Εμμισθη εφεξής η θέση του προέδρου της ΕΠΟ

*ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ 5.000 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΧΘΕΣΙΝΗ Γ.Σ. *ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2019 15:54

Υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία ο διοικητικός απολογισμός της ΕΠΟ, στη διάρκεια της χθεσινής ετήσιας γενικής συνέλευσης.

Συγκεκριμένα, ο απολογισμός έλαβε 56 ψήφους υπέρ, 5 κατά και μία «παρών». Τα «όχι» προήλθαν από τις ΕΠΣ Ευβοίας, Πειραιά, Κέρκυρας και τις ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΑΕΛ. «Παρούσα» ψήφισε η ΕΠΣ Λακωνίας, ενώ απούσες ήταν οι ΕΠΣ Ηλείας, Θεσπρωτίας και οι ΠΑΕ Άρης, Λαμία, ΟΦΗ, Παναιτωλικός και Πανιώνιος.

ΕΦΕΞΗΣ, ΕΜΜΙΣΘΗ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟ

Αμειβόμενη θα είναι εφεξής η θέση του προέδρου στην ΕΠΟ, όπως αποφάσισε η πλειοψηφία της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης. Συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Γραμμένος θα λαμβάνει 5.000 (καθαρά) μηνιαίως, καθώς η σχετική πρόταση έλαβε 53 ψήφους υπέρ, 4 κατά (ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΛ, ΕΠΣ Πειραιά και Λακωνίας) και μία «λευκή» (ΕΠΣ Αχαΐας). Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι πολλές ΠΑΕ είχαν ήδη αποχωρήσει από τη Γ.Σ. εκείνη την ώρα και δεν μετείχαν στην ψηφοφορία. Κάποιοι ζήτησαν τη μεγαλύτερη προβλεπόμενη αμοιβή για τη θέση του προέδρου (15.000 ευρώ), με επιχείρημα πως υπάρχουν υπάλληλοι στην Ομοσπονδία που λαμβάνουν περισσότερα χρήματα. Όπως ειπώθηκε, πάντως, το κόστος της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Ομοσπονδίας θα μειωθεί. Ο εκ των «αντιρρησιών», Τάκης Καρράς (πρόεδρος ΕΠΣ Λακωνίας), πρόταξε ως επιχείρημα για την αρνητική ψήφο του πως "όταν υπηρετείς το κάνεις ανιδιοτελώς, αφού γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι η θέση είναι τιμητική και δεν υπάρχει αμοιβή".

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Από την πλευρά τους οι πρόεδροι των ΕΠΣ στις τοποθετήσεις τους εστίασαν, κυρίως, στο έργο της νυν διοίκησης, την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, την αγωνιστική παρουσία της Εθνικής ομάδας και το ζήτημα της έδρας της, τα γεγονότα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, τις επιχορηγήσεις στις Ενώσεις, το κόστος της μισθοδοσίας στην Ομοσπονδία, τη Γ΄ Εθνική κατηγορία, την αναδιάρθρωση και στους χειραγωγημένους αγώνες. Ο κ. Γραμμένος απάντησε στις ερωτήσεις και στην κριτική που δέχθηκε. Αναφορικά με την Εθνική ομάδα, ουσιαστικά υπερασπίστηκε τον Άγγελο Αναστασιάδη και δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια: «Έχει παίξει τέσσερις αγώνες (σ.σ. στα προκριματικά του Euro 2020), πήγε καλά στους δύο πρώτους και δεν πήγε καλά στους άλλους δύο. Δεν μπορεί η Εθνική ομάδα να κάνει άσχημα παιχνίδια; Για μία εβδομάδα υπήρξε κακή εμφάνιση και κακή επικοινωνία. Η Εθνική δεν χάνεται, θα γίνει αυτό που πρέπει». Για τον τελικό του Κυπέλλου παραδέχθηκε ότι «η εικόνα ήταν άσχημη έως τραγική. Έχει ξανασυμβεί. Η ΕΠΟ με ξεκάθαρη θέση και βούληση ήθελε τελικό με κόσμο και επιμέναμε. Θα μπορούσαμε όμως να πάρουμε την ευθύνη, όταν δεν μπορεί η Πολιτεία και η Αστυνομία να εγγυηθεί;».

Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ο οικονομικός απολογισμός της ΕΠΟ ψηφίστηκε με 59 «ναι», 3 «όχι» κι ένα «παρών». Κατά ψήφισαν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΛ και η ΕΠΣ Πειραιά, ενώ «παρούσα» δήλωσε η ΕΠΣ Λασιθίου. Απόντες από τη διαδικασία ήταν οι ΠΑΕ Άρης, Λαμία, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Πανιώνιος, καθώς και η ΕΠΣ Ηλείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass