Συνεχίζει στον προεδρικό θώκο της ΕΣΚΑΘ ο Δ. Ντούγκος

*Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Ένωσης *Μειώνονται οι ομάδες στην Α1 τη σεζόν 2020-21 *Αλλάζει ο αριθμός των ομάδων που προβιβάζονται και υποβιβάζονται στα πρωταθλήματα της νέας περιόδου (2019-20) *Αλλαγές και στα όρια ηλικίας των περιορισμένου αριθμού αθλητών

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2019 22:18

Ο Δημήτρης Ντούγκος θα συνεχίσει να βρίσκεται και την επόμενη τετραετία στον προεδρικό θώκο της ΕΣΚΑΘ (ήδη μετρά 39 χρόνια στην προεδρία) μετά τις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα χθες.

Στο νέο 11μελές διοικητικό συμβούλιο εκλέχθηκαν 4 νέα μέλη, ενώ τα υπόλοιπα 7 προέρχονται από την απερχόμενη διοίκηση. Τα νέα μέλη είναι οι κ. Γεωργοπούλου, Γουναροπούλου, Γεωργουσούλη και ο κ. Ζώης.

Αναλυτικά η σύνθεση του νέου Δ.Σ. της ΕΣΚΑΘ:

Πρόεδρος: Δ. Ντούγκος

Α’ Αντιπρόεδρος: Β. Φαλάγγας

Β’ Αντιπρόεδρος: Α. Ζώης

Γεν. Γραμματέας: Κ. Ζέικος

Ειδ. Γραμματέας: Ζ. Δότας

Ταμίας: Α. Γεωργοπούλου

Μέλη: Π. Καραγκούνης, Α. Κρεμαστάς, Ε. Φραγκούλη, Α. Γεωργουσούλη, Ε. Γουναροπούλου.

Αναπληρωματικοί: Ν. Γεωργόπουλος, Χρ. Δεληγιάννης, Π. Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι συμφώνα με τον νέο αθλητικό νόμο είναι υποχρεωτική κατά το 1/3 η παρουσία γυναικών στο Δ.Σ. της ΕΣΚΑΘ.

Δ. ΝΤΟΥΓΚΟΣ: ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ

Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. εγκρίθηκαν ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός, ενώ αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ κ. Ντούγκος είπε τα εξής:

«Ήταν μία συναινετική Γενική Συνέλευση. Για πρώτη φορά δεν ακούστηκαν παράπονα, ούτε εκφράστηκαν διαμαρτυρίες. Επικράτησε κλίμα επιδοκιμασίας και έγκρισης του έργου της απερχόμενης διοίκησης για την τετραετία που πέρασε. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια υπευθυνότητα, τον ίδιο ζήλο και είμαστε κοντά στα σωματεία».

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ-ΣΤΟΧΟΙ

Μεταξύ των όσων τονίσθηκαν στη χθεσινή Γ.Σ. ήταν η έλλειψη γηπέδων και η ανάγκη δημιουργίας τουλάχιστον δύο κλειστών γυμναστηρίων, αφού το τελευταίο κλειστό γυμναστήριο, αυτό της Νεάπολης, κατασκευάστηκε πριν από 25 χρόνια και η Λάρισα παρέμεινε πίσω σε σχέση με τις ανάγκες των σωματείων. Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Ντούγκος «είναι ταπεινωτικό για την αθλητική Λάρισα να υπάρχουν μόνο τρία κλειστά γυμναστήρια και να αντιστοιχεί ένα ανά 70.000 κατοίκους περίπου».

Επομένως στις άμεσες προτεραιότητες της νέας διοίκησης είναι να βρεθεί λύση στο γηπεδικό και για τον λόγο αυτό θα διοργανωθεί ειδική ημερίδα με τη συμμετοχή όλων των σωματείων και τον τοπικών φορέων.

Παράλληλα στους στόχους της νέας διοίκησης είναι να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο αναπτυξιακό πρόγραμμα, για τα ταλέντα της Λάρισας που χάνονται. Έτσι αναμένεται η θέσπιση Πανθεσσαλικού καμπ με τη συμμετοχή γνωστών προπονητών και ειδικών στον αναπτυξιακό τομέα.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Σε μία σειρά αλλαγών στα τοπικά πρωταθλήματα θα προχωρήσει η διοίκηση της ΕΣΚΑΘ. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η μείωση των ομάδα από 12 σε 10 σε κάθε όμιλο της Α1 για τη σεζόν 2020-2021.

Αυτό θα επιφέρει μία σειρά αλλαγών στον αριθμό των ομάδων που θα προβιβασθούν και θα υποβιβασθούν μετά τη λήξη των πρωταθλημάτων της νέας περιόδου (2019-2020).

Συγκεκριμένα από την Α1 θα υποβιβασθούν στην Α2 συνολικά 6 ομάδες εάν υποβιβασθεί ομάδα από τη Γ’ Εθνική. Εάν δεν υποβιβασθεί ομάδα από τη Γ’ Εθνική τότε από την Α1 θα υποβιβασθούν στην Α2 συνολικά 5 ομάδες.

Από την Α2 θα προβιβασθούν στην Α1 συνολικά 2 ομάδες, δηλαδή οι πρωταθλήτριες των δύο ομίλων.

Από την Α2 θα υποβιβασθούν στη Β’ συνολικά 6 ομάδες, δηλαδή 3 ομάδες από κάθε όμιλο.

Τέλος από τη Β’ θα προβιβασθούν στην Α2 συνολικά 2 ομάδες, δηλαδή οι πρωταθλήτριες των ομίλων.

Η έναρξη των πρωταθλημάτων της Α1 και της Α2 ορίστηκε η 19η Οκτωβρίου 2019, ενώ για τη Β’ η 3η Νοεμβρίου 2019.

Επίσης το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΘ αποφάσισε την αύξηση κατά ένα χρόνο της ηλικίας των περιορισμένου αριθμού αθλητών. Δηλαδή από 32 ετών και πάνω μπορούν να αγωνίζονται 5 αθλητές στην Α1 και 4 αθλητές στην Α2 και τη Β’. Μέχρι και 31 ετών ο αριθμός των αθλητών είναι απεριόριστος σε όλες τις κατηγορίες.

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Συγκροτήθηκε η νέα Επιτροπή Πρωταθλήματος την οποία απαρτίζουν οι Δ. Ντούγκος, Β. Φαλάγγας, Α. Κρεμαστάς, Χ. Δεληγιάννης, Ζ. Νισύριος, Α. Χαχόπουλος, Ι. Καρακικές και Α. Ευαγγελινός.

Υπεύθυνος Αναπτυξιακού θα είναι ο κ. Ζ. Δότας.

Υπεύθυνοι Γυναικείου ορίστηκαν οι κ. Ε. Φραγκούλη και Α. Γεωργοπούλου.

Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων ορίστηκε ο κ. Α. Ζώης.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass