπιακός        45

3. ΑΕΚ          40

4. Ατρόμητος 36

5. Άρης         29 -19αγ.

6. Παναθηναϊκός      28

7. Ξάνθη       26

. Παναιτωλικός        26 -19αγ.

9. Πανιώνιος  22

10. Αστέρας Τρίπολης       21 -19αγ.

. Λαμία         21

12. ΑΕΛ        20 -19αγ.

. ΠΑΣ Γιάννινα         20

14. ΟΦΗ       17

15. Λεβαδειακός      13

16. Απόλλων Σμύρνης        9

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ με -2 βαθμούς.

* Από την ΑΕΚ έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί.

Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

19:00 Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης

19:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

15:00 ΑΕΛ-Ξάνθη

17:15 Λεβαδειακός-Παναιτωλικός

18:00 Άρης-Πανιώνιος

19:30 Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

19:00 Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΟΚ

19:30 ΟΦΗ-Λαμία

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ

14 ΓΚΟΛ: Κουλούρης (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ)

13 ΓΚΟΛ: Πόνσε (ΑΕΚ)

9 ΓΚΟΛ: Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ)

7 ΓΚΟΛ: Ματέο Γκαρσία (ΑΡΗΣ), Γέντρισεκ (ΞΑΝΘΗ), Φορτούνης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μασούρας (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

6 ΓΚΟΛ: Λιβάια (ΑΕΚ), Γιουνές (ΑΡΗΣ), Μπαράλες (ΛΑΜΙΑ), Μακέντα (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μοράρ (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Ντουρμισάι (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

5 ΓΚΟΛ: Νούνιτς (ΑΕΛ), Γκερέρο (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Ακπόμ (ΠΑΟΚ)

4 ΓΚΟΛ: Μάνταλος (ΑΕΚ), Ντέλετιτς (ΑΕΛ), Φερνάντεθ, Τόνσο, Μανιάς (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Νέιρα (ΟΦΗ), Χριστοδουλόπουλος (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μπουζούκης, Γιόχανσον (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μάζουρεκ, Καμαρά (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (ΠΑΟΚ)

3 ΓΚΟΛ: Μπακασέτας (ΑΕΚ), Ντιγκινί (ΑΡΗΣ), Ουγκράι, Ενσικουλού (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Αντέτζο (ΛΑΜΙΑ), Κάστρο (ΞΑΝΘΗ), Ποντένσε, Βούκοβιτς, Χασάν (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Χατζηγιοβάνης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μάνα (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ), Κρίζμαν (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ), Μάνος (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ/ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

2 ΓΚΟΛ: Κλωναρίδης (ΑΕΚ), Μιλοσάβλιεβιτς (ΑΕΛ), Ελ Χέλβε, Τριάδης, Μπεντινέλι (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Μπρούνο Γκάμα (ΑΡΗΣ), Καλτσάς (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Μπερτόλιο, Επστάιν (ΛΑΜΙΑ), Μαρκόβσκι, Στανόγεβιτς (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Καμαρά, Ελαμπντελαουί (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Δεληγιαννίδης, Ναμπί, Βουό, Πλατέλλας (ΟΦΗ), Κάτσε, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Γουίλιαν (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Κόρμπος (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Ζαμπά, Μάτος (ΠΑΟΚ), Νικολιάς, Αθανασιάδης, Γιάκος (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

1 ΓΚΟΛ: Μπογέ, Γκάλο, Σιμόες, Αλεφ (ΑΕΚ), Φατιόν, Μπαργκάν, Κόεφ, Γκόλιας (ΑΕΛ), Σικαμπάλα, Βαφέας (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Ματίγια, Κωνσταντινίδης, Διαμαντόπουλος (ΑΡΗΣ), Βαλιέντε, Κυριακόπουλος (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Μανούσος, Σάκιτς, Ρισβάνης, Μπρούνο, Βασιλακάκης, Κωτσόπουλος, Μούγιακιτς (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Τόμας (ΛΑΜΙΑ), Σαβαντογκό, Σουμπίνιο, Νανγκίς, Γιακουμάκης, Ιωαννίδης, Ζησόπουλος (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Μπρίτο, Κοβάσεβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντουρίτσκοβιτς (ΞΑΝΘΗ), Σισέ, Νάτχο, Μεριά, Φετφατζίδης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Κοροβέσης, Παπαστεριανός, Αραβίδης, Σασί, Ποτουρίδης (ΟΦΗ), Εμμανουηλίδης, Καμπετσής, Ινσούα, Κολοβέτσιος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Έρικσον, Μάλης, Λουσέρο, Μπαΐροβιτς (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Καμαρά, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Άλμπεργκ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Σάκχοφ, Λημνιός, Ελ Καντουρί, Κρέσπο, Βαρέλα, Πέλκας, Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ), Μυστακίδης, Λεό Μπατίστ (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

ΑΥΤΟΓΚΟΛ

3 αυτογκόλ: Βούκοβιτς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

1 αυτογκόλ: Γκόλιας (ΑΕΛ), Γκάρος, Γκίνο (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Δεληζήσης (ΑΡΗΣ), Μουνάφο, Τριανταφυλλόπουλος (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Αναστασιάδης (ΛΑΜΙΑ), Μαρινάκης, Έρικσον (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Μπανανά (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Σκόνδρας, Μιχαήλ (ΠΑΣ Γιάννινα).

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass