Χρυσό μετάλλιο στο τραμπολίνο!

*ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΖΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 26 Απρ 2019 22:18

Στην Ελλάδα το άθλημα του Τραμπολίνο μπορεί να ξεκίνησε το 1998 με τη Φαμπιάνα Φλόρες, προπονήτρια από την Αργεντινή, που την ίδια χρονιά πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αλλά στη Λάρισα το άθλημα τώρα αρχίζει να κάνει αποφασιστικά βήματα με τον πρώτο Λαρισαίο προπονητή-γυμναστή που έχει ειδικότητα τραμπολίνο και αυτός είναι ο Γιάννης Ακριβούλης.

Μάλιστα ο Α.Ε.Σ Χαραυγή που καλλιεργεί το άθλημα είχε εντυπωσιακή παρουσία στον Περιφερειακό (επιπέδων 1-4) και Προκριματικό (Α’-Β’-Γ’-Δ’ κατηγοριών) αγώνα Τραμπολίνο της Β’ Περιφέρειας (Μακεδονία - Θράκη - Θεσσαλία) που πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμπάκας Τρικάλων.

Ο Λαρισινός σύλλογος συμμετείχε με δέκα(10) αθλητές-τριες, οι οποίοι είναι: Βασιλάκης Αναστάσιος στα αγόρια και Ακριβούλη Βαλένη, Γκότη Μαρία, Κούρια Στυλιανή, Μαγρίζου Λίζη, Μπράνου Γεωργία, Πανταζή Αγάπη, Πλατή Ιωάννα, Τζικοπούλου Κωνσταντίνα και Χριστοφόρου Μαρία στα κορίτσια.

Μάλιστα η αθλήτρια Τζικοπούλου Κωνσταντίνα, που αγωνίστηκε στο 1ο επίπεδο του Περιφερειακού αγώνα, άνοιξε τον δρόμο των διακρίσεων καθώς κατέλαβε την 1η θέση πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.

Οι αθλητές Βασιλάκης Αναστάσιος, Ακριβούλη Βαλένη, Κούρια Στυλιανή και Χριστοφόρου Μαρία, που αγωνίστηκαν στο 5ο επίπεδο του προκριματικού αγώνα, προκρίθηκαν στην τελική φάση (15 καλύτεροι τις Περιφέρειας), η οποία θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου στην Ηράκλεια Σερρών.

Επιπλέον οι Παγκορασίδες Α΄ στην προκριματική φάση κατέλαβαν τη 2η θέση στο ομαδικό(Κούρια Στυλιανή, Μπράνου Γεωργία, Πανταζή Αγάπη και Χριστοφόρου Μαρία).

Οι αθλήτριες Γκότη Μαρία, ΜαγρίζουΛίζη και Πλατή Ιωάννα στην πρώτη τους συμμετοχή στο 5ο επίπεδο πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Ο προπονητής του συλλόγου Γιάννης Ακριβούλης είπε ότι το άθλημα του τραμπολίνο είναι μια υπέροχη δραστηριότητα και ένα ευχάριστο άθλημα, το οποίο αρχικά τα παιδιά βλέπουν σαν παιχνίδι. Και συμπληρώνει: «Όμως δεν είναι μόνο διασκέδαση. Μελέτες έχουν δείξει ότι η άσκηση σε τραμπολίνο μπορεί να έχει πολλά σωματικά και εκπαιδευτικά οφέλη. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τη βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών. Όταν τα παιδιά βρίσκονται στον αέρα, ο εγκέφαλος αναγκάζεται να λειτουργεί σε διμερές επίπεδο. Και οι δύο πλευρές του εγκεφάλου και του σώματος πρέπει να εργασθούν από κοινού για να διατηρηθεί ο συντονισμός και η ισορροπία. Η εξισορρόπηση σε ένα Τραμπολίνο διαφέρει πολύ με οτιδήποτε άλλο. Το δίχτυ κινείται συνεχώς, οπότε τα παιδιά για να μπορέσουν να ισορροπήσουν αναπτύσσουν μια μοναδική επίγνωση του κέντρου βάρους τους, του ελέγχου του σώματός τους και της ισορροπίας τους. Παράλληλα με τη βελτίωση της ισορροπίας και του συντονισμού βελτιώνεται και η στάση του σώματος. Μαθαίνουν να κρατούν το κεφάλι τους ψηλά, την πλάτη τους ίσια και τον κορμό τους σταθερό».

Μάλιστα ο προπονητής πιστεύει ότι οι Λαρισαίοι θα αγαπήσουν το τραμπολίνο μόλις έρθουν σε επαφή μαζί του…

ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass