ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ:

Δεν πωλείται το Αλκαζάρ και καμία αθλητική εγκατάσταση

-Η ΛΑΡΙΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΤΗΡΙΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ -Γ.ΚΩΣΤΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΕΑΚΛ ΑΠΟ ΤΟ 2015-2019»

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2019 20:15

«Καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια με μεγάλη προσπάθεια όλων ώστε ο αθλητισμός να συμβάλει στην επίτευξη της εξόδου από την οικονομική και κοινωνική κρίση, καθώς παραλάβαμε χάος στις αθλητικές εγκαταστάσεις και δεν πωλείται καμία».

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός ήταν ξεκάθαρος σε ερώτηση που του τέθηκε μετά την τοποθέτηση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ κ.Αλέξη Κούγια ότι έχει έρθει σε επαφή με το Ελληνικό Δημόσιο για αγορά του Αλκαζάρ, τονίζοντας ότι καμία δημόσια εγκατάσταση δεν είναι προς πώληση.

Επίσης, ο κ. Συναδινός επισήμανε ότι το 2015 η Γενική Γραμματεία παρέλαβε μια κακή κατάσταση των χώρων, σε μια περίοδο που η χώρα βρισκόταν μέσα στην κρίση. «Είχαμε προβλήματα ηθικής αλλά και οικονομικής τάξης στον αθλητισμό. Είχαμε προβλήματα στις υποδομές. Βάλαμε όμως ένα στόχο και τον πετύχαμε: ο Ελληνικός αθλητισμός να βοηθήσει στην ανάκαμψη της χώρας», ανέφερε, ενώ τόνισε τη μεγάλη δραστηριότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον τομέα των έργων,

«Υπήρχαν προβλήματα παντού. Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι στα 17 ΕΑΚ της χώρας είχαμε 6,5 εκατομμύρια ευρώ χρέη, προς οργανισμούς κοινής ωφέλειας και μάλιστα χωρίς να έχει γίνει καμία ρύθμιση. Τώρα τα χρέη είναι μηδενικά και όπου χρειάστηκε έγιναν και οι απαραίτητες ρυθμίσεις» σημείωσε ο κ. Συναδινός.

Ακόμη τόνισε πως όλα τα κέντρα άθλησης το 2015 είχαν έναν προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ και σήμερα έχουν 13 εκατ. Μάλιστα αυτό το διάστημα έκλεισαν ή ρυθμίστηκαν διάφορες οφειλές που υπήρχαν, προς ολυμπιονίκες και τους προπονητές τους(11 εκατ. ευρώ), ενώ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης που παίρνουν μέρος πάνα από 180.000 μαθητές της Γ' Τάξης σε όλη την Ελλάδα και στη Λάρισα πάνω από 2.000.

Επίσης, εξήρε το έργο της απερχόμενης διοίκησης του ΕΑΚ και τη μεγάλη προσπάθεια των υπαλλήλων επισήμανε πως «η Λάρισα μπορεί να γίνει κέντρο κλασικού αθλητισμού με την κατασκευή κλειστού προθερμαντήριου στίβου στο βοηθητικό».

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΔ/ΕΑΚΛ

Για την παραλαβή μιας εξαιρετικά κακής και ανοργάνωτης κατάστασης έκανε λόγο και η διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας, η οποία πραγματοποίησε τον απολογισμό της δράσης της για την τελευταία τετραετία. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος αφού σημείωσε ότι έλειπαν ακόμη και άδειες πυρασφάλειας για εγκαταστάσεις του ΕΑΚ, πολλές από τις οποίες ήταν πλήρως ασυντήρητες ακόμη και την περίοδο των παχέων αγελάδων, ανέφερε ότι έγιναν προσπάθειες βελτίωσης σε θέματα θέρμανσης, ασφάλειας και καθαριότητας, αλλά και σε πιο σύνθετα, όπως είναι η πυρασφάλεια και οι μελέτες στατικότητας.

Ειδικά για τους συλλόγους υπογράμμισε ότι καθορίστηκε χαμηλό τίμημα χρήσης που δεν ξεπερνά τα 150 ευρώ τον χρόνο για κάθε σύλλογο, τη στιγμή που υποστήριξε πως μία συνδρομή αθλητή είναι τουλάχιστον 250 ευρώ τον χρόνο. Ιδιαίτερα στάθηκε στο θέμα του ελέγχου, με την είσοδο με μαγνητικές κάρτες να προκαλεί αντιδράσεις με την εγκατάστασή της, αλλά να δείχνει διάφορες καταστάσεις και παθογένειες, όπως τόνισε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; «Υπήρχε γυμναστής που όταν κάναμε μία κίνηση για καταγραφή των αθλητών μας δήλωσε ότι γυμνάζει 10-20 άτομα. Με τις μαγνητικές κάρτες δήλωσε 86 άτομα 30 ευρώ τον μήνα αν χρεώνει, φτάνουμε τις 2.500 ευρώ γι' αυτόν, κάνοντας χρήση μίας δημόσιας εγκατάστασης, και θα μου επιτρέψετε να πω ότι αυτά τα χρήματα ήταν μαύρα. Αλλά όταν καταγράφεται πλέον μ' αυτόν τον τρόπο ένας αριθμός 5 χιλιάδων ατόμων που γυμνάζονται στο ΕΑΚ, τότε μπορούμε κι εμείς να διεκδικήσουμε περισσότερα» δήλωσε ο κ. Κωσταρόπουλος.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό για το 2019; Από τη μία δεσπόζει το θέμα του κλειστού προθερμαντηρίου και από την άλλη είναι η αναβάθμιση του Αλκαζάρ με την υλοποίηση των μελετών στατικότητας σε πρώτη φάση.

«Παραλάβαμε χώρους χωρίς θέρμανση, χωρίς καθαριότητα, που είχαν πολλά χρόνια να συντηρηθούν. Αυτά τα χρόνια σε πολλές εγκαταστάσεις μπήκε θέρμανση, βελτιώθηκε η ασφάλεια με τη χρήση απινιδωτών και έγινε καλύτερη η καθαριότητα. Στο ποιοι και πόσοι μπαίνουν στις εγκαταστάσεις βοήθησε η πιλοτική λειτουργία του τουρνικέ. Η διοίκηση προχωρά άμεσα στην ανάρτηση στοιχείων που δείχνουν ποιοι σύλλογοι χρησιμοποιούν και πότε δικές τους εγκαταστάσεις. Παράλληλα άλλαξε η τιμολογιακή πολιτική με μειώσεις στο μισό για τους αθλούμενους, ενώ δωρεάν είναι η χρήση των χώρων για ΑμεΑ και πολύτεκνους»

 

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2019:

-Να γίνει το προθερμαντήριο στο βοηθητικό( ξερό) του Αλκαζάρ.

-Να αναβαθμιστεί το γήπεδο του Αλκαζάρ.

-Να γίνει παρέμβαση για την εξοικονόμηση ενέργειας.

-Να ολοκληρωθεί η μελέτη για την αντικεραυνική προστασία.

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ Ε.Δ. ΤΟΥ ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2015-2019

• Ανάληψη του κόστους και της ευθύνης καθαριότητας των εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας.

• Τήρηση βιβλίου συμβάντων σε κάθε εγκατάσταση της Υπηρεσίας.

• Αγορά πέντε απινιδωτών.

• Εκπόνηση Κανονισμών Λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων.

• Τοποθέτηση νέου συστήματος μέτρησης με φωτοκύταρο της χλωρίωσης και του ph στο Κολυμβητήριο.

• Κατασκευή δικτύου και φρεατίων(λιποσυλλέκτες και μηχανοσίφωνες) για σύνδεση του Σταδίου Αλκαζάρ(Θ2, Θ3,Θ4), του Κλειστού Αλκαζάρ και του Κλειστού Βαρέων Αθλημάτων με το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΛ.

• Πραγματοποίηση εργασιών μόνωσης στο σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων.

• Πραγματοποίηση εργασιών συντήρησης του Κλειστού Αλκαζάρ: 1)ανακατασκευή στο WC γυναικών κοινού, 2) ανακατασκευή στο WC ανδρών κοινού, 3) επισκευές στα αποδυτήρια διαιτητών, 4)επισκευές στα αποδυτήρια 1, 2, 3, 4 με αντικατάσταση κατεστραμμένων πλακιδίων και ειδών υγιεινής, τρίψιμο και βάψιμο της οροφής και επιδιόρθωση στα σιφώνια των αποδυτηρίων, 5)μετατροπή εγκατάστασης σωληνώσεων αερίου, 6) εγκατάσταση πυροσβεστικών φωλιών κάτω από τις εξέδρες, 7) προμήθεια σωληνώσεων για τα μπάνια κοινού. Ελαιοχρωματισμοί Κλειστού Αλκαζάρ.

• Κατασκευή υδρορροής περιμετρικά του Κλειστού Αλκαζάρ.

• Αντικατάσταση κατεστραμμένου λέβητα Κλειστού Αλκαζάρ και Βαρέων Αθλημάτων.

• Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης μήκους 150μ. με πλαστικό σωλήνα στο υπόγειο στο Κλειστό Νεάπολης.

• Νέα τιμολογιακή πολιτική για το κοινό στο Κολυμβητήριο.

• Αντικατάσταση της πλαγιοκάλυψης της δυτικής πλευράς του Κολυμβητηρίου(2017).

• Αναβάθμιση ηχητικών σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

• Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τουρνικέ στις εισόδους των αθλητικών εγκαταστάσεων του πυρήνα Αλκαζάρ.

• Διάνοιξη νέας γεώτρησης στο Στάδιο Αλκαζάρ, προμήθεια δεξαμενής ύδατος και εγκατάσταση νέου ηλεκτρολογικού πίνακα.

• Αντικατάσταση συνολικά 2.321 κατεστραμμένων καθισμάτων στο Στάδιο Αλκαζάρ.

• Λουστράρισμα παρκέ Κλειστού Νεάπολης.

• Αναμόρφωση των αποδυτηρίων και των λοιπών χώρων του Κλειστού Νεάπολης.

• Καθαρισμός χώρου στάθμευσης από τους ξεραμένους θάμνους.

• Προμήθεια 24 παραθύρων οροφής για το Κλειστό Νεάπολης.

• Προμήθεια δεύτερου συμβατικού λέβητα στο Κλειστό Νεάπολης.

• Προμήθεια διαφωτιστών για το Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης.

• Εργασίες αποξήλωσης και τοποθέτησης πλακιδίων στη μικρή πισίνα Κολυμβητηρίου.

• Εργασίες τοποθέτησης ραμπών, φρεατίων, σωλήνων στο Κλειστό Βαρέων και πεζουλιού στο Κλειστό Αγίου Θωμά.

• Προμήθεια και τοποθέτηση καθισμάτων στο Κλειστό Αλκαζάρ και το Κολυμβητήριο.

• Εργασίες μόνωσης της στέγης και αποκατάστασης ζημιών στο Κλειστό Νεάπολης.

• Τοποθέτηση σκέπαστρων στο τουρνικέ, στον χώρο της γεώτρησης και στα εκδοτήρια.

• Προμήθεια και εγκατάσταση παράπλευρης θύρας ΑμεΑ.

• Υπηρεσίες φύλαξης στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

• Προμήθεια νέου τηλεφωνικού κέντρου για τις Διοικητικές Υπηρεσίες.

• Επισκευή ελαστικού τάπητα Σταδίου Αλκαζάρ.

• Επισκευή βατήρων Κολυμβητηρίου.

• Εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας των Κλειστού Αλκαζάρ και ένταξη στο Π.Δ.Ε. των μελετών στατικής επάρκειας του Σταδίου Αλκαζάρ και του Κολυμβητηρίου.

• Ανάθεση νέων μελετών ενεργητικής πυροπροστασίας και προώθηση των διαδικασιών για την κατασκευή νέων υδροδοτικών δικτύων, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Έργων της ΓΓΑ.

• Εργασίες ελαιοχρωματισμού των εγκαταστάσεων του Πυρήνα Αλκαζάρ.

 

Κόστος παρεμβάσεων/συντηρήσεων

2015: Συνολικό κόστος παρεμβάσεων/συντηρήσεων : 181.948 €

2016: Συνολικό κόστος παρεμβάσεων/συντηρήσεων : 201.509 €

2017: Συνολικό κόστος παρεμβάσεων/συντηρήσεων : 202.721 €

2018: Συνολικό κόστος παρεμβάσεων/συντηρήσεων : 207.711 €

Προτάσεις για την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών

• Ανάγκη τακτικής επίβλεψης των αθλητικών εγκαταστάσεων για την επισήμανση προβλημάτων και τη δρομολόγηση επίλυσής τους, από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Έργων και Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

• Ανάγκη αντιμετώπισης των αγκυλώσεων και των δυσκαμψιών που προκαλούνται από τον νόμο περί προμηθειών(Ν.4412/2016) και συγκεκριμένα:

α. Αδυναμία ανάθεσης τεχνικών μελετών λόγω μη επαρκούς στελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών των εθνικών γυμναστηρίων.

β. Αδυναμία συγκρότησης επιτροπών διαγωνισμού για την προμήθεια ειδών και παροχής υπηρεσιών μεγάλης αξίας(άνω των 20.000 € προ ΦΠΑ).

γ. Αδυναμία διεξαγωγής ηλεκτρονικών διαγωνισμών λόγω της υποστελέχωσης της Υπηρεσίας.

• Αναγκαία η πρωτοβουλία από τη ΓΓΑ, για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, για το σύνολο των εθνικών αθλητικών κέντρων της χώρας, για την εξασφάλιση πιο οικονομικών τιμολογίων και τη μείωση της ενεργειακής δαπάνης.

*Στη συνέντευξη Τύπου εκτός του προέδρου κ. Κωσταρόπουλου, από την Ε.Δ. του ΕΑΚ παρόντες ήταν ο διευθυντής Δημήτρης Μακρίδης, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Βαγιόπουλος και τα μέλη Νίκος Γκόγκος, Νίκος Μήτσου και Θωμάς Μπαρούτας.

Στο Δημαρχείο ο γ.γ. Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό είχε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης. Στη συνάντηση παρέστη ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας, Γιώργος Κωσταρόπουλος.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass