Στη ζώνη των πλέι οφ ο Αετός Μακρυχωρίου

*Παίρνει φωτιά η μάχη της παραμονής στην «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ μετά τα αποτελέσματα της χθεσινής ημέρας *Παρελθόν ο Β. Νάρης για το Αργυροπούλι

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2019 22:20

Στη ζώνη των πλέι οφ μετά από 18 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ βρίσκεται ο Αετός Μακρυχωρίου μετά την εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί του Δαμασιακού και σε συνάρτηση με την ισοπαλία 1-1 του ΠΟΕ στον Τύρναβο.

Η χθεσινή ήταν ημέρα ξεκούρασης για τον πρωτοπόρο Φαλανιακό ο οποίος πρόσθεσε τους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του άνευ αγώνα (λόγω Κισσάβου Συκουρίου), ενώ ο συγκάτοικός του στην κορυφή Ηρακλής Λάρισας «καθάρισε» στην επανάληψη και πήρε τη νίκη με 2-0 επί του μαχητικού Κιλελέρ.

Νέο «στραβοπάτημα» (δεύτερο συνεχόμενο) για τον Σμόλικα που αυτή τη φορά υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 στο Βλαχογιάννι, με τη γηπεδούχο Δόξα να παίρνει τον βαθμό στο 87’.

Από κει πέρα νέο ενδιαφέρον αποκτά η μάχη της παραμονής μετά τις νίκες που πέτυχαν ο Αετός Αμυγδαλέας με 2-1 επί του Αμπελωνιακού και η Λάρισα 2012 με 2-0 επί του Αχιλλέα Φαρσάλων, δείχνοντας ότι τα πάντα μπορούν να διαφοροποιηθούν στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:

ΣΤΟ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

ΒΡΗΚΕ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ

Ο Ηρακλής Λάρισας ξεπέρασε το εμπόδιο του μαχητικού Κιλελέρ με 2-0, βρίσκοντας τις λύσεις στην επανάληψη. Οι «κυανόλευκοι» του Χρήστου Χατζηλιάδη πίεσαν τον αντίπαλό τους, ο οποίος είχε κλειστή άμυνα και προσπαθούσε να αξιοποιήσει τις αντεπιθέσεις που δημιούργησε.

Φορτομάρης, Χρηστίδης και Ζαφειρίου απείλησαν την αντίπαλη εστία στο πρώτο μέρος, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Τελικά στο 70’ σε σουτ του Γκιουρσάνη, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Καρακάνου μέσα στη μεγάλη περιοχή με τον διαιτητή κ. Ι. Ντελέζο να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Στη φάση αυτή ο παίκτης του Κιλελέρ αντίκρισε την κίτρινη κάρτα που ήταν η δεύτερη και αποβλήθηκε παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων της ομάδας.

Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ψωμολιάς γράφοντας έτσι το 1-0. Οι γηπεδούχοι σφράγισαν τη νίκη στο 80’ όταν μετά από σέντρα του Φώτου ο Κακαβίτσης με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Ι. Ντελέζος με βοηθούς τους κ. Δεδικούση και Αγγ. Τέγο.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Χρ. Χατζηλιάδης): Καραναστάσης, Λάμπρου, Φοτρομάρης Ν., Ψωμολιάς, Γιαννακόπουλος, Μανιώτης, Γκιουρσάνης (79’ Ντιντής), Νάστας (64’ Φώτος), Χρηστίδης (85’ Ράχης), Ζαφειρίου, Κακαβίτσης (84’ Κυριάκης).

ΑΕ ΚΙΛΕΛΕΡ (Φ. Πλίτσης-Ι. Βαΐτσης): Παναγιωτόπουλος, Φορτομάρης Αν. (80’ Κολοβός), Μουρατάι, Κολιός, Παλάσκας, Αργύρης, Καρακάνος, Παπαγιαννούλης (72’ Λαβαντσιώτης), Ξηροκώστας (65’ λ.τ. Ζιόμπουρας), Παπαχρήστος, Κουσιώρας.

ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ

ΣΤΟ 87’ Ο ΣΜΟΛΙΚΑΣ

Γκολ και βαθμούς μοιράστηκαν στο Βλαχογιάννι (1-1), η τοπική Δόξα με τον Σμόλικα Φαλάνης. Οι φιλοξενούμενοι αν και προηγήθηκαν στο σκορ δεν μπόρεσαν να σιγουρέψουν τη νίκη και κατά συνέπεια οι γηπεδούχοι με γκολ στο 87’ πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Σμόλικας αγωνίστηκε με σημαντικές ελλείψεις (Πετράκης, Μακρής, Σπανός) σ’ ένα παιχνίδι όπου κυριάρχησε η δύναμη και το πάθος.

Στο 43’ οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ όταν μετά από ενέργεια του Μπέτση, ο Μάτος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1). Όμως η ατυχία χτύπησε την ομάδα του Βασίλη Μπακογιάννη, καθώς ο έμπειρος Μάτος στη φάση του γκολ τραυματίστηκε στο γόνατο και αποχώρησε από το παιχνίδι.

Στο 87’ ήρθε η ισοφάριση για τους γηπεδούχους, όταν μετά από κόρνερ του Κοντοθανάση, η μπάλα κατέληξε στον Αλεξίου ο οποίος με δυνατό πλασέ έγραψε το 1-1. Ψυχρολουσία για τον Σμόλικα που στο 90’ είδε τον τερματοφύλακα της Δόξας, τον Παπαϊωάννου, να αποκρούει εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Κακαζούκη.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Νίτσας, με βοηθούς τους κ. Καραμπούλα και Τζήκα.

ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Ν. Φακίτσας): Παπαϊωάννου, Τσούντσουρας, Μητούλας, Δραγατσίκης, Κουτσοκέρας, Χριστοδούλου (70’ Βίδρας), Γκουρομπίνος, Κοντοθανάσης, Αθανασούλης, Ιγγλέζος, Αλεξίου.

ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Β. Μπακογιάννης): Γραβάνης, Τσιρογιάννης Γκατζιούρας, Σκούπρας, Σέντζας, Μπέτσης, Μολάς Γκατζούλης, Βάνης, Μάτος (43’ λ.τ. Καρέντζος), Κακαζούκης.

ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΔΑ

ΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Το γκολ του Γκαμπέτα στο 17ο λεπτό αποδείχθηκε αρκετό για να δώσει τη νίκη στον Αετό Μακρυχωρίου μέσα στο Δαμάσι (0-1) και να φέρει την ομάδα στη ζώνη των πλέι οφ. Η φάση που έκρινε το παιχνίδι ξεκίνησε από τον Μπόντε που έκλεψε την μπάλα και πάσαρε στον Γκαμπέτα ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή και έγραψε το 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι που έχασαν ευκαιρίες είχαν τρία δοκάρια στην επανάληψη με τους Φουσίκα (73’, 80’) και Πούτα (79’ απευθείας φάουλ).

Σε ό,τι αφορά στον Δαμασιακό πάλεψε για το καλύτερο, δημιούργησε ευκαιρίες κυρίως με τους Γκαντρή και Φούντα, αλλά δεν μπόρεσε να είναι αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Κουκούλης, με βοηθούς τους κ. Δ. Κοτούμπα και Μπατζιανούλη.

ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Δ. Μπουκουβάλας): Μιγδάνης, Ιωαννίδης, Ντόκος, Αμπατζίδης (79′ Μπακαΐμης), Γεωργαντζιάς, Τιούτιος (32′ λ.τ. Νάτσης), Μουσιάρης (55′ Δούκας), Τσιάλτας (75′ Λέτσιος), Λούτσος, Φούντας, Γκαντρής.

ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ (Δ. Καπετανόπουλος): Σταμέλος, Σιάτρας, Μπέτσιος, Τσιαντούλης, Πούτας, Μάρκο, Αντωνόπουλος (70’ Καλούσης), Μπόντε, Γκαμπέτας, Κολοβός (75’ λ.τ. Κλούρας), Φουσίκας (82’ Τζίκα Ιλ.).

ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ

ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

Ισόπαλο 1-1 τελείωσε το παιχνίδι στον Τύρναβο ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τον ΠΟΕ. Οι φιλοξενούμενοι αν και έδειξαν καλύτερα στοιχεία και προηγήθηκαν στο σκορ δεν μπόρεσαν να διασφαλίσουν τη νίκη, αφού ο μαχητικός Τύρναβος, που χθες είχε στον πάγκο του ως επίσημο προπονητή τον Ηλία Σελιώνη, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και διατήρησε για πέμπτη σερί αγωνιστική το αήττητο.

Φτωχό το πρώτο μέρος αλλά και ποιοτικά μέτριο, με τον ΠΟΕ να είναι πιεστικός, έχοντας την κυκλοφορία της μπάλας αλλά χωρίς να κάνει τη μεγάλη φάση. Η πιο αξιοσημείωτη στιγμή του πρώτου μέρους ήταν στο 29’ όταν ο Ν. Μπαρλαγιάννης τροφοδότησε τον Καραγκούνη, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή ανάγκασε τον Χαλκιά να διώξει σε κόρνερ.

Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν καλύτερο, με τον ΠΟΕ να φτάνει στο γκολ στην πρώτη ουσιαστικά επιθετική ενέργεια. Ο νεοεισελθών Ματούλας κέρδισε φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, το οποίο εκτέλεσε άψογα ο Α. Κυρίτσης, γράφοντας έτσι το 0-1.

Η απάντηση του Τυρνάβου ήταν άμεση και στο 53’ ο Πατσιωτός δέχθηκε μπαλιά από τον Ντονούδη, ελίχθηκε ωραία μέσα στη μεγάλη περιοχή και με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Ο ΠΟΕ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 73’ όταν ο Καραγκούνης μετά από προσπάθεια και σέντρα του Ματούλα βρέθηκε μόνος απέναντι στον Χαλκιά αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας του Τυρνάβου επενέβη αποφασιστικά. Η μεγάλη όμως στιγμή σημειώθηκε στο 83’ όταν ο Πατσιωτός έφυγε στην αντεπίθεση, απέφυγε τον τερματοφύλακα Γούπο και πλάσαρε, όμως ο Λαγός έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Έτσι το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με τον Τύρναβο να παίρνει έναν ακόμα πολύτιμο βαθμό, σε αντίθεση με τον ΠΟΕ που μετά από αυτό το αποτέλεσμα υποχώρησε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Στάικος, με βοηθούς τους κ. Μπράμη και Δ. Τέγο.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Ηλ. Σελιώνης): Χαλκιάς, Αυλογιάρης, Καρράς, Δασκαλόπουλος (83’ λ.τ. Πρατσίλας), Πατσής, Νταναβάρας, Ντονούδης, Κατσαρός (61’ Κοκόμπελης), Λιάκος, Μπάκος (90’+1’ λ.τ. Ιωαννίδης), Πατσιωτός.

ΠΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Ζ. Ζιάγκας): Γούπος, Μπούσιας, Νταμπώσης (46’ Ματούλας), Σουγλής, Λαγός, Συνάπαλος, Πετάνι (79’ Λαποκάπας), Κυρίτσης Α., Ζηρδέλης, Μπαρλαγιάννης Ν. (69’ Καλύβας), Καραγκούνης.

ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΝΙΚΗ

Πολύτιμη νίκη στη μάχη της παραμονής πέτυχε ο Αετός Αμυγδαλέας με 2-1 επί του Αμπελωνιακού, σ’ ένα δυνατό παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο τους τρεις βαθμούς, έπαιξαν με πάθος και κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους σε αντίθεση με τον Αμπελωνιακό που δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε και παράλληλα υπέπεσε σε κάποια λάθη που του στοίχησαν.

Ο Αετός άνοιξε το σκορ στο 16’ όταν μετά από λάθος της αμυντικής λειτουργίας των φιλοξενουμένων ο Κουρούκας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Ο Αμπελωνιακός απάντησε στο 25’, όταν ο Αλεξανδρής έβγαλε σε πλάγια θέση τον Βαλατσό, αυτός μπήκε στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε εύστοχα (1-1).

Στο β’ ημίχρονο οι δύο ομάδες ενέτειναν τις προσπάθειές τους, είχαν η καθεμία τις δικές της καλές στιγμές (με Κουρούκα οι γηπεδούχοι και Βαλατσό, Αλεξανδρή οι φιλοξενούμενοι) ωστόσο στο τέλος χαμογέλασε ο Αετός καθώς στο 90’ ο Περδίκης με δυνατό σουτ στο «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας και παρά την προσπάθεια του Φαρμάκα να αποκρούσει διαμόρφωσε το τελικό 2-1 χαρίζοντας τη νίκη στους γηπεδούχους.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Αντωνίου με βοηθούς τους κ. Παπαγεωργίου και Κοσμάνο.

ΑΕΤΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΑΣ (Μ. Αλεξούδης): Κωνσταντίνου, Καλαϊτζής (78’ Ντάσκας), Βαρλιάγκας (70’ Φιλίππου), Περδίκης, Παπακωστούλης, Παραφέστας, Παπαδήμος (60’ Ανδριανόπουλος), Παρασκευούδης, Κουρούκας (85’ Πλης), Τσεκούρας, Ντάλλας.

ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ (Κ. Μαντζιώκας): Φαρμάκας, Φουδούλης, Γούτος, Δαλακώνης, Μεσημέρης, Χατσούλης, Μητρούσκας (89’ Χότζα), Καραλής (82’ Καραγιάννης), Βαλατσός (68’ Κατσής), Αλεξανδρής, Βούκιας (75’ Αλατάς).

ΖΩΝΤΑΝΗ Η ΛΑΡΙΣΑ 2012

Ζωντανή στη μάχη της σωτηρίας παραμένει η Λάρισα 2012, η οποία επιβλήθηκε του Αχιλλέα Φαρσάλων με 2-0 και έδειξε ότι έχει το σθένος να διεκδικήσει τον στόχο της.

Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν πιο αποφασιστικοί και άνοιξαν το σκορ στο 38’, όταν μετά την ασίστ του Δ. Κίτσιου, ο Τσιάγκος με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-0. Νωρίτερα η Λάρισα 2012 είχε πολύ καλές στιγμές με τους Τσιάγκο και Π. Φλώρο.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Γαγάρα στο 42’, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 56’ ζήτησε πέναλτι, αλλά ο διαιτητής κ. Βασιλός τον «κιτρίνισε» για «θέατρο».

Οι γηπεδούχοι άγγιξαν στο δεύτερο γκολ στο 60’ με τον Π. Φλώρο, ο οποίος σούταρε αλλά ο Καρακώστας απέκρουσε ενστικτωδώς, αλλά και στη συνέχεια με τους Δ. Κίτσο και Τσιτσόπουλο, για να φτάσουμε στο 90’+5 όταν ο Δ. Κίτσιος «έσπασε» πολύ ωραία την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Πεπκολάι με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 αφραγίζοντας την πολύτιμη νίκη για την ομάδα του.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Βασιλός με βοηθούς τους κ. Στάμο και Χασιώτη.

ΛΑΡΙΣΑ 2012: Παπαζήσης, Κουκουτσέλος, Πεπκολάι, Αντ. Φλώρος (75’ Πάσιος), Π. Κίτσιος, Π. Φλώρος (88’ λ.τ. Ευθυμίου), Δημόπουλος, Δ. Κίτσος, Καραγιάννης (53’ Τσιτσόπουλος), Μπόντε (67’ Βλιώρας), Τσιάγκος.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Δ. Δανιλούλης): Καρακώστας, Κατσανάκης, Γιαννολόπουλος (79′ Τατσεμερίδης), Τλουπας, Σαμαράς, Κομισόπουλος, Αλαμάνης (55′ Παπακωνσταντίνου), Γκαραβέλας, Κούμρια, Γαγάρας, Ζιώγας.

ΑΣΦΑΙΡΑ ΠΥΡΑ

ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ

Χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι στο Αργυροπούλι ανάμεσα στην τοπική Δόξα και τον Δωτιέα Αγιάς στο ντεμπούτο του Θ. Στεργιάδη στον πάγκο των φιλοξενουμένων. Ένα αποτέλεσμα που είχε ως παρενέργειες για την ομάδα του Αργυροπουλίου τη λύση της συνεργασίας -κοινή συναινέσει- με τον τεχνικό Βασίλη Νάρη.

Σε γενικές γραμμές ήταν ένα μέτριο και δυνατό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν τις δικές τους καλές στιγμές οι οποίες πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ (Β. Νάρης): Μπαχτσιβάνος Σ/Α, Τίκας, Φουρτούνας, Χατζής, Μπαχτσιβάνος Σ/Χ, Αετόπουλος, Μπαμπάκος (77′ Πλιάτσικας), Δίχρης, Τσούτσας, Σχοινάς, Γκαραγκούνης (18′ λ.τ. Βογιατζής).

ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Θ. Στεργιάδης): Ρούσσος, Χονδροδήμος, Γούτος, Ποτούσογλου, Ντελής, Κατσής, Ντακούλας, Κορλός (90′ Γεωργοβίτσας), Τσατσαλίδης, Γελαλής (90’+1’ Φουκαλάς), Πασιάς.

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Δαμασιακός- Μακρυχώρι   0-1

Αμυγδαλέα-Αμπελωνιακός 2-1

Αργυροπούλι-Δωτιέας Αγιάς         0-0

Λάρισα 2012-Αχιλλέας Φ.  2-0

Τύρναβος 2005 -ΠΟ Ελασσόνας   1-1

Ηρακλής Λάρ.- Κιλελέρ       2-0

Φαλανιακός- Συκούριο       3-0 (ά.α.)

Βλαχογιάννι-Σμόλικας        1-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Φαλανιακός   34-10  46

Ηρακλής Λ.   41-12  46

Σμόλικας       33-17  38

Μακρυχώρι   27-16  31

-----------------------------------

Π.Ο. Ελασσόνας      26-18  30

Αμπελωνιακός         24-15  27

Κιλελέρ         21-22  26

Αχιλλέας Φ.   20-21  24

Δωτιέας Αγιάς         21-20  23

Τύρναβος 2005       17-23  22

Δαμασιακός  15-17  20

-----------------------------------

Βλαχογιάννι   22-27  20

Αργυροπούλι 15-21  19

Αμυγδαλέα    18-29  17

Λάρισα 2012 19-31  16

*Ο Κίσσαβος Συκουρίου αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23/2, 15:00)

Κιλελέρ-Δωτιέας Αγιάς

Σμόλικας-Ηρακλής Λάρ.

ΠΟ Ελασσόνας-Αργυροπούλι

Αμπελωνιακός-Βλαχογιάννι

Συκούριο-Τύρναβος 2005 (0-3 ά.α.)

Αχιλλέας Φ.-Αμυγδαλέα

Δαμασιακός-Φαλανιακός

Μακρυχώρι-Λάρισα 2012

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass