Αντίπαλοι τον Σεπτέμβριο Ηρακλής Λάρ. και ΠΟΕ

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ «SUPER CUP» ΤΗΣ ΕΠΣΛ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2019 22:50

Ο θεσμός του «Super Cup» επιστρέφει στην ΕΠΣΛ.

Η νέα αγωνιστική σεζόν στον νομό (2019-2020) θα ξεκινήσει με τον αγώνα ανάμεσα στον πρωταθλητή της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ, Ηρακλή Λάρισας και τον κυπελλούχο ΕΠΣΛ, ΠΟΕ, ο οποίος, σύμφωνα με το Δ.Σ. της Ένωσης, προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο (πιθανώς το πρώτο 10ήμερο-θα εξαρτηθεί από το πότε θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο Ελλάδος ο ΠΟΕ). Ο αγώνας διεξάγεται μετά από 4 χρόνια, καθώς τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές περιόδους ο πρωταθλητής της Α’ ΕΠΣΛ ήταν και κυπελλούχος (κατέκτησε δηλαδή το νταμπλ), ήτοι Αμπελωνιακός, Απόλλωνας Λάρισας, Αχιλλέας Φαρσάλων και Οικονόμος Τσαριτσάνης κατά χρονολογική σειρά, αντίστοιχα. Με τη διεξαγωγή του «Super Cup» θα ανοίξει επίσημα η αυλαία της νέας αγωνιστικής περιόδου, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν το Κύπελλο ΕΠΣΛ και ακολούθως τα τοπικά πρωταθλήματα, βάσει του αγωνιστικού προγράμματος που θα καταρτίσουν οι αρμόδιες Επιτροπές της Ένωσης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τις αλλαγές στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΛ και τη δημιουργία δύο ομίλων, ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβασθούν τη νέα αγωνιστική σεζόν από την Α1 στην Α’ ΕΠΣΛ είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί. Αυτό σημαίνει ότι (εάν συμβεί κάτι τέτοιο) θα αυξηθεί και ο αριθμός των ομάδων της Α’ ΕΠΣΛ που θα υποβιβασθούν στην Α1. Σε ό,τι αφορά στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΛ, ο συνολικός αριθμός των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή θα καθορίσει τον αριθμό των ομίλων που θα συγκροτηθούν. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα πλάνα των ανθρώπων της ΕΠΣΛ, το νέο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΛ θα διεξαχθεί σε τέσσερις κατά πάσα πιθανότητα ομίλους. Υπάρχει ωστόσο ένα μικρό ενδεχόμενο, εάν ο συνολικός αριθμός των ομάδων είναι μικρότερος από τις 40, να γίνουν τρεις όμιλοι. Αυτό ωστόσο θα είναι γνωστό περί τα τέλη Αυγούστου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των δηλώσεων συμμετοχής.

Η ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Την τελευταία Πέμπτη του Αυγούστου (29/8) αναμένεται να διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΛ, μετά από σχετική πρόταση του προέδρου κ. Μπουχλαριώτη. Η συγκεκριμένη ωστόσο ημερομηνία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί επίσημα. Πρόθεση της διοίκησης της ΕΠΣΛ -και σε συνάρτηση με ενδεχόμενες τροποποιήσεις στο καταστατικό της ΕΠΟ κατά τη Γενική Συνέλευση της προσεχούς Παρασκευής- είναι η Γενική Συνέλευση του Αυγούστου να έχει καταστατικό χαρακτήρα με στόχο αφενός την εναρμόνιση του καταστατικού με αυτό της ΕΠΟ και αφετέρου την αλλαγή συγκεκριμένων άρθρων που χρειάζονται εκσυγχρονισμό.

Η ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Την προσοχή σε όλα τα σωματεία του νομού εφιστά το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ σχετικά με την έκδοση της κάρτας υγείας των ποδοσφαιριστών. Όπως τονίζεται, καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Ιουλίου, καθώς δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Όσοι παίκτες δεν εκδώσουν κάρτα υγείας μέχρι την παραπάνω ημερομηνία δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους επίσημους αγώνες. Η κάρτα υγείας έχει ισχύ έναν χρόνο και στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι όσοι παίκτες έβγαλαν κάρτα υγείας για παράδειγμα στα μέσα της φετινής περιόδου δεν χρειάζεται να εκδώσουν νέα κάρτα υγείας. Αυτό θα το κάνουν μόλις λήξει η ισχύς της κάρτας υγείας που ήδη έχουν.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass