Μείωση 50.000 ευρώ στην ΠΑΕ ΑΕΛ

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2019 18:57

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ εξέτασε τρεις υποθέσεις που αφορούν στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, μετά τις σχετικές εφέσεις που είχε ασκήσει ο τελευταίος.

Πρόκειται για υποθέσεις που αφορούσαν δυσμενείς κρίσεις του κ. Κούγια για τη διαιτησία του Λάμπρου στον αγώνα της ΑΕΛ με την Ξάνθη, τον αγώνα Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-3 (τον είχε χαρακτηρίσει «στημένο») και τον Απόλλωνα Λάρισας, για τον οποίο είχε ισχυριστεί ότι εμπλέκεται σε ύποπτους αγώνες. Πρωτόδικα είχε επιβληθεί πρόστιμο 30.000 για κάθε μία περίπτωση (συνολικά 90.000), όμως με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων ο Αλέξης Κούγιας απαλλάχθηκε από τη μία υπόθεση, ενώ στις άλλες δύο το πρόστιμο μειώθηκε στις 20.000 ευρώ (συνολικά 40.000).
Οι αποφάσεις:
«Η Επιτροπή Εφέσεων, κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
– Αντίγραφο διατακτικού της υπ’ αριθμ. 32/2019 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, έφεση του Αλεξίου Κούγια, μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕ Λάρισας κατά της υπ’ αριθμ. 269/2018 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ: Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσίαν την κρινόμενη έφεση του Αλεξίου Κούγια. Εξαφανίζει εν μέρει την εκκαλουμένη. Κρατεί και δικάζει την υπόθεση. Επιβάλλει στον πειθαρχικώς εγκαλούμενο Αλέξιο Κούγια χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ.
– Υπ’ αριθμ. πρωτ. 20598/20-6-2019 έφεση του Αλεξίου Κούγια του Χρήστου, Δικηγόρου Αθηνών (ΑΜΔΣΑ 8846), ως μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕ Λάρισας – ΑΕΛ, κατά της υπ’ αριθμ. 228/2019 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ: Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση. Εξαφανίζει εν μέρει την εκκαλουμένη, κατά το μέρος της επιβληθείσας χρηματικής ποινής. Κρατεί και δικάζει την υπόθεση. Επιβάλλει στον πειθαρχικώς εγκαλούμενο Αλέξιο Κούγια του Χρήστου, μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Λάρισας χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ.
– Υπ’ αριθμ. πρωτ. 20599/20-6-2019 έφεση του Αλεξίου Κούγια του Χρήστου, Δικηγόρου Αθηνών (ΑΜΔΣΑ 8846), ως μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕ Λάρισας – ΑΕΛ, κατά της υπ’ αριθμ.229/2019  απόφασης της  Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ: Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη, με αριθμό 229/2019 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Κρατεί και δικάζει κατ’ ουσίαν την υπόθεση. Δέχεται ότι ο εγκαλούμενος δεν τέλεσε το αποδιδόμενο σ’ αυτόν πειθαρχικό παράπτωμα του άρθρου 20Α παρ. 1,2 και 3α του Πειθαρχικού Κώδικα».
*Στο μεταξύ σχολιάζοντας τις αποφάσεις η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση, που μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: «Κατόπιν αυτών των αποφάσεων και επειδή στην ΑΕΛ έχουν περιέλθει πληροφορίες περί στοχοποιήσεως του κ. Κούγια και της ΑΕΛ από ανώτατο παράγοντα της ΕΠΟ σε συνεργασία με νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ και τον Λαΐνη, ο κ. Κούγιας τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσει με έγγραφη αλληλογραφία τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου και την ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, για όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα τόσο στο ελληνικό ποδόσφαιρο όσο και εις βάρος της ΑΕΛ και είναι της αρμοδιοτήτων των Ποδοσφαιρικών Εισαγγελέων, της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ και της Επιτροπής Δεοντολογίας, αφού στην απονομή της Αθλητικής Δικαιοσύνης συμμετέχουν Εισαγγελείς και Τακτικοί Δικαστές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass