Ελβετία: 4 από τις 6 συνομοσπονδίες στηρίζουν Πλατινί για πρόεδρο της FIFA

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2015 13:45

 

Τέσσερις από τις έξι ηπειρωτικές συνομοσπονδίες ποδοσφαίρου, έχουν αποφασίσει να στηρίξουν τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, εάν είναι υποψήφιος για την προεδρία της FIFA, ανέφερε σήμερα πηγή που βρίσκεται κοντά στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία.
Οι τέσσερις αυτές συνομοσπονδίες, είναι σύμφωνα με το BBC, η ευρωπαϊκή, της Ασίας, της Νότιας Αμερικής και της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής και Καραιβικής. Ο Γάλλος παράγοντας, που επανεξελέγη πρόεδρος της UEFA νωρίτερα αυτό το έτος, είναι πιθανό να αποφασίσει σχετικά, μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, πρόσθεσε η πηγή.
Ο πρόεδρος της UEFA, που εμφανίζεται ακόμα αναποφάσιστος, είχε επαφές μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο δίπλα στη λίμνη της Ζυρίχης και επανειλημμένα δέχθηκε εγγυήσεις για τη στήριξή του.
Υποψήφιοι, από την προηγούμενη διαδικασία ήταν, ο πρίγκιπας της Ιορδανίας, Αλί μπιν Αλ Χουσείν και ο Λουίς Φίγκο. Σήμερα συγκαλείται έκτακτη εκτελεστική επιτροπή της FIFA στη Ζυρίχη, προκειμένου να οριστεί μια ημερομηνία για το έκτακτο συνέδριο, μεταξύ Δεκεμβρίου 2015 και Φεβρουαρίου 2016 και στη συνέχεια, θα καταρτίσει ένα χρονοδιάγραμμα για τις υποψηφιότητες για την προεδρία.

Ο Γιόζεφ Μπλάτερ επανεξελέγη για πέμπτη θητεία στο συνέδριο Μάιο, αλλά στη συνέχεια ανακοίνωσε στις 2 Ιουνίου ότι παραιτείται από τα καθήκοντα του. Δεν έχει κατηγορηθεί προσωπικά από κάποιο αδίκημα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass