Φεστιβάλ Πηνειού με άρωμα αθλητισμού...

ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2019 22:34

Η κοίτη του Πηνειού ποταμού αποτελεί μια όαση που οι Λαρισαίοι την έχουν συνδυάσει με περίπατο, τζόκινγκ, άσκηση αλλά και γυμναστική, χάρη στο παραπήνειο υπαίθριο γυμναστήριο που έχει κατασκευασθεί.

Και το φετινό φεστιβάλ Πηνειού είχε το άρωμα αθλητισμού, που υπάρχει διάχυτο σε όλη την πόλη, με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πάνο Σάπκα να προσπαθεί να αυξήσει τις αθλητικές δράσεις. Χιλιάδες Λαρισαίοι είχαν την ευκαιρία μέσα από τις αθλητικές δραστηριότητες, να ψυχαγωγηθούν ουσιαστικά, να εκφραστούν δημιουργικά, να τολμήσουν να δοκιμάσουν καινούρια πράγματα. Φέτος συμμετέχουν ο Σύλλογος Γυμναστηρίων Λάρισας (με το πρόγραμμα Γυμναστική στο ποτάμι), ο Α.Σ. Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Δύναμη (Παίζω Πινγκ Πονγκ), ο Α.Σ. Πολυδάμας Παγκρατιαστής (Μαθαίνω για το Παγκράτιο), ο Α.Σ. Ταεκβοντό Λάρισας (Γνωριμία με το Ταεκβοντό), ο Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας (Γνωριμία με το Σκάκι), ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ (Παίζουμε Μπριτζ στο ποτάμι) και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας (Τοίχος αναρρίχησης). Ματ δείχνει να έκανε η δημοτική αρχή στο φετινό φεστιβάλ, αν κρίνουμε από αυτά που μας είπε ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Σκακιστών Λάρισας Κώστας Κωνσταντέλιας, που τόνισε ότι έδειξαν ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον για το σκάκι πολλά παιδιά που επισκέφτηκαν το φεστιβάλ κι έπαιξαν σκάκι, ενώ κάποιοι θέλησαν να γραφτούν στον σύλλογο. Μάλιστα ο ΣΣΛ προέρχεται από μια καταπληκτική χρονιά καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής Θεσσαλίας σε άνδρες και νέους τη φετινή σεζόν, ενώ στις αρχές Ιουλίου θα συμμετέχει στους αγώνες Α' εθνικής κατηγορίας που θα γίνουν στην Πάτρα με το σύνολο των ομάδων να ανέρχονται στις 34. «Το σκάκι είναι ένα άθλημα που κερδίζει καθημερινά φίλους και η Λάρισα θα φθάσει αρκετά ψηλά αγωνιστικά» ήταν τα λόγια του γενικού γραμματέα που έδειξε ενθουσιασμένος για την πρόοδο που υπάρχει στο σκάκι.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

«Αχ να ‘ξερες τι δύναμη μου δίνει η δύναμή σου» τραγουδάει η Ελεονώρα Ζουγανέλη και η «ΔΥΝΑΜΗ» ο Λαρισινός αθλητικός σύλλογος του πινγκ πόνγκ πήρε πολλή δύναμη από το φεστιβάλ καθώς ο προπονητής Στέφανος Αμπελακιώτης μας ανέφερε: «Φέτος υπήρχε περισσότερος κόσμος από την περσινή χρονιά. Εγγραφές δεν είχαμε αμέσως αλλά πολύς κόσμος γνώρισε τον σύλλογό μας. Είδαμε πολλούς πατεράδες να δείχνουν στα παιδιά τους τα μυστικά του πινγκ πονγκ που το 1980 ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές με την παρουσία του στα σφαιριστήρια(ως αίθουσα σφαιριστηρίου χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε αίθουσα χρησιμοποιείται για άθληση ή ψυχαγωγία με ρίψη σφαίρας ή σφαιρών (μπάλες), διαθέτοντας έτσι κατάλληλο εξοπλισμό, όπως τέτοιες είναι οι αίθουσες μπιλιάρδων, αντισφαίρισης, σκοποβολής με μπάλες κ.ά). Και πιστεύουμε ότι σύντομα θα αυξηθούν οι αθλητές που θα έχουμε, ειδικά τώρα που γνωρίζουν ότι υπάρχει έντονη αγωνιστική δραστηριότητα. Ευχαριστούμε την «Ελευθερία» που μας προβάλλει τακτικά και κρατάει αυτό το άθλημα στην επικαιρότητα». Παράλληλα ο προπονητής μάς αποκάλυψε και τα διεθνή σχέδια του συλλόγου καθώς η ομάδα του θα ταξιδέψει τον Αύγουστο στο Ασάνφεμπουργκ της Γερμανίας(45 χιλιόμετρα νότια της Φραγκφούρτης) για να παίξει με αντίστοιχη ομάδα και θα ανταποδώσει τη φιλοξενία το 2020 στη Λάρισα. Οι αθλητικές δράσεις κέρδισαν τους επισκέπτες του φεστιβάλ Πηνειού και σίγουρα μόνο κερδισμένοι βγήκαν όλοι από τη συμμετοχή τους...

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass