Με αθλητισμό άρχισε τις καλοκαιρινές δράσεις, ο «Ξενώνας Ραψάνης»

ΕΡΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ: ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2019 16:29

Με τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα μεταξύ εφήβων Ραψανιωτών ξεκίνησε τις καλοκαιρινές πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις το Πρόγραμμα Ενταξιακών, Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Ξενώνας Ραψάνης» σε ένα τοπίο ειδυλλιακό, κάτω από το καταπράσινο δάσος και με θέα έως και τα παράλια του νομού.

Οι 16 παίκτες χωρίστηκαν σε 2 ομάδες των 8, ενώ οι κερκίδες του γηπέδου γέμισαν θεατές κάθε ηλικίας, που εμψύχωναν τους παίκτες καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αξίζει να σημειωθεί πως διαιτησία δεν υπήρχε, αφού επρόκειτο για αγώνα αυτο-οργανωμένο από τους παίκτες. Το ματς έκλεισε με αναμνηστικές φωτογραφίες των παικτών των δύο αντίπαλων ομάδων να ποζάρουν μαζί χαμογελαστοί, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως τα ομαδικά αθλήματα όχι μόνο βοηθούν στην καλή υγεία και την ευεξία του ανθρώπου, αλλά δημιουργούν νέες φιλίες και ενισχύουν τις ήδη υπάρχουσες, ενώ παράλληλα γεννούν αμέτρητα συναισθήματα. Για τις καλοκαιρινές δράσεις του «Ξενώνα Ραψάνη» στη Ραψάνη η Έρση Ρουμελιώτη, υπεύθυνη δράσεων του Προγράμματος Ενταξιακών, Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Ξενώνας Ραψάνης», μας είπε: «Η Ραψάνη είναι ένα χωριό ζωντανό, που κάθε καλοκαίρι γεμίζει από ανθρώπους κάθε ηλικίας και κυρίως παιδιά και εφήβους. Για το λόγο αυτό, η «αυλαία» για τις πολιτιστικές-εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα κάθε καλοκαίρι στη Ραψάνη, «ανοίγει» με μια σειρά δράσεων, που διαρκούν περίπου μία εβδομάδα και είναι αφιερωμένη κυρίως στα μικρά παιδιά και τους εφήβους. Φέτος, η έναρξη των δράσεων αυτών, που συνυπάρχουν κάτω από τον τίτλο «Μήγαρις είναι Άνοιξις, μήγαρις Καλοκαίρι;» και συνδιοργανώνονται με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης και τον Μορφωτικό Σύλλογο Ραψάνης, έγινε με έναν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ εφήβων Ραψανιωτών. Και βέβαια, δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η εβδομάδα των δράσεων, από τη στιγμή που οι έφηβοι ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρόφιλοι του χωριού εξέφρασαν έντονα την επιθυμία-ανάγκη για τη διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα στον τόπο τους. Εξάλλου, στόχος μας, πέραν όσων αναφέρθηκαν παραπάνω, είναι και η ανάδειξη της φυσικής δραστηριότητας και όλων των θετικών που επιφέρει: καλή σωματική και ψυχική υγεία, ενίσχυση κλίματος συνεργασίας και αλληλοβοήθειας και όλα αυτά μέσα από την επαφή με τη φύση. Ένας από τους βασικούς στόχους του Προγράμματος Ενταξιακών, Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Ξενώνας Ραψάνης» είναι η πολιτισμική-κοινωνική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Τεμπών, μέσω της διενέργειας δράσεων πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Οι εν λόγω δράσεις απευθύνονται στις ανάγκες όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των επισκεπτών». Η λειτουργία του Προγράμματος Ενταξιακών, Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων στη Ραψάνη του Δήμου Τεμπών ξεκίνησε την άνοιξη του 2016 από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μισθώνοντας τον τοπικό δημοτικό ξενώνα. Επόμενο ραντεβού στις 31.7.2019 στις 18:00 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ραψάνης με φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass