Ξένους διαιτητές ζητάει η ΑΕΛ

* Για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης * Η «βυσσινί» πρωτιά σε κίτρινες και κόκκινες

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2019 22:04

Του Σωτ. Κέλλα

Η αγανάκτηση της ΠΑΕ ΑΕΛ για τη διαιτησία έφθασε στο «κόκκινο» με αφορμή και αυτή του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη στον αγώνα Γιάννινα-ΑΕΛ 0-0 που δεν έδωσε καθαρό πέναλτι υπέρ της λαρισινής ομάδας σε μαρκάρισμα του Μιχαήλ στον Νούνιτς και την ανισότητα στις κίτρινες κάρτες του αγώνα. Αποκορύφωμα η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Νούνιτς.
Και η ΑΕΛ ζητάει να παίξουν στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στις 30 Μαρτίου ξένοι διαιτητές πιστεύοντας ότι η ομάδα θα έχει έναν πιο δίκαιο αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος οι παίκτες της ΑΕΛ έχουν δεχθεί 84 κίτρινες κάρτες (έξι παίκτες αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα) αλλά και μια κόκκινη.
Αντίθετα οι αντίπαλοι της ΑΕΛ έχουν δεχθεί 70 κίτρινες κάρτες(εκ των οποίων πέντε αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα ) και μια απευθείας κόκκινη.
Οι «βυσσινί» είναι η πρώτη ομάδα σε κίτρινες κάρτες ποδοσφαιριστών καθώς έχουν δεχθεί 84 και ακολουθούν τα Γιάννενα με 80 αλλά και σε κόκκινες με έξι και ακολουθούν Αστέρας Τρίπολης, Γιάννενα και Λεβαδειακός με πέντε.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ το αίτημα για ξένους διαιτητές θα κατατεθεί σήμερα στην ΚΕΔ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Η ΠΑΕ ΑΕΛ μετά τις τελευταίες διαιτησίες στα κρίσιμα τελευταία εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και τον ΠΑΣ στα Γιάννενα και τις κακές διαιτησίες εις βάρος της, όπου οι Ευαγγέλου και Ζαχαριάδης αγνόησαν κλασικές περιπτώσεις πέναλτι υπέρ της και κατά κόρον έκριναν φάσεις εις βάρος της, αντίθετα με τους κανόνες διαιτησίας, θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γραμμένο και τον Πρόεδρο της ΚΕΔ κ. Περέιρα τον ορισμό ξένων διαιτητών στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Λάρισα το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019.
Είναι αξιοσημείωτο ότι την τρέχουσα σεζόν με ακραία διαιτητικά λάθη η ομάδα μας έχει χάσει νίκες στα παιχνίδια με την Ξάνθη εκτός, με τη Λαμία στη Λάρισα, με τον Λεβαδειακό εκτός και έχουν δοθεί τα περισσότερα πέναλτι εις βάρος της, τα λιγότερα πέναλτι υπέρ της, έχουν δοθεί οι περισσότερες κόκκινες κάρτες εις βάρος της, έχουν δοθεί οι λιγότερες κόκκινες κάρτες υπέρ της κι έχουν δοθεί εις βάρος της οι περισσότερες κίτρινες κάρτες από όλες τις ομάδες της κατηγορίας, με αποτέλεσμα να στερείται συνεχώς βασικούς και αναντικατάστατους ποδοσφαιριστές σε κρίσιμα παιχνίδια του πρωταθλήματος.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν ζητάει εύνοια, ούτε ποτέ ευνοήθηκε, αλλά δίκαιες διαιτησίες.
Αύριο (σ.σ. σήμερα) ο Πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Σωτήρης Μάρκου θα καταθέσει ο ίδιος το αίτημα στην ΚΕΔ και θα ζητήσει να συναντήσει τον κ. Περέιρα».

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ
Στην ΑΕΛ, όπου χθες και σήμερα οι παίκτες έχουν άδεια, υπάρχει ικανοποίηση για τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στον ΠΑΣ που διατήρησε την ομάδα σε πλεονεκτική θέση για την απευθείας παραμονή στη Σούπερ Λίγκα, αλλά προβληματισμός για την απόδοση. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του αρχηγού Βαγγέλη Μόρα: «Ήμασταν πάρα πολύ κακοί η αλήθεια είναι, αλλά το έχουμε ξαναπεί σ’ αυτή τη φάση που βρισκόμαστε εφόσον δεν καταφέραμε να κερδίσουμε τις δεύτερες μπαλιές στο δεύτερο ημίχρονο, δεν μπήκαμε και πολύ καλά, είπαμε ότι θα αμυνθούμε όσο καλύτερα γίνεται για να κρατήσουμε το σκορ, να μην δεχθούμε κάποιο γκολ. Στη φάση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή και να καταστρέψω το παιχνίδι του αντιπάλου, θα το κάνω. Δεν μπορούμε να παίξουμε. Είμαστε πολύ καλύτεροι στην έδρα μας, εκτός έδρας δυσκολευόμαστε πάρα πολύ να έχουμε κατοχή μπάλας. Είναι φυσιολογικό γιατί η άλλη ομάδα πιέζει πολύ περισσότερο. Δυσκολευόμαστε αλλά η ομάδα δείχνει χαρακτήρα, γιατί παλεύει και κρατάει το σκορ στο μηδέν».
Οι ποδοσφαιριστές θα επανέλθουν σε προπονητικούς ρυθμούς αύριο στις 4 μ.μ.

ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ
Ένας παίκτης της ΑΕΛ είδε την κίτρινη κάρτα και ένας την κόκκινη(με δεύτερη κίτρινη κάρτα) στην προχθεσινή εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague. Κίτρινη κάρτα είδε ο Σλάβκο Μπράλιτς, ενώ κόκκινη κάρτα (δύο κίτρινες) είδε ο Μάρκο Νούνιτς, που χάνει το επόμενο επίσημο παιχνίδι της ΑΕΛ με τον Αστέρα Τρίπολης, που θα γίνει το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, στο AEL FC ARENA.
Στο όριο βρίσκονται με έξι ο Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς και με τρεις, ο Λεοζίνιο, ο Νίκολα Ζίζιτς, ο Νοέ Ακόστα, ο Νίκολα Γιακιμόφσκι και ο Μανώλης Μπέρτος. Τέλος ο Αντνάν Σετσέροβιτς που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες, στο εντός έδρας ματς με το Λεβαδειακό, δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του, στον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ: Φατιόν 11, Καρανίκας 8, Μιλοσάβλιεβιτς 6, Γκόλιας, Ντέλετιτς 5, Άντναν Σετσέροβιτς 4 (θα εκτίσει με ΠΑΟΚ), Ζίζιτς, Ακόστα, Γιακιμόφσκι, Λεοζίνιο, Μπέρτος 3, Μόρας, Κρίστινσον, Μπράλιτς 2, Γκοΐκοβιτς, Χούμπτσεφ, Γρομητσάρης, Μπάλλας, Νούντιτς, Σικάφκα, Ζίφκοβιτς 1.

Σήμερα υπογράφει Βαλκάνιος

Τα μεταγραφικά «ψώνια» της ΑΕΛ από τη Βαλκανική χερσόνησο συνεχίζονται καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σήμερα θα υπογράψει στην ομάδα ένας ακόμα παίκτης με καταγωγή από χώρα της Βαλκανικής χερσονήσου και συγκεκριμένα τη Σερβία.
Ο ποδοσφαιριστής που έχει γεννηθεί στο Βελιγράδι είναι 29 χρονών, αγωνίζεται σε κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος της χώρας που παίζει και έχει αρκετές συμμετοχές κάθε χρόνο, ενώ παρότι μεσοεπιθετικός είχε πρόσφατη χρονιά που πέτυχε 16 τέρματα. Θεωρείται ότι θα βοηθήσει την ομάδα σε σημαντικό βαθμό τη νέα αγωνιστική περίοδο.

 

Είμαστε σοβαρή ομάδα...

Η αποβολή του Νούνιτς έφερε σενάρια επιστροφής του Μίλος Ντέλετιτς και χθες κορυφαίος παράγοντας σχολίαζε: «Δεν υπάρχει περίπτωση, είμαστε σοβαρή ομάδα. Ο Ντέλετιτς είναι ξένο σώμα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass