Σύλλογοι προτείνουν στην UEFA Champions League με 40 ή 48 ομάδες

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2019 15:28

Η UEFA θα κληθεί να εξετάσει την επέκταση του Champions League από 32 ομάδες σε 40 ή 48, ως εναλλακτική λύση στις πιο ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που θα καθιστούσαν το τουρνουά μία κλειστή διοργάνωση, όπως θα είναι το Super Champions League.
Η νέα αυτή πρόταση, όπως αποκάλυψαν χθες οι Times, θα υποβληθεί στην UEFA από μια ομάδα συλλόγων πριν από τη συνάντηση κορυφής της 11ης Σεπτεμβρίου, η οποία καλείται να συζητήσει τις αλλαγές.
Το σχέδιο επέκτασης σε 40 ή 48 ομάδες θα παρουσιαστεί ως συμβιβαστική λύση στο όραμα του προέδρου της Γιουβέντους και της ευρωπαϊκής ένωσης συλλόγων (ECA), Ανδρέα Ανιέλι.


Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το Champions League 40 ομάδων θα έχει οκτώ ομίλους των πέντε ομάδων η κάθε μία, με τις δύο πρώτες να φτάνουν στο στάδιο νοκ άουτ, και θα έχει μικρότερο αντίκτυπο σε εθνικά πρωταθλήματα και τους διεθνείς αγώνες.
Οι ομάδες θα παίζουν οκτώ παιχνίδια στον όμιλο, σε 10 προγραμματισμένες αγωνιστικές, όπου μια ομάδα θα είχε μία αγωνιστική ρεπό, αντί των έξι αγωνιστικών της υπάρχουσας μορφής. Όμως θα είναι λιγότερα από τα 14 που θα απαιτούσε η πρόταση της ECA.
Μια εναλλακτική επέκταση θα ήταν 48 ομάδες, με οκτώ ομίλους έξι ομάδων, με 10 παιχνίδια εγγυημένα για το στάδιο των ομίλων. Ένα ανάλογο σχέδιο επέκτασης του Champions League σε 48 ομάδες προτάθηκε από συλλόγους όπως οι Σέλτικ, Άγιαξ, PSV Αιντχόφεν και Άντερλεχτ πριν από δύο χρόνια, αλλά απορρίφθηκε από την UEFA. Ωστόσο, αυξάνονται οι πιέσεις των συλλόγων στις «μεσαίες» ευρωπαϊκές χώρες για τη διεύρυνση, καταλήγουν οι Times.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass