Η Λάρισα δίνει την εκκίνηση...

ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ RUN GREECE

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2019 22:10

«Το Run Greece ξεκινάει και φέτος από τη Λάρισα. Καθώς η Λάρισα έχει αποδείξει ότι πραγματοποιεί τις καλύτερες διοργανώσεις, στέλνοντας το μήνυμα της συμμετοχικής διαδικασίας του δρομικού κινήματος.

Στη Λάρισα πραγματοποιείται ο αγώνας με τις περισσότερες συμμετοχές». Μ’ αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστας Αγοραστός με αφορμή τη διοργάνωση του πρώτου φετινού αγώνα της σειράς Run Greece που θα γίνει στη Λάρισα στις 31 Μαρτίου.
Ένας αγώνας που αναμένεται να φέρει στους δρόμους 5.000 άτομα στην πλειοψηφία τους Λαρισαίους. Αλλά και πολλούς άλλους που θα έρθουν από θεσσαλικές πόλεις αφού ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του δρομικού κινήματος.
Οι αγώνες περιλαμβάνουν δρόμους 5χλμ., 10χλμ. και 1 χλμ. για παιδιά.
Οι αγώνες αυτοί έχουν τη «σφραγίδα» του Κώστα Αγοραστού και χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Χαχάμης, αναπληρωτής ταμίας του ΣΕΓΑΣ, δήλωσε: «Θα ήθελα να μεταφέρω τις θερμές ευχαριστίες του προέδρου του ΣΕΓΑΣ κ. Παναγόπουλου και του γεν. γραμματέα κ. Σεβαστή στους δύο στρατηγικούς συμμάχους που είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λάρισας. Ιδιαιτέρως στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ο οποίος στηρίζει αυτό το εγχείρημα όλα αυτά τα χρόνια. Όχι μόνο το Run Greece, αλλά κυρίως, γιατί η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη περιφέρεια στη χώρα μας στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων. Κάτι πολύ σημαντικό για την προβολή όλης της περιφέρειας».
Το φράγμα των 5.000 συμμετοχών θέλει να «σπάσει» το φετινό Run Greece, τόνισε ο Ηλίας Καφφές (πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας). Είπε: «Ο ΣΕΓΑΣ με τη διοργάνωση του Run Greece έχει ως στόχο να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες ανεξαρτήτως ηλικίας να συμμετέχουν στην καρδιά της πόλης σε μια αθλητική γιορτή που μεταδίδει τα μηνύματα της ευγενούς άμιλλας, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, του ευ αγωνίζεσθαι κ.ά. Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ο νικητής σε αυτούς τους αγώνες όσο η συμμετοχή. Νικητές είναι όσοι συμμετάσχουν σε αυτό τον αγώνα. Πιστεύω φέτος θα περάσουμε το φράγμα των 5.000 συμμετοχών και θα έχουμε μια παρά πολύ επιτυχημένη διοργάνωση. Στόχος μας να μπει ο αθλητισμός στην καθημερινότητά μας, στη ζωή μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη μας τον Κώστα Αγοραστό, ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ το ΣΕΓΑΣ όλα αυτά τα χρόνια. Είναι κοντά μας σε κάθε πρόβλημα και κάθε προσπάθεια. Ευχαριστούμε το Δήμο και τον κ. Κωσταρόπουλο που έχει βοηθήσει σε όλες τις προσπάθειες του ΣΕΓΑΣ. Τέλος, ευχαριστώ τους εθελοντές και τους χορηγούς του αγώνα».
Τέλος ο Γιώργος Κωσταρόπουλος (εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων) είπε: «Ο Δήμος καλωσορίζει τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ, στηρίζει τη διοργάνωση Run Greece γιατί θεωρεί ότι είναι ένα σημαντικό γεγονός για την πόλη. Είναι ένας αγώνας δρόμου με μια ευχάριστη διαδρομή μέσα στην πόλη μας. Καλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει και να συμμετέχει στον αγώνα. Η συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΣΕΓΑΣ είναι ό,τι σημαντικότερο υπάρχει για να στεφθεί με επιτυχία και η φετινή διοργάνωση».
Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν επίσης οι κ.κ. Νίκος Λιούπας Αντιπεριφεριεάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δία Βίου Μάθησης, Θανάσης Παιδής Περιφερειακός Σύμβουλος, Σταύρος Χατζηλάκος Προϊστάμενος Τμήματος Αθλητισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας, Βαρυτιμίδης Χάρης Τεχνικός Διευθυντής Run Greece, Ανδρομάχη Τσανά Εκπρόσωπος Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών, Κων/νος Δερβένης Ε.Ε.Σ. Σαμαρείτες, Μαίρη Τσακνάκη και Σπύρος Ξηρομερήσιος Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών, Νικόλαος Ράπτης VESPA CLUB Λάρισα, Παναγιώτης Λούγκας και Βασίλης Μελίγκας Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας και Ιωάννης Ξανθόπουλος Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ν. Λάρισας.
ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Οι εγγραφές για τους αγώνες RUN GREECE ΛΑΡΙΣΑ (Αγώνας 10χλμ., 5χλμ. και Παιδιών) υποβάλλονται είτε online είτε με την υποβολή της σχετικής έντυπης αίτησης σε ένα από τα παρακάτω σημεία:
– Γραφεία Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, Παναγούλη 2 (3ος όροφος): Δευτέρα – Παρασκευή, 09.00-14.00 & 18.00-20.00
– Περιφέρεια Θεσσαλίας (ισόγειο), Κουμουνδούρου & Παπαναστασίου: Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00-13.00.
– Δήμο Λαρισαίων (ισόγειο), Ίωνος Δραγούμη 1: Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00-13.00.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Οι εγγραφές ολοκληρώνονται με τη συμπλήρωση των ορίων συμμετοχής ανά αγώνα ή το αργότερο τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, στον βαθμό που τα όρια συμμετοχής δεν έχουν συμπληρωθεί νωρίτερα. Για τους συμμετέχοντες που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους επιτυχώς μέχρι και μεθαύριο Δευτέρα 18 Μαρτίου εκδίδεται προσωποποιημένος αριθμός συμμετοχής (με τυπωμένο το όνομα του συμμετέχοντα τυπωμένο επάνω στον αριθμό συμμετοχής).
Εγγραφές μετά τις 25 Μαρτίου είναι δυνατές μόνο εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί τα παρακάτω όρια συμμετοχής και μόνο στο Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης, απ’ όπου όλοι οι δρομείς παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους. Tο Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης φιλοξενείται στο “Χατζηγιάννειο” Πνευματικό Κέντρο – 2ος όροφος, αίθουσα Τεχνών “Τάκης Τλούπας” – (οδός Ρούσβελτ 59) τις παρακάτω μέρες και ώρες:
Παρασκευή 29 Μαρτίου: 10.00 – 20.00
Σάββατο 30 Μαρτίου: 10.00 – 20.00
ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
Το όριο συμμετοχής στον αγώνα είναι 5.050 δρομείς.
Αγώνας 10χλμ.: 700 (γεννημένοι το 2003 και μεγαλύτεροι)
Αγώνας 5χλμ.: 3.400 (γεννημένοι το 2006 και μεγαλύτεροι)
Αγώνας Παιδιών: 950 (παιδιά γεννημένα το 2007 και 2008).
ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass