AutoMoto

Άγγιξε το όνειρο ο Βασ. Παντελεάκης

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΒΑΘΡΟ ΣΤΟ MINIGP ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2019 15:00

Τον καλύτερό του αγώνα στην κορυφαία κατηγορία MiniGP του Ιταλικού πρωταθλήματος, έκανε ο Βασίλης Παντελεάκης το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, στην πίστα Magione της γειτονικής μας χώρας.

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε ο Έλληνας αναβάτης στον προτελευταίο γύρο της σεζόν, δίνοντας πολύ σκληρές μάχες με τους συναθλητές του στο μπροστινό γκρουπ, αποδεικνύοντας ότι έχει ανέβει επίπεδο και είναι σε θέση να παλέψει με τον ανταγωνισμό για βάθρα και νίκες. Οι εκκινήσεις συνεχίζουν και είναι ένα από τα μεγάλα ατού του Βασίλη, ο οποίος στον πρώτο αγώνα κατάφερε από 7ος που ξεκίνησε, να ανέβει στην 5η θέση. Τότε, όμως, ήρθε μια επαφή – από τις πολλές που γίνονται στις σκληρές μάχες του Ιταλικού πρωταθλήματος – για να τον ρίξει στην 11η θέση. Αυτό ήταν και το κομβικό σημείο του πρώτου αγώνα για τον Έλληνα πιλότο, αφού έχασε επαφή με το μπροστινό γκρουπ που πάλεψε για τη νίκη. Ο Βασίλης τα έδωσε όλα στη μάχη για την 6η θέση, στην οποία ενεπλάκησαν 4 οδηγοί, τερματίζοντας τελικά 7ος με διαφορά ενός μόλις χιλιοστού από τον 6ο! Από τη μικρή αυτή διαφορά, γίνεται εύκολα αντιληπτό το επίπεδο του πρώτου αγώνα και το πόσο δυνατές ήταν οι μάχες στους δέκα γύρους που διήρκεσε. Κι όμως, δεν ήταν τίποτα μπροστά στο θέαμα που πρόσφεραν οι 21 οδηγοί της κατηγορίας στο δεύτερο αγώνα!

Εφτά αναβάτες έδωσαν τη μάχη για τη νίκη μέχρι και λίγο πριν το τέλος στο δεύτερο σκέλος. Ανάμεσά τους και ο εκπληκτικός Βασίλης Παντελεάκης, ο οποίος ήταν και πάλι ασυναγώνιστος στην εκκίνηση, ανεβαίνοντας στην 3η θέση ήδη από την πρώτη στροφή. Με φοβερή ευχέρεια στα φρένα, ο Έλληνας οδηγός έμεινε σταθερά στις μάχες του γκρουπ για την 1η θέση, όταν κυμάτισε η κόκκινη σημαία και ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά. Όταν ξεκίνησε και πάλι, ο Βασίλης ήταν για μια ακόμη φορά ανάμεσα στους πρώτους, αλλά εκ νέου υπήρξε διακοπή με μια δεύτερη κόκκινη σημαία.

Μόνο στο τέλος ο νικητής του 2ου αγώνα έκανε διαφορά ενός δευτερολέπτου από τον δεύτερο, ενώ πίσω του έγιναν επικές μάχες με τον Βασίλη να τερματίζει τελικά 7ος, σε ένα γκρουπ που οι έξι πίσω από τον πρώτο είχαν μεταξύ τους διαφορά στα 9 δέκατα! Η συνολική παρουσία του Βασίλη Παντελεάκη, η ωριμότητα που επέδειξε και ο τρόπος που αντιμετώπισε τους πολύ πιο έμπειρους και μεγαλύτερους σε ηλικία αντιπάλους του, ενθουσίασε την ομάδα του.

Είναι χαρακτηριστικά, άλλωστε, τα λόγια του ιδιοκτήτη της ομάδας, του Alex Cassinari, ο οποίος μετά τον αγώνα έλεγε: «Είμαι πολύ χαρούμενος με την εικόνα του Βασίλη και στους δύο αγώνες. Για μένα, το γεγονός ότι μπορεί και στέκεται σαν ίσος απέναντι στους κορυφαίους οδηγούς της κατηγορίας, χωρίς να έχει στη διάθεσή του την υποστήριξη και τις υποδομές που έχουν αυτοί, λέει πάρα πολλά για τη δυναμική του Βασίλη. Του αξίζουν συγχαρητήρια!»

 

Hamilton υπέρ Vettel

Μπορεί ο Sebastian Vettel να δέχεται πυρά από παντού εξαιτίας των φετινών του εμφανίσεων, βρήκε όμως έναν απρόσμενο σύμμαχο. Αυτός είναι ο μεγάλος του αντίπαλος τα τελευταία χρόνια, o Lewis Hamilton. Λίγο μετά τον εντός έδρας θρίαμβο, ο κάτοχος του τίτλου και πρωτοπόρος της βαθμολογίας, ρωτήθηκε σχετικά με τα συνεχή λάθη του Γερμανού. Θυμίζουμε πως ο οδηγός της Ferrari έκανε λάθος εκτίμηση στη μάχη του με τον Max Verstappen για την τρίτη θέση, με αποτέλεσμα να εμβολίσει τον αντίπαλό του καταστρέφοντας τον αγώνα και των δύο. «Πιστεύω ακράδαντα πως θα ανακάμψει. Είχε έναν δύσκολο αγώνα αλλά είναι τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Θα ανακάμψει και θα εξιλεωθεί. Θα είναι ακόμα πιο δυνατός στον επόμενο αγώνα. Αυτό κάνουν οι σπουδαίοι αθλητές», είπε ο Hamilton μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky Sports F1. Πάντως μετά τους πρώτους δέκα αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2019, τους δύο οδηγούς χωρίζουν 100 ολόκληροι βαθμοί!

 

Honda, η ευχάριστη έκπληξη

Αναμφίβολα η Honda αποτελεί τη μεγάλη και ιδιαιτέρως ευχάριστη έκπληξη του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Η ιαπωνική εταιρεία που πέρασε τρεις σεζόν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας συνεργαζόμενη με τη McLaren, πέρασε από πέρυσι στο στρατόπεδο της Red Bull. Αρχικά προμηθεύοντας με υβριδικές μηχανές τη δεύτερη ομάδα των «ταύρων», τη Scuderia Toro Rosso. Παρά την ανάγκη ταχείας εξέλιξης ενόψει 2019, έκανε σημαντικά βήματα προς τα εμπρός και έβαλε τα θεμέλια για τα φετινά στάνταρ απόδοσης που επιτέλους, αρμόζουν στο ιστορικό όνομα της μάρκας. Η Honda έχει βρει ταχύτητα μαχόμενη πλέον στα ίσια με τη Ferrari αλλά και αξιοπιστία, με τον Max Verstappen να έχει τερματίσει στο Top5 και των δέκα αγώνων που έχουν διεξαχθεί έως τώρα στο πλαίσιο της φετινής σεζόν. Αντίστοιχο σερί, χωρίς αστοχίες της υβριδικής του μηχανής, είχε να κάνει από το 2016! Κι ενώ λοιπόν η Honda λαμβάνει τα εύσημα για την «αντεπίθεσή» της, οι Ιάπωνες ξέρουν πως δεν έχουν την πολυτέλεια να μείνουν στάσιμοι. Έτσι κυνηγούν συνέχεια κάτι καλύτερο, έχουν μάλιστα «τρέξει» την εξέλιξη του κινητήρα τους φέτος. Πότε όμως περιμένουμε το επόμενο βήμα; Την απάντηση δίνει ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, μιλώντας στο Motorsport-Total.com.

«Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Αν όμως έρθει νέα, αναβαθμισμένη υβριδική μηχανή, νομίζω πως η κατάλληλη στιγμή θα είναι μάλλον σε αγώνες όπως το Σπα (σ.σ. στο Βέλγιο στα τέλη Αυγούστου) ή στη Μόντσα (σ.σ. στο ιταλικό Grand Prix τις αρχές Σεπτεμβρίου). Είμαι σίγουρος πως μπορούμε να έχουμε κι άλλες βελτιώσεις μέσα στη σεζόν. Στη Honda κάνουν καλή δουλειά και είναι ξεκάθαρο πως μειώνουν την διαφορά», είπε ο Βρετανός.

 

-------------Οδηγός-------------

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass