Κοντά στην άνοδο ο Απόλλων Λάρισας

* Με τη βοήθεια 2.500 φιλάθλων υπέταξε στη Φιλιππούπολη τον Πλατανιά 1-0 *Θέλει έναν βαθμό με τον Ηρόδοτο για να παίξει στα μπαράζ ανόδου στη Super League *Το γκολ του Λουκάο στο 2' και η απόκρουση της... χρονιάς από τον Μαντζάρη στο 90'+1’

Δημοσίευση: 22 Απρ 2019 22:00

Κοντά στο να γράψει ιστορία βρίσκεται ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι κορυφής με τον Πλατανιά Χανίων, κερδίζοντας χθες στη Φιλιππούπολη με 1-0.

Οι «κυανόλευκοι» μια αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί η Football League, πέρασαν και πάλι στη 2η θέση της βαθμολογίας και αν αποσπάσουν την τελευταία αγωνιστική στις 5 Μαΐου έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας από τον Ηρόδοτο στην Αλικαρνασσό, τότε θα παίξουν σε δύο αγώνες μπαράζ με τη 13η ομάδα της Super League, διεκδικώντας την άνοδο στη νέα Super League 1.

Κι όμως δεν είναι όνειρο, ίσως λίγοι πίστευαν πως μπορεί η λαρισινή ομάδα να πετύχει αυτό το... θαύμα, αλλά ο Απόλλων με μια σταθερή πορεία από την αρχή της σεζόν απέδειξε πως δίκαια είναι σε αυτή τη θέση και πάει για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ Η ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι πέτυχε στο 2' ο Λουκάο, αλλά όλα τα... λεφτά ήταν η απόκρουση του Μαντζάρη στο 90’ +1, σε κοντινή κεφαλιά του Μπιανκόνι, που απέτρεψε την ισοφάριση και να παραμείνει ο Πλατανιάς στη 2η προνομιούχο θέση.

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Πολλά χρόνια είχαμε να δούμε στο γήπεδο της Φιλιππούπολης 2.500 περίπου φιλάθλους, που δημιούργησαν μια φανταστική ατμόσφαιρα και συνέβαλαν με την παρουσία τους στο να πάρει η ομάδα της Λάρισας την πολυπόθητη αυτή νίκη.

ΝΩΡΙΣ ΤΟ 1-0 ΜΕ ΛΟΥΚΑΟ

Ο Απόλλων μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε μόλις στο 2'να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν ο Χατζής τροφοδότησε δεξιά του τον Λίταινα, αυτός έκανε σέντρα ακριβείας στην αντίπαλη περιοχή, ο Λουκάο πήρε την καρφωτή κεφαλιά και έγραψε το 1-0 πετυχαίνοντας το 10ο φετινό τέρμα του σε όλες τις διοργανώσεις με την ομάδα του.

Εν συνεχεία ο Πλατανιάς προσπάθησε να αντιδράσει και στο 12' ο Λουκίνας έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 18' σε σουτ του Λουκάο με διπλή προσπάθεια ο Γκοτ μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 28' ο Ποζατζίδης εκτέλεσε φάουλ και ο Μαντζάρης δύσκολα απομάκρυνε την μπάλα.

Λίγο μετά, στο 30′, καλή στιγμή για τον Απόλλωνα όταν εκτέλεσε κόρνερ ο Μπραμπίγια από δεξιά, η άμυνα του Πλατανιά δεν μπόρεσε να απομακρύνει σωστά, ο Λουκάο έστρωσε στον Λίταινα, αυτός σούταρε, όμως ο Γκοτ έδιωξε την μπάλα.

Και στο 38'ο Απόλλωνας που ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, έφτασε κοντά στο 2-0.

Ο Σκούπρας έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα από τις κόντρες κατέληξε στον Τασιούλη που πλάσαρε τον Γκοτ όμως ο Κόρτσαμ πάνω στη γραμμή απομάκρυνε τον κίνδυνο και απέτρεψε ένα δεύτερο γκολ.

ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Απόλλωνας μπήκε ορεξάτος και στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 50', ωραίος συνδυασμός των Μαρκολίνο-Λουκάο, ο φορ του Απόλλωνα με τακουνάκι βρήκε τον Λίταινα, αυτός σούταρε, όμως ο Ρουσσάκης τον έκλεισε σωστά αλλοιώνοντας την πορεία της μπάλας η οποία κατέληξε στην αγκαλιά του Γκοτ.

Δύο λεπτά μετά, στο 52', ο πολύ καλός και χθες Λίταινας τροφοδότησε τον Τασιούλη, αυτός όμως δεν έκανε καλό κοντρόλ και χάθηκε μια καλή ευκαιρία.

Ακόμη μεγαλύτερη ήταν πάντως η ευκαιρία στο 64', όταν ο Λουκάο έβγαλε σε θέση βολής τον Μαρκολίνο, με τον Βραζιλιάνο, που βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Γκοτ, να στέλνει την μπάλα άουτ, πιεζόμενος από τους αμυντικούς του Πλατανιά.

ΠΙΕΣΕ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ

Από κει και πέρα, ο Πλατανιάς, που μέχρι εκείνο το σημείο δεν φαινόταν πως μπορεί να κοντράρει τον Απόλλωνα, άρχισε να πιέζει και να αναζητεί το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 72′ το απευθείας φάουλ του Ποζατζίδη, λίγα μέτρα εκτός περιοχής, βρήκε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μαντζάρη, ενώ στη συνέχεια ο Χατζής απομάκρυνε, στην κορυφαία στιγμή των φιλοξενουμένων για την ισοφάριση.

Στο 75′ ο Λουκίνας βρήκε χώρο εντός περιοχής και αριστερά, έκανε το σουτ, όμως ο Μαντζάρης μπλόκαρε την μπάλα.

Από εκτέλεση φάουλ του Νίλι στο 76', ο Παπανικολάου πήρε την κεφαλιά η οποία πέρασε άουτ, ενώ στο 77′ ο Παπουτσογιαννόπουλος μπήκε στην περιοχή και σούταρε με το αριστερό διαγώνια, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 82′ ο Νίλι έβγαλε κάθετα τον Λουκίνα, αυτός βρέθηκε αρκετά πλάγια από αριστερά, έκανε όμως το σουτ αλλά αυτό το απομάκρυνε ο Μαντζάρης και στη συνέχεια η άμυνα του Απόλλωνα.

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ... ΦΑΝΤΟΜ ΚΑΙ MVP

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο 90'+1, ο Μαντζάρης απογειώθηκε σαν... φάντομ και με εκπληκτική απόκρουση απέτρεψε το 1-1, σε κοντινή καρφωτή κεφαλιά του Μπιανκόνι, από το ύψος της περιοχής. Αναδείχτηκε έτσι ο MVP

της χθεσινής αναμέτρησης.

Κι εκεί ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι, καθώς στα υπόλοιπα τρία λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι και στο τέλος είχαμε τους έξαλλους πανηγυρισμούς και την αποθέωση από τους φιλάθλους.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Αριαν Μπελά παρέταξε τον Απόλλωνα με σύστημα 4-3-3.

Κάτω από τα δοκάρια ο Μαντζάρης, δεξιά στην άμυνα ο Σκούπρας, αριστερά ο Κουρτεσιώτης, σέντερ μπακ ο Σουλιώτης με τον Καρατάσιο, αμυντικά χαφ ο Λούκας Ράμος με τον Χατζή, δεξιά στον άξονα ο Λίταινας, πιο μπροστά τους ο Τασιούλης αριστερά με τον Μπραμπίγια και σέντερ φορ ο Λουκάο.

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του Πλατανιά Γιάννης Τάτσης παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 3-5-2.

Τερματοφύλακας ο Γκοτ, οι τρεις στην άμυνα ήταν οι Τσιαμούρης, Κόρτσαμ, Ρουσσάκης, στα χάφ οι Ποζατζίδης, Μποσέτι, Παπανικολάου, Νίλι, Ουές και επιθετικό δίδυμο οι Λουκίνας, Μπιανκόνι.

Μετά το 65'ο Τάτσης άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2, δίνοντας πιο επιθετικό τόνο στην ομάδα του.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ρεσιτάλ διαιτησίας του Αλέξανδρου Κατσικογιάννη(Ηπείρου), ενώ το ίδιο καλοί ήταν και οι συνεργάτες του Νικόλαος Κωτούλας(Κιλκίς), Κων/νος Βρούζος(Πιερίας).

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Απόλλωνα οι: Λουκάο(39'), Κουρτεσιώτης(71'-συμπλήρωσε δέκα).

Αξίζει να σημειωθεί πως στο τέλος της αναμέτρησης ο Χατζής πήρε την κόκκινη κάρτα προκειμένου να χάσει την τελευταία αγωνιστική με τον Ηρόδοτο και να είναι σε θέση να αγωνιστεί στα μπαράζ ανόδου-άν πάει ο Απόλλωνας- καθώς είχε δεχτεί την πρώτη κίτρινη στο 43'.

Από τον Πλατανιά κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι: Μποσέτι(30'), Λουκίνας(43'), Παπανικολάου(48'), Μπιανκόνι(79').

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Αριάν Μπελά): Μαντζάρης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Σουλιώτης, Καρατάσιος, Λούκας Ράμος, Χατζής, Λίταινας (87′Κοντοές), Μπραμπίγια (45′ λ.τ. Μαρκολίνο), Τασιούλης (70′ Γκουντρουμπής), Λουκάο.

Στον πάγκο ήταν και οι: Γκέκας, Καμπέρης, Μπιμάι, Βαγενάς.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Τάτσης): Γκοτ, Ουές, Ποζατζίδης Στ., Τσαμούρης (58′ Παπουτσογιαννόπουλος), Ρουσάκης, Κόρτσαμ (83′ Λάζιτς), Μποσέτι, Παπανικολάου, Νίλι, Λουκίνας, Μπιανκόνι.

Στον πάγκο ήταν και οι: Βασιλειάδης, Μάικιτς, Πουρτζίδης, Σμυρλάκης, Ποζατζίδης Θεοχ.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας

 

--------------

ΑΡΙΑΝ ΜΠΕΛΑ:

Η απόκρουση του πρωταθλήματος...

Γιάννης Τάτσης: Υπερήφανος για τους παίκτες μου

ARIAN MEPLA H APOKROYSH TOYPRVTAULHMATOS

Πρώην συμπαίκτες για 7 χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα, Αριάν Μπελά και Γιάννης Τάτσης, αναφέρθηκαν στο παιχνίδι με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Άριάν Μπελά χαρακτήρισε απόκρουση του πρωταθλήματος την απόκρουση του Μαντζάρη, ενώ παραδέχτηκε πως είχε τύχη καθώς ήταν ανώτερη μόνο στο πρώτο μέρος η ομάδα του και σημείωσε πως η δεύτερη θέση θα «κλειδώσει» κόντρα στον Ηρόδοτο.

Από την πλευρά του ο προπονητής του Πλατανιά Γιάννης Τάτσης ανέφερε πως η ομάδα του δεν ήταν καλή στο πρώτο μέρος, διορθώθηκε στην επανάληψη αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση μετά και τη μεγάλη απόκρουση του Μαντζάρη, τονίζοντας πως είναι υπερήφανος για τους παίκτες του. Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο προπονητών:

ΑΡΙΑΝ ΜΠΕΛΑ(Απόλλων Λάρισας): «Θα ξεκινήσω από την απόκρουση του Μαντζάρη γιατί ήταν η απόκρουση του πρωταθλήματος, όχι γιατί κινήθηκε έτσι και κατάφερε να διώξει την μπάλα, αλλά ο κόπος και ο ιδρώτας μιας χρονιάς ήταν αυτή η απόκρουση. Χωρίς να αδικώ τα υπόλοιπα παιδιά που τους συγχαίρω για όλη τους την προσπάθεια φέτος.

Λείπαμε δύο αγωνιστικές από τη δεύτερη θέση που την κρατάγαμε και παλεύαμε, κάθε παιχνίδι. Άλλωστε δίχως μάχη δεν θα καταφέρναμε να κερδίσουμε τίποτα.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο. Το πρώτο ημίχρονο στον Απόλλωνα και το δεύτερο στον Πλατανιά, που εκτός από την απόκρουση του Μαντζάρη είχε ακόμα δύο ευκαιρίες με το δοκάρι και το σουτ του Λουκίνα. Ο Πλατανιάς από θέμα τακτικής είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα και ξέρει τι ζητάει στο ματς.

Εμείς είχαμε και την τύχη μαζί μας σκοράροντας από νωρίς, αλλά αυτό τελειώνει εδώ. Έχουμε ακόμα μία αγωνιστική στις 5 Μαΐου με τον Ηρόδοτο κι εκεί θα κριθεί η δεύτερη θέση.

Τέλος, να ευχαριστήσω και τον κόσμο που μας στήριξε σήμερα, γιατί μαζί του καταφέραμε να πάρουμε ένα τρίποντο παίζοντας έστω και για ένα ημίχρονο».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΤΣΗΣ(Πλατανιάς): «Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες, που ήθελαν τη νίκη. Γνωρίζαμε πως υπήρχε άγχος και από τις δύο πλευρές, αλλά εμείς δεν είμασταν καλοί στο πρώτο μέρος. Στη επανάληψη διορθωθήκαμε, είχαμε ευκαιρίες, όμως η απόκρουση του Μαντζάρη στο τέλος, μας στέρησε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Συγχαρητήρια στον αντίπαλό μας και στον Μπελά. Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου, ξεκινήσαμε με άλλους στόχους και βρεθήκαμε στη 2η θέση. Απόλλων και Πλατανιάς είναι δύο ομάδες που έχουν πολύ καλούς παίκτες στις τάξεις τους».

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΤΕΣΙΩΤΗΣ(ποδοσφαιριστής Απόλλωνα): «Έγινε ένα συναρπαστικό παιχνίδι και ευχαριστούμε τους 2.500 φιλάθλους που ήρθαν στο γήπεδο για να μας βοηθήσουν.

Θέλαμε τη νίκη απέναντι σε μια καλή ομάδα και για 70' δεν απειληθήκαμε, καθώς «διαβάσαμε» το παιχνίδι.

Κερδίσαμε δίκαια, πέρασα δύο υπέροχα χρόνια στον Πλατανιά και του εύχομαι ό,τι καλύτερο.

Εμείς θα πάμε στο Ηράκλειο για να κερδίσουμε και να παραμείνουμε στη 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου».

 

--------------

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ:

Στα μπαράζ για το ακατόρθωτο

Συγχαρητήρια «μοίρασε» στο τέλος του αγώνα ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Λάρισας Παναγιώτης Μαντζανάς, για τη νίκη κόντρα στον Πλατανιά. Μάλιστα δήλωσε πως είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης ξεκαθαρίζοντας πως ο τελικός θα είναι κόντρα στον Ηρόδοτο κι αν η ομάδα βρεθεί στα μπαράζ, θα ψάξει το ακατόρθωτο.

«Είμαι υποχρεωμένος σήμερα να ευχαριστήσω τον κόσμο για την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από πέρυσι τον Ιούλιο. Συγχαρητήρια και στους παίκτες μας που κατάφεραν να έχουν την ομάδα στην πρώτη και τη δεύτερη θέση και για λίγες αγωνιστικές βρεθήκαμε στην τρίτη.

Τέλος, να πω ότι στο θέμα της αναδιάρθρωσης είμαστε υπέρ. Έτσι ξεκινήσαμε σαν ομάδα, μ’ αυτούς τους στόχους. Θα ήταν άδικο να μην γίνει αυτό που συμφωνήθηκε από την αρχή της χρονιάς. Μόνο έτσι θα έχουμε εξυγίανση στο ποδόσφαιρο.

Έχουμε ακόμα έναν τελικό κόντρα στον Ηρόδοτο στις 5 Μαΐου για να είμαστε στη δεύτερη θέση. Από εκεί και πέρα το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο και γι’ αυτό είναι όμορφο, αν τα καταφέρουμε θα πάμε να παίξουμε στα μπαράζ δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε το ακατόρθωτο».

 

--------------

KONTA STON APOLLONA BREUBHKE O PERIFEREIARXHS KOSTAS AGORASTOS*Κοντά στον Απόλλωνα βρέθηκε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Λιούπα. Στη φωτογραφία με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναγιώτη Μαντζανά και τον διοικητικό της ομάδας Γιώργο Βέβη.

 

--------------

STH FILIPPOYPOLH KAI O SKAOYTER TOY ATROMHTOY AUHNON APOSTOLHS

*Στη Φιλιππούπολη και ο σκάουτερ του Ατρομήτου Αθηνών Αποστόλης Αποστόλου, που είδε το παιχνίδι με τον υπεύθυνο των Ακαδημιών του Απόλλωνα Λάρισας, Νίκο Κορομπίλια.

 

--------------

Δεν κατέβηκε να αγωνιστεί η Σπάρτη

Για χθες ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί ο αγώνας της Σπάρτης με τον Απόλλωνα Πόντου στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Football League.

Το ματς, ωστόσο, δεν έγινε. Κι αυτό γιατί δεν εμφανίστηκε κάποιος – ούτε ποδοσφαιριστές, ούτε εκπρόσωπος της διοίκησης – από τους γηπεδούχους. Άλλωστε, πριν λίγες ημέρες τα δελτία των χειμερινών αποκτημάτων ανακλήθηκαν με αποτέλεσμα ν’ αδειάσει το ρόστερ.

Στο γήπεδο της Σπάρτης εμφανίστηκαν μόνο οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείου του Απόλλωνα Πόντου, ο οποίος παίρνει το ματς στα χαρτιά με 3-0 άνευ αγώνα. Αυτό είναι ο δεύτερος αγώνας της Σπάρτης που ματαιώνεται μετά από τον εκτός έδρας της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στην Κέρκυρα.

Στην ομάδα της Λακωνίας επιβάλλεται αφαίρεση τριών βαθμών, πρόστιμο, ενώ σε περίπτωση που συμβεί το ίδιο και στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Αιγινιακό, αποβάλλεται από το πρωτάθλημα και θα ξεκινήσει το νέο (τέταρτη τη τάξει εθνική κατηγορία) με -6.

Πρόστιμο ύψος 100.000 ευρώ περιμένει τον μεγαλομέτοχο και τον πρόεδρο της ομάδας.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 28 αγώνες)

1.Ν.Π.Σ. Βόλος        57-25  57

2. Απόλλων Λ.         (29 αγ.) 43-27         54

3.Πλατανιάς  (29 αγ.) 51-21         52

4. Απόλλων Πόντου (29 αγ.) 32-24         49

5. Εργοτέλης 45-27  47

6. Κέρκυρα    29-23  44

7. ΑΟΧ/Κισσαμικός  37-22  43

8. Παναχαϊκή 28-25  42

9. Δόξα Δράμας      40-26  42

10. ΑΕ Καραϊσκάκης          22-24  39

11. Ηρακλής  26-22  39

12. Τρίκαλα(29 αγ.) 24-29  32

13. Ηρόδοτος          24-47  31

14. Σπάτα(29          αγ.) 18-47    22

15. Αιγινιακός          21-65  16

16. Σπάρτη   17-61  11

* Αποβλήθηκε ο Αήττητος Σπάτων.

* Η Σπάρτη έχει δυο μηδενισμούς και -6 βαθμούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass