Τρέχοντας στο βουνό

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗ Ο 2ος ΑΓΩΝΑΣ «SARANTAPORO MOUNTAIN RUN 2019»

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2019 15:35

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 2ος αγώνας ορεινού τρεξίματος στο Σαραντάπορο Ελασσόνας με την επωνυμία «Sarantaporo Mountain Run 2019».

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Σύλλογος Απανταχού Σαρανταποριτών και στηρίχθηκε αποκλειστικά από χορηγίες επιχειρήσεων της Λάρισας και της Ελασσόνας, αλλά και από καταστήματα του Σαρανταπόρου.

Φέτος, εκτός από τα 10 χιλιόμετρα, έγινε και παιδικός-εφηβικός αγώνας ενός χιλιομέτρου στον οποίο έτρεξαν 55 παιδιά, από 4 ετών (με τη συνοδεία γονέα) έως 14 ετών.

Στα 10 χλμ. έτρεξαν 115 δρομείς, καθώς λόγω της ζέστης, υπήρξαν ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, από το σύνολο των 149 αθλητών που είχαν αρχικά δηλώσει ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους.

Στα 1.000 μέτρα τις τρεις πρώτες θέσεις για τα αγόρια κατέλαβαν οι Κωνσταντίνος Κλεισιάρης, Κωνσταντίνος Γκουντρουμπής και Ιωάννης Βαΐτσης και για τα κορίτσια οι Σπυριδούλα Τρομπούκη, Καλλιόπη Βαΐτση και Νικολέτα Βαΐτση.

Στη γενική κατηγορία ανδρών νικητές αναδείχθηκαν οι Βασίλειος Μπαλαμώτης με χρόνο 39:49, Νικόλαος Βαΐτσης με 40:25 και Γεώργιος Πουρνάρας με 40:42.

Στη γενική κατηγορία γυναικών νικήτριες ήταν οι Ειρήνη Κουτσιμάνη με 56:48, Σοφία Κρίκου με 57:25 και Γεωργία Τσιαγγάλη με 59:02.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρόνοι της πρώτης δεκάδας των ανδρών ήταν πολύ κοντά και ο συναγωνισμός μεταξύ τους υπήρξε εντυπωσιακός, κάτι που δείχνει το πολύ καλό επίπεδο των δρομέων που συγκέντρωσε η διοργάνωση.

Ο Βασίλης Μπαλαμώτης χάρη στην εμπειρία του στους αγώνες βουνού και με τη σωστή καθοδήγηση κέρδισε επάξια την πρώτη θέση.

Ο μαραθωνοδρόμος και δεύτερος νικητής Νίκος Βαΐτσης με καταγωγή από το Σαραντάπορο, συμμετέχει τα τελευταία τριάμισι χρόνια σε αγώνες μεγάλων και μεσαίων αποστάσεων, έχει ατομικό ρεκόρ στον Μαραθώνιο δρόμο 2:44" και στον ημιμαραθώνιο 1:18". Γυμνάζεται υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Μητρόπουλου, πρώην μαραθωνοδρόμου και αποστράτου αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος.

Ο τρίτος νικητής Γιώργος Πουρνάρας, έχει καταγωγή από την Κρανιά Ελασσόνας. Είναι ένας αθλητής υψηλού επιπέδου μεσαίων αποστάσεων με ατομικό ρεκόρ στα 10 χλμ, σε στίβο, 31:54". Έλαβε μέρος σε αγώνα εκτός φυσικού του περιβάλλοντος, σε ορεινή διαδρομή και τα πήγε περίφημα.

Να σημειωθεί ότι στον αγώνα καλύφθηκαν όλες οι ηλικιακές κατηγορίες και στους άνδρες και στις γυναίκες. Σε όλους τους δρομείς δόθηκε το μετάλλιο του αγώνα και στους τρεις πρώτους νικητές όλων των κατηγοριών κύπελλα. Τις απονομές τις έκαναν ο εκπρόσωπος του νεοεκλεγέντος δημάρχου Ελασσόνας Νικολάου Γάτσα, κ. Ιπποκράτης Τζιουμακλής, ο πρόεδρος της κοινότητας Σαρανταπόρου κ. Γιάννης Βαΐτσης, ο δασάρχης Ελασσόνας κ. Χρήστος Αναστασόπουλος, τα μέλη των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού και του πληρώματος του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Απανταχού Σαρανταποριτών και εκπρόσωποι των μεγάλων χορηγών του αγώνα. Ξεχωριστή στιγμή η απονομή στους νικητές της κατηγορία άνω των 60 ετών, την οποία έκανε ο 73χρονος Νίκος Τριανταφύλλου από το Σ.Δ.Υ. Κοζάνης, ο οποίος έτρεξε στον αγώνα και του απονεμήθηκε κύπελλο τιμητικής συμμετοχής.

Συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από συλλόγους δρομέων του Βόλου, της Κατερίνης, του Πειραιά και πάρα πολλές ήταν οι συμμετοχές από την Ελασσόνα και τα χωριά της, την Καστοριά, τα Γιάννενα, την ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης (Αιανή, Λιβαδερό), από τη Βέροια και από τη Θεσσαλονίκη.

Ξεχωριστή και τιμητική παρουσία για τους διοργανωτές για δεύτερη φορά, ήταν αυτή του Σάκη Πιτένη και της ομάδας διοργάνωσης του Faethon Olympus Marathon που γίνεται κάθε χρόνο τον Ιούλιο στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας και συγκεντρώνει τεράστιο αριθμό συμμετοχών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την παρουσίαση του αγώνα τόσο κατά την εκκίνηση όσο και στον τερματισμό και στις απονομές, έκανε με εξαιρετικό τρόπο το μέλλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Απανταχού Σαρανταποριτών, Γιάννης Σιδέρης.

Ο αγώνας είχε ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ενώ δόθηκαν δώρα σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν. Παράλληλα δόθηκαν αναμνηστικά συμμετοχής σε συλλόγους με πολυπληθή παρουσία, όπως ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, Δρομείς Νεάπολης Κοζάνης και Vmax Λάρισας.

Ο Σύλλογος Απανταχού Σαρανταποριτών ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν τη διοργάνωση και συνέβαλαν στην άψογη διεξαγωγή του αγώνα, ανανεώνοντας το ραντεβού για το Σάββατο 8 Αυγούστου του 2020, με μία διαδρομή έκπληξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass