Κορυφώνεται η μάχη για τα πλέι οφ

*ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2019 15:39

Εβδομάδα διπλών αγώνων ξεκινά στην Euroleague, με τις δύο ελληνικές ομάδες, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, να ρίχνονται ως ισόβαθμες πλέον στη «μάχη» της πρόκρισης στα πλέι οφ.

Η ήττα του Ολυμπιακού από την Αρμάνι στο Μιλάνο, σε συνδυασμό με τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ, είχε ως αποτέλεσμα να «πιάσουν» οι «πράσινοι» τους «ερυθρόλευκους» στην 8η θέση (13 νίκες - 13 ήττες), με τους Πειραιώτες να έχουν το πάνω χέρι στην ισοβαθμία. Τέσσερις «στροφές» πριν τη «γραμμή του φίνις» της κανονικής περιόδου, οι δύο εκπρόσωποι του ελληνικού μπάσκετ στην πρώτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση τα δίνουν όλα για να είναι μέσα στην οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ. Καθώς ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε στο ντέρμπι «αιωνίων» που ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή (17/3) στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής, οι Ντέιβιντ Μπλατ και Ρικ Πιτίνο είχαν την ευκαιρία να κάνουν προπόνηση ενόψει των προσεχών υποχρεώσεων των ομάδων τους.

Πρώτος αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι σήμερα (19/3, 21:00, NOVASPORTS 1HD) η Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ, ενώ αύριο (20/3, 21:00, NOVASPORTS 2HD) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ για την 27η αγωνιστική. Την Πέμπτη (21/3, 22:30) ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί επί ισπανικού εδάφους, απέναντι στην Γκραν Κανάρια, ενώ ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Αρμάνι Μιλάνο στο "Mediolanum Forum" την Παρασκευή (22/3, 21:45) για την 28η αγωνιστική.

Χωρίς τον Λαρισαίο αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη, καλείται ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες αυτή την εβδομάδα στη Euroleague. O Σπανούλης τραυματίστηκε στο ματς με την Αρμάνι Μιλάνο στο περονιαίο οστό, υποβάλλεται σε ενδελεχείς εξετάσεις από την περασμένη Παρασκευή , όταν επέστρεψε η «ερυθρόλευκη» αποστολή από το Μιλάνο, και εκφράζεται ανησυχία να χάσει ακόμη και το υπόλοιπο της σεζόν. Ο Ντέιβιντ Μπλατ καταστρώνει τα πλάνα του για τον αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου χωρίς να υπολογίζει και στους Γιάνις Στρέλνιεκς (θλάση δευτέρου βαθμού οπίσθιου μηριαίου αριστερού ποδός) και Δημήτρη Αγραβάνη (γαστρεντερίτιδα και τενοντίτιδα στο αριστερό πόδι). Η ομάδα του Πειραιά είχε επικρατήσει με 10 πόντους στο Μόναχο (62-72) στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής και του αρκεί η νίκη με ένα πόντο, στην ύστατη προσπάθεια που καταβάλλει για παρουσία στην οκτάδα. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού μετρά μία νίκη λιγότερη και έχει εύλογα μεγάλο κίνητρο για το ροζ φύλλο στο ΣΕΦ. Toν αγώνα Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου θα διευθύνουν οι Ντανιελ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Τόμισλαβ Ορντοφ (Κροατία), Ρόμπερτ Βικλίτσκι (Τσεχία).

Μία ομάδα που μετρά μία νίκη περισσότερη από αυτόν, την Μπασκόνια, υποδέχεται την Τετάρτη ο Παναθηναϊκός. Οι Βάσκοι θα είναι και οι διοργανωτές του φάιναλ φορ τον ερχόμενο Μάιο. Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός έχει παρουσιάσει σταθερή βελτίωση και προέρχεται από νικηφόρο σερί 4-0, με τελευταία επιτυχία το «διπλό» στη Μόσχα απέναντι στη δεύτερη ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη. Η τελευταία φορά που είχε ηττηθεί ο Παναθηναϊκός στη Euroleague ήταν στις 8 Φεβρουαρίου απέναντι στη Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ρικ Πιτίνο θέλει να δει τους παίκτες του, λοιπόν, να διευρύνουν σε 5-0 το σερί τους, αλλά θα τους ζητήσει και το +10, αφού η Μπασκόνια είχε επικρατήσει με 86-77 των «πρασίνων» στη Βιτόρια. Mε αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα βραβεύσει μία ακόμη εμβληματική φυσιογνωμία που φόρεσε την πράσινη φανέλα, τον Λιβέρη Ανδρίτσο, μετά τους Απόστολο Κόντο, Τάκη Κορωναίο και Μιχάλη Κυρίτση.

Το πρόγραμμα της 27ης και της 28ης αγωνιστικής της Euroleague έχει ως εξής:

ΣΗΜΕΡΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)      21:00

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Γκραν Κανάρια (Ισπανία)

ΑΥΡΙΟ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπασκόνια (Ισπανία)     21:00

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Κίμκι (Ρωσία)

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

28η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (21-22/3/2019)

Πέμπτη, 21/3

Γκραν Κανάρια (Ισπανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)    22:30

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Παρασκευή, 22/3

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)    21:45

Κίμκι (Ρωσία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)

Μπασκόνια (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Φενερμπαχτσέ        22-4

ΤΣΣΚΑ Μόσχας       20-6

Ρεάλ Μαδρίτης        20-6

Αναντολού Εφές      17-9

Μπαρτσελόνα         15-11

Μπασκόνια   14-12

Αρμάνι Μιλάνο         14-12

Ολυμπιακός  13-13

Παναθηναϊκός          13-13

Μακάμπι Τελ Αβίβ   12-14

Μπάγερν Μονάχου  12-14

Ζαλγκίρις Κάουνας   11-15

Κίμκι   9-17

Γκραν Κανάρια        7-19

Μπούντουτσνοστ     6-20

Νταρουσαφάκα       3-23

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass