Και ξαφνικά Γκόρντον Πέτριτς

*Ήταν μέχρι τον Μάρτιο βοηθός προπονητή στην Παρτιζάν *Γνώριμος στην Ελλάδα αφού αγωνίσθηκε στην ΑΕΚ(1999) έχοντας συμπαίκτες τους Ν. Κωστένογλου και Χρ. Μιχαηλίδη

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2019 22:20

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας ξάφνιασε του πάντες αφού έκανε γρήγορη επιλογή προπονητή και αποφάσισε να αναθέσει τα ηνία της Λαρισινής ομάδας στον 50χρονο Γκόρνταν Πέτριτς(γεννήθηκε 30 Ιουλίου 1969) που μέχρι τον Μάρτιο ήταν βοηθός προπονητή στην Παρτιζάν στη Σερβία(τερμάτισε φέτος δεύτερη) έχοντας ως πρώτο τεχνικό τον Μίρκοβιτς.

Όταν αποχώρησε ο Μίρκοβιτς, έφυγε και ο Πέτριτς στις αρχές Μαρτίου πριν από τον αγώνα με τη Νάπρεντακ στα προημιτελικά του σερβικού κυπέλλου. Την τεχνική ηγεσία στη συνέχεια ανέλαβε ο Σάβο Μιλόσεβιτς.

Ο Πέτριτς έχει συνδέσει το όνομά του με την Παρτιζάν αφού στη συγκεκριμένη ομάδα διατέλεσε παίκτης από το 1989 ως το 1993, αντιπρόεδρος την περίοδο 2008-2009 και πρόσφατα βοηθός προπονητή.

Η προπονητική του καριέρα δεν είναι εντυπωσιακή και σίγουρα αποτελεί ευκαιρία για τον ίδιο η ΑΕΛ. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε προτάσεις να εργαστεί από την Μπουντούσνοστ της Ποντγκόριτσα, αλλά και την Αυστραλιανή Μπρίσμπεϊν, αλλά αποφάσισε να γίνει ένας ακόμα Παρτιζάνος στην ΑΕΛ όπως στο παρελθόν οι Σάσα Ίλιτς, Μάρκο Γιοβάνοβιτς και Μλάντεν Μπόζοβιτς.

Στην επιλογή του Κούγια μάλλον μέτρησε ότι είναι φιλόδοξος(έχει ηλικία 49 ετών), ψάχνει μια καλή προπονητική ευκαιρία αλλά το πιο σημαντικό ότι στην ΑΕΛ υπάρχουν πολλοί παίκτες από την πρώην Ενωμένη Γιουγκοσλαβία και φυσικά είναι πολύ διαφορετικό κάποιος να τους μιλάει στη γλώσσα τους.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε από την Μπεζάνασα τον Δεκέμβριο του 2012 που δούλεψε μέχρι τον Νοέμβριο του 2013. Τον Ιανουάριο του 2015 πήγε στη Sinđelić Beograd όπου εργάστηκε μέχρι τον Μαίο του 2015. Κατόπιν στο Zemun από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Οκτώβριο του ιδίου έτους. Τον Σεπτέμβριο του 2016 πήγε στη Čukarički μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 και μετά στη Ράντ από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι τον Οκτώβριο του 2017,

Πέρυσι είχε ξεκινήσει σαν βοηθός προπονητή της Παρτζάν αλλά έφυγε τον επόμενο Μάρτιο.

Σημαντικό είναι ότι υπήρξε βοηθός προπονητή στην εθνική Γιουγκοσλαβίας το 2014.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η σχετική ανακοίνωση της πρόσληψής του από την ΑΕΛ ανέφερε τα εξής:

«Η ΑΕΛ ανακοινώνει ότι προπονητής της για τα επόμενα 2 χρόνια θα είναι ο κ. Gordan Petric.

Ο Gordan Petric είναι 49 ετών, ως ποδοσφαιριστής έκανε πολύ μεγάλη καριέρα τόσο στη Σερβία με την Παρτίζαν Βελιγραδίου, όσο και στη Μεγάλη Βρετανία με τις Κρύσταλ Πάλλας, Ρέιντζερς, Νταντί Γιουνάιτεντ και Χάρτς.

Υπήρξε διεθνής με πολλές συμμετοχές στην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική ομάδα κάτω των 19 της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και στη Σερβία είναι κορυφαία ποδοσφαιρική προσωπικότητα, πρώτα ως general manager, μόλις σταμάτησε το ποδόσφαιρο, των πρωταθλητριών επί της εποχής του Παρτίζαν και Όμπιλιτς και τα τελευταία χρόνια ως προπονητής γνωστών ομάδων της Σερβίας.

Ο κ. Petric συναντήθηκε με τον κ. Κούγια και το Σάββατο και σήμερα στην Αθήνα και πριν από λίγη ώρα επήλθε οριστική συμφωνία για συμβόλαιο 2 ετών.

Ο κ. Petric είχε ως ποδοσφαιριστές πολλούς από τους ποδοσφαιριστές της πρώην Γιουγκοσλαβίας τους οποίους η ΑΕΛ είχε και έχει στο ρόστερ της.

Η επιλογή του κ. Petric ως πρώτου προπονητού για την ΑΕΛ μας είναι πολύ μεγάλη επιτυχία, γιατί ο κ. Petric αυτή τη στιγμή στη Σερβία είναι ίσως η κορυφαία ποδοσφαιρική προσωπικότητα.

Ο κ. Petric θα παρουσιαστεί επίσημα κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδος και πιθανότατα την Πέμπτη 16/5 όταν και θα είναι στη Λάρισα για να επιθεωρήσει το προπονητικό κέντρο και να έχει προσωπικά ραντεβού με τους κ.κ. Λαυδαριά, Φουσέκη, Παναγούλη και το ιατρικό τιμ.

Ο κ. Petric δεν θα είναι μόνος του στη Λάρισα αλλά θα έχει κι έναν συνεργάτη της επιλογής του, το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Η διοίκηση της ΑΕΛ ζήτησε να παραμείνουν ως συνεργάτες του όλοι οι υπάρχοντες στο προπονητικό τιμ, τηρώντας την πολιτική της διατηρήσεως του οικογενειακού κλίματος στα αποδυτήρια».

ΩΣ ΠΑΙΚΤΗΣ

Στην καριέρα του ως παίκτη είχε πέρασμα από την Ελλάδα πριν 20 χρόνια και συγκεκριμένα στην ΑΕΚ το 1990 αλλά έπαιξε μόλις έξι μήνες και είχε δύο γνώριμους στο λαρισινό κοινό συμπαίκτες. Τον Νίκο Κωστένογλου που διετέλεσε τεχνικός της Λαρισινής ομάδας και τον Χρυσόστομο Μιχαηλιδη που υπήρξε στην ΑΕΛ προπονητής τερματοφυλάκων.

Στην ΑΕΛ αγωνίσθηκε συνολικά 16 παιχνίδια, εκ των οποίων 7 στο πρωτάθλημα, 4 στο κύπελλο (1 τέρμα) και 5 σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Έπαιξε ως τον Δεκέμβριο του 1999 για τη Σκωτσέζικη Χάρτς.

Έχει παίξει στην Μπέογκραντ, την Παρτιζάν (1989-93, 106 παιχνίδια, 6 γκολ), την Νταντί Γιουνάιτεντ, τη Ρέιντζερς(1995-1998, 65 συμμετοχές, 3 γκολ), την ΑΕΚ, τη Χάρτς(1999-2001, 37 συμμετοχές) και έκλεισε την καριέρα του ως δανεικός από τα Παρτιζάν στη Σιχουάν Νταχ.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass