Βήμα παραμονής για τις γυναίκες του ΝΟΛ

ΝΙΚΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΤΗ Ν.Ε. ΠΑΤΡΩΝ ΜΕ 11-10 ΣΤΗΝ Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2019 22:05

Αποφασιστικό βήμα για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ, αλλά και για την απευθείας παραμονή στην Α1 Εθνική του πόλο γυναικών έκανε χθες ο ΝΟΛ, ο οποίος επικράτησε της ΝΕ Πατρών με 11-10, σ’ ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι.

Η ομάδα του Σπύρου Τσιάρα έκανε την ανατροπή στο β’ ημίχρονο (βρέθηκε στις αρχές του τρίτου 8λέπτου πίσω στο σκορ με 4-7) και παρά το γεγονός ότι επί της ουσίας αγωνίστηκε με επτά αθλήτριες (έγιναν μόλις δύο αλλαγές οι οποίες ωστόσο χρησιμοποιήθηκαν για πολύ μικρό χρονικό διάστημα) απέδειξε ότι είχε μεγάλα αποθέματα ψυχικών δυνάμεων αλλά και την ικανότητα να πάρει αυτό που ήθελε.
Η ουσία είναι ότι μετά το χθεσινό αποτέλεσμα και σε συνάρτηση με τη νίκη του Ρεθύμνου επί του Νηρέα με 11-2, ο ΝΟΛ δίνει μεθαύριο Σάββατο στην Αθήνα έναν ακόμα τελικό, καθώς, εφόσον κερδίσει την ομάδα του Χαλανδρίου με δύο γκολ διαφορά, θα βρεθεί αγκαλιά με την απευθείας παραμονή στην κατηγορία.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Η Τουρκάλα Κούμπρα ήταν η πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης με 5 γκολ και παράλληλα η αθλήτρια-κλειδί στη χθεσινή νίκη του ΝΟΛ, καθώς όταν έγινε πιο ουσιαστική στο β’ ημίχρονο (σκόραρε τα τέσσερα από τα πέντε γκολ) έδειξε τον δρόμο για τη νίκη στη λαρισινή ομάδα.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη ΝΕ Πατρών να παίρνει από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ και να κλείνει το α’ ημίχρονο με 6-4. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το δεύτερο 8λεπτο ήταν το πιο καταστρεπτικό για τη λαρισινή ομάδα η οποία σκόραρε μόνο ένα γκολ, απόρροια των πολλών λανθασμένων επιλογών στην επίθεση.
Στο 18’ η ΝΕ Πατρών πήρε τη μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ με 7-4 (χτυπώντας κυρίως με αιφνιδιασμούς). Ευτυχώς όμως από κει και πέρα η εικόνα του ΝΟΛ άρχισε να βελτιώνεται, με τις Κούμπρα και Τσιγαρίδα να παίρνουν πρωτοβουλίες επιθετικά. Το ταμπλό με τη συμπλήρωση 24 λεπτών αγώνα έδειχνε 8-8.
Η ΝΕΠ πήρε εκ νέου προβάδισμα με 9-8, όμως η Κούμπρα με δύο γκολ έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στον ΝΟΛ με 10-9 στο 26’. Η ΝΕΠ ισοφάρισε 10-10 με τη Λυκοθανάση στο 28’ και η αγωνία χτύπησε κόκκινο. Δύο λάθος επιθέσεις για τον ΝΟΛ, ένα δοκάρι για τη ΝΕΠ, δύο πολύ καλές αποκρούσεις της Γούλα στα σουτ των Πατρινών και ένα ακόμη χαμένο σουτ για τη λαρισινή ομάδα συνέθεσαν το παζλ της αναμέτρησης λίγο πριν το τέλος.
Στην πιο κρίσιμη επίθεση της αναμέτρησης ο ΝΟΛ κέρδισε πέναλτι με τη Ν. Μπαλάτσα, 22’’ πριν το τέλος. Το πέναλτι εκτέλεσε η Κούμπρα η οποία ήταν εύστοχη γράφοντας το 11-10. Η λαρισινή ομάδα έβγαλε πολύ καλή άμυνα, οι Πατρινές δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την επίθεση κι έτσι το 11-10 δεν άλλαξε χαρίζοντας την πολύτιμη νίκη στον ΝΟΛ.
Τα 8λεπτα: 3-4, 4-6, 8-8, 11-10.
ΝΟΛ (Τσιάρας): Γούλα, Τουλουμτζίδου 1, Μ. Μπαλάτσα, Ν. Μπαλάτσα 1, Τοκίνι 2, Κούμπρα 5, Τσιγαρίδα 2 (Χασιώτη, Πατούνα, Κυροδήμου, Καλογιάννη, Μιγδάνη, Καζάνα, Λαμπρονίκου, Σαμαρά)
ΝΕΠ (Μπιτσάκος): Γιαννακέα, Μπιτσάκου 4, Ε. Τσιμαρά 1, Λυκοθανάση 4, Πετάση, Σινεμόγλου, Μανέτα (Ανδρουτσέλη 1, Μιχαηλίδου, Ρακιτζή, Φρ. Τσιμαρά, Μόργκαν, Ζαφειράκη, Χρυσανθοπούλου, Γεωργίου)

 

ΣΠ. ΤΣΙΑΡΑΣ: ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Ικανοποιημένος από την εξέλιξη του αγώνα και το τελικό αποτέλεσμα ο τεχνικός του ΝΟΛ, Σπ. Τσιάρας δήλωσε μετά το παιχνίδι τα εξής:
«Πάμε να νικήσουμε τον Νηρέα Χαλανδρίου και να φέρουμε τα πάνω - κάτω στην κατηγορία. Η ομάδα μας μπορεί να έχει μικρό ρόστερ, αλλά είναι καλά προπονημένο. Στο 4-7 φάνηκε ότι έχουμε όχι μόνο την ψυχή αλλά και την ικανότητα σαν ομάδα. Αξίζουν συγχαρητήρια στα κορίτσια».

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΝΟΛ-ΝΕΠ    11-10
Νηρέας-Ρέθυμνο    2-11

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ρέθυμνο    15
Νηρέας    9
ΝΟΛ    6
ΝΕΠ    4

 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ (6/4)
Νηρέας-ΝΟΛ
Ρέθυμνο- ΝΕΠ

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass