Γρίφος το πρωτάθλημα

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΕΛ - Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣΛ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΔΙΠΛΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2019 22:15

Άγνωστο «Χ» αποτελεί για την ΑΕΛ όχι μόνο η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος αλλά το πιο βασικό το πώς θα διεξαχθεί αυτό αλλά και ο άλλος θεσμός, το Κύπελλο Ελλάδας.


Αυτή τη στιγμή το πρωτάθλημα θα πρέπει να έχει 32 αγωνιστικές, σύμφωνα με τις τηλεοπτικές «προσταγές» αλλά είναι άγνωστο πώς αυτές θα διεξαχθούν. Το ένα σενάριο αναφέρει για πλέι οφ και πλέι άουτ μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου αλλά χωρίς να διευκρινίζει πώς αυτά θα γίνουν. Αν θα γίνουν σε τρεις ομίλους (για πρωταθλητή, ευρωπαϊκό εισιτήριο, παραμονή) ή αν γίνουν σε δύο ομίλους (ένας για πρωταθλητή και Ευρώπη και ο άλλος για παραμονή).
Επίσης σκέψεις υπάρχουν να διεξαχθεί ένα τρίτος γύρος από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο ή να υπάρχει ένας ακόμα γύρος στο τέλος του πρωταθλήματος πριμοδοτώντας την ομάδα.
Η ΑΕΛ για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος βρίσκεται σε αναμονή…

 

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Ακόμα δεν έχει αποφασισθεί πώς θα διεξαχθεί το Κύπελλο Ελλάδας. Σήμερα μας μεταφέρει την πρόταση της Επιτροπής Κυπέλλου ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Δημήτρης Μπουχλαριώτης (φωτ.) μετά τη χθεσινή συνεδρίαση.
Το Κύπελλο θα ξεκινήσει με τους 47 κυπελλούχους των ΕΠΣ (αφού έξι έχουν ανέβει στη Football League) εκ των οποίων 14 θα παίξουν σε μονούς αγώνες για να μείνουν επτά. Ο πρώτος της κληρωτίδας θα είναι γηπεδούχος.
Στη συνέχεια θα γίνουν δύο ακόμα φάσεις όπου θα μείνουν 20 και στη συνέχεια 10 σε μονούς αγώνες.
Μάλιστα θα υπάρχει και οικονομικό κίνητρο αφού ανάλογα με τη φάση που θα προκρίνονται οι ομάδες των ΕΠΣ θα παίρνουν συγκεκριμένα ποσά: 2.000 ευρώ, 3.000 ευρώ και 5.000 ευρώ αντίστοιχα για κάθε πρόκριση.
Κατόπιν οι δέκα ομάδες θα ενωθούν με τους 12 της Super League 1 και τους 14 της Football League.
Θα γίνουν συνολικά 36 και μετά από μονούς αγώνες στην έδρα του αδυνάτου βαθμολογικά θα μείνουν 18 όπου θα ενωθούν με τις ομάδες της Super League.
Εκεί υπάρχει διαφωνία, αν θα γίνουν όμιλοι όπως θέλει ο πάροχος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ή διπλοί αγώνες. Αυτό θα αποφασισθεί σήμερα.
Κατόπιν θα παίξουν μέχρι τον τελικό σε διπλούς αγώνες ενώ ο τελικός θα είναι διπλός ώστε να αποφευχθούν τα άδεια γήπεδα.


ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΠΣΑΠ
Επίθεση κατά του ΠΣΑΠ (Πανελληνίου Συνδέσμου Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών) έκανε η ΠΑΕ ΑΕΛ. Σε ανακοίνωσή της αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: « Δημοσιοποιήθηκε από μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ κινδυνεύει με αφαίρεση 3 βαθμών λόγω της 3ης δόσης της οφειλής προς τον Jovanovic Marco για χρήματα που ουδέποτε εργάστηκε και λόγω του ότι η εισπρακτική εταιρεία ΠΣΑΠ υπό την προηγούμενη διοίκησή της κατέθεσε προσφυγή υπέρ του ποδοσφαιριστού για καθυστέρηση δύο δόσεων της σεζόν 2017-2018. O Marco Jovanovic με το παλιό καθεστώς εισέπραξε όχι μόνο τις δύο δόσεις που του οφείλονταν αλλά και το συμβόλαιο της σεζόν 2018-2019 που ουδέποτε αγωνίσθηκε.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα στραφεί στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για να ζητήσει την πειθαρχική δίωξη όσων έχουν διαπράξει πειθαρχικά αδικήματα που αφορούν δικηγόρους, θα εξετάσει το ενδεχόμενο ποινικών αδικημάτων και θα ζητήσει από το ΣΔΟΕ οικονομικό έλεγχο του ΠΣΑΠ, γιατί με ενέργειες της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ, αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε περισσότερα από 300.000,00€ που δεν οφείλαμε, λόγω του προηγούμενου νομικού καθεστώτος και πληροφορηθήκαμε ότι οι προεισπράξεις δεν εξεδίδοντο στο όνομα των ποδοσφαιριστών, αλλά υπέρ του ΠΣΑΠ, μεταβάλλοντας τον ΠΣΑΠ σε εισπρακτική εταιρεία, γεγονός που αντιβαίνει στο καταστατικό του.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα ζητήσει από το ΣΔΟΕ να αρθεί το απόρρητο των τραπεζικών λογαριασμών των μελών του ΔΣ του ΠΣΑΠ όχι μόνο της απελθούσης διοίκησης αλλά και της προηγούμενης».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass