Υπέρ της παραμονής του Λαυρίου στην Α1 ψήφισε το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ

*ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 8 ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ Α2 ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ *ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ Α2 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2019 16:23

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε χθες με ψήφους 10-2 (όχι του Άρη και λευκό του Χολαργού) να παραμείνει στην Α1 κατηγορία το Λαύριο και να υποβιβαστούν Ολυμπιακός και Κολοσσός Ρόδου.

Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ δεν είχε εκπρόσωπο στη διαδικασία, όπως συνηθίζει να κάνει τον τελευταίο καιρό. Το Λαύριο ζήτησε από τη Λίγκα να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία, αφού υποστήριξε ότι ο υποβιβασμός του ήταν άδικος και κρίθηκε από τη μη πραγματοποίηση του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Κύμη. Μία εξέλιξη που κράτησε την Κύμη στην Α1, με το Λαύριο να πέφτει στην Α2. Αντίθετα με τον Ολυμπιακό, ο Κολοσσός θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν στην Α1, αφού θα πάρει τη θέση του Χολαργού. Το περίεργο με την απόφαση παραμονής του Λαυρίου στην Α1 είναι ότι η προκήρυξη του πρωταθλήματος, στο άρθρο 5, προβλέπει σαφώς ότι υποβιβάζονται τόσο η ομάδα που δεν κατέβηκε σε αγώνα των playoffs (Ολυμπιακός) όσο κι οι ομάδες που κατέλαβαν τις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο (Λαύριο και Κολοσσός Ρόδου). Από εκεί και πέρα, δίνεται περιθώριο οκτώ ημερών στις ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν κατά της απόφασης. Πρόκειται για τις ομάδες της Α2, που βάσει της τελικής τους κατάταξης μπορούν να πάρουν θέση στην Basket League, ήτοι (κατά σειρά προτεραιότητας) Καστοριά (τερμάτισε στην τρίτη θέση), Καρδίτσα, Χαρίλαος Τρικούπης. Αναλυτικά οι αποφάσεις του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ στη χθεσινή (9/7) συνεδρίαση του: * Επικύρωσε την τελική κατάταξη της Basket League της σεζόν 2018-19. * Αποφάσισε σε συνέχεια και εκτέλεση της υπ’ αριθ. 102/23-5-2019 απόφασης του ΜΔΟ, η οποία κατέστη τελεσίδικη δια της υπ’ αριθ. 66/28-6-2019 απόφασης του ΑΣΕΑΔ, ότι υποβιβάζονται οι ομάδες που κατέλαβαν την 13η και 14η θέση της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του Πρωταθλήματος Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, δηλαδή οι ΚΑΕ Κολοσσός Ρόδου και Ολυμπιακός. Επίσης στη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε το πλαίσιο στόχων για την επόμενη διετία (2019-2021) ενόψει των αποφάσεων που θα ληφθούν στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου στις 23 Ιουλίου. Στις δύο εβδομάδες που μεσολαβούν θα εξειδικευτούν μετά και τις παρατηρήσεις των ΚΑΕ οι στόχοι και οι αποφάσεις υλοποίησής τους ώστε να διαμορφωθεί η βέλτιστη στρατηγική που θα επαναφέρει τη σταθερότητα, την κανονικότητα, την οργανωτική αναδιάρθρωση, την οικονομική εξυγίανση και την αγωνιστική ανάπτυξη για τις επόμενες δύο σεζόν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass