«Τελικός» στο Σινάν Ερντέμ για το φάιναλ φορ της Βιτόρια

ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2019 16:04

Το τελευταίο «εισιτήριο» του φάιναλ φορ της Euroleague χωρίς... κάτοχο θα διεκδικήσουν οι Αναντολού Εφές και Μπαρτσελόνα σήμερα το βράδυ (20:00) στην Κωνσταντινούπολη.

Η 4η στην κανονική περίοδο Εφές και η 5η Μπαρτσελόνα αποτέλεσαν το μοναδικό ζευγάρι των προημιτελικών που χρειάστηκε να εξαντλήσει τη σειρά των πέντε αγώνων στον δρόμο προς τη Βιτόρια και το φάιναλ φορ της Euroleague για το 2019. Κι αυτό γιατί στον 2ο αγώνα οι Καταλανοί «έσπασαν» την έδρα των Τούρκων με 72-74 (1-1), με την Εφές να δείχνει την... οργή της και τη δύναμή της (68-102) στη Βαρκελόνη στο 3ο παιχνίδι για το υπέρ της 2-1. Οι «μπλαουγκράνα» υπερασπίστηκαν το «σπίτι» τους στον 4ο προημιτελικό (82-72) και πλέον όλα θα κριθούν στον... τελικό της Τετάρτης (1/5). Το κίνητρο της πρόκρισης στο φάιναλ φορ είναι μεγάλο και για τις δύο ομάδες: η Μπαρτσελόνα θέλει να επιστρέψει στις τέσσερις καλύτερες ομάδες για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια (2014), ενώ η ομάδα της Κωνσταντινούπολης για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια (2001)! Όποια εκ των δύο νικήσει και προκριθεί στο φάιναλ φορ, στον ημιτελικό θα βρει απέναντί της τη Φενερμπαχτσέ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς! Αν δηλαδή η Εφές αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της έδρας της στον 5ο προημιτελικό, θα υπάρξει τουρκικός «εμφύλιος» στον έναν ημιτελικό, ενώ στον άλλον ημιτελικό θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους», όπως και στο Βελιγράδι πριν έναν χρόνο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη και η κάτοχος του τίτλου Ρεάλ Μαδρίτης. Διαιτητές στον 5ο προημιτελικό αγώνα Αναντολού Εφές-Μπαρτσελόνα στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης θα είναι οι Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Μεχντί Ντιφαλά (Γαλλία).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass