Αθλητικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 14 Απρ 2019 15:33

Μνημόνιο συνεργασίας για EURO 2028 και Μουντιάλ 2030

«Να αφήσουμε παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές των χωρών μας», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος, στις δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου εν όψει της κοινής συνδιεκδίκησης των αγώνων για το Εuro 2028 ή το Μουντιάλ του 2030.

Συνοπτικά επισήμανε: «θέλω να ευχαριστήσω τις αντιπροσωπείες που με τη σημερινή υπογραφή τους έβαλαν τις βάσεις για ένα μεγάλο εγχείρημα που παίρνει σάρκα και οστά. Το ποδόσφαιρο σήμερα έδωσε στις πολιτικές ηγεσίες το περιθώριο γι' αυτό το μεγάλο εγχείρημα. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτός ο στόχος είναι εφικτός και θα δώσει την εικόνα ώστε η περιοχή των Βαλκανίων -που θα μου επιτρέψετε να την χαρακτηρίσω πολύπαθη- πως συνενώνει δυνάμεις για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Και αυτό είναι μία παρακαταθήκη για τους τέσσερις λαούς μας, ώστε οι εθνικές συνέργειες που μπορεί να προκύψουν θα έχουν να κάνουν και με την "επόμενη μέρα" με την κληρονομιά όχι μόνο των αθλητικών υποδομών που παραμένοντας σε χρήση θα καταδείξουν ότι το ποδόσφαιρο μπορεί παράλληλα να δώσει και την ώθηση στις επόμενες γενιές που έρχονται να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, με τον αθλητισμό γενικότερα. Και όπως πολύ σωστά είπε και ο πρόεδρος της ρουμανικής ομοσπονδίας, ο κ. Μπουρλεάνου, ο αθλητισμός ενώνει και εμείς στέλνουμε σήμερα ένα μήνυμα, ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε μέσα από τον αθλητισμό πολλά πράγματα. Σας ευχαριστώ πολύ».

-----------

Ο Μπότας στην pole position

*ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΓΡΑΝ ΠΡΙ ΣΤΗ ΣΑΝΓΚΑΗ

Ο Φινλανδός επικεφαλής του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φόρμουλα Ενα, Βάλτερι Μπότας, θα εκκινήσει πρώτος στο σημερινό γκραν πρι της Κίνας που φιλοξενείται στη Σανγκάη και είναι ο υπ' αριθμόν 1.000 αγώνας στην Ιστορία και ο τρίτος της φετινής διοργάνωσης.

Ο «πιλότος» της Mercedes έκανε τον ταχύτερο γύρο στα δοκιμαστικά και εξασφάλισε την pole position, αφήνοντας πίσω του τον Βρετανό, «ομόσταυλο» του, Λιούις Χάμιλτον. Από την τρίτη θέση θα εκκινήσει ο Γερμανός οδηγός της Ferrari, Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ η πρώτη οκτάδα στα επίσημα δοκιμαστικά για το γκραν πρι της Κίνας, είναι η εξής:

1. Βάλτερι Μπότας (Φινλανδία/Mercedes)         1:31.547

2. Λιούις Χάμιλτον (Μ. Βρετανία/Mercedes)       1:31.570

3. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Ferrari)  1:31.348

4. Σαρλ Λεκλέρκ (Μονακό/Ferrari)          1:31.865

5. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull)  1:32.089

6. Πιέρ Γκασλί (Γαλλία/Red Bull)   1:32.930

7. Ντανιελ Ρικιάρντο (Αυστραλία/Renault) 1:32.958

8. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Renault)        1:32.962

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass