Η πίεση απέδωσε καρπούς

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ 2-1 ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ - ΤΑ ΓΚΟΛ Ο ΧΑΤΖΗΣ (37’, 39’-ΠΕΝ.)

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2019 22:09

Θετικό αποδείχθηκε το χθεσινό αγωνιστικό τεστ για τον Απόλλωνα Λάρισας ο οποίος επικράτησε στο γήπεδο Φιλιππούπολης του Ολυμπιακού Βόλου (ομάδα της Football League) με 2-1.

Ήταν το τρίτο φιλικό παιχνίδι επί ελληνικού εδάφους για τους «κυανόλευκους» οι οποίοι παρουσίασαν ικανοποιητικά στοιχεία, τουλάχιστον στο πρώτο 60λεπτο, καθώς στη συνέχεια οι πολλές αλλαγές άλλαξαν την αγωνιστική εικόνα της αναμέτρησης και αλλοίωσαν τον ρυθμό του παιχνιδιού.
Η ουσία είναι η ομάδα της Λάρισας απέναντι σ’ έναν δυνατό αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός Βόλου έπαιξε με έξυπνη τακτική, πίεσε ψηλά, αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους να υποπέσουν σε λάθη, έκλεψε μπάλες και κατάφερε μέσα σε δύο λεπτά να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων (37’ και 39’) με σκόρερ τον Χατζή, ενώ είχε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Παράλληλα δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να γίνει απειλητικός, παρουσιάζοντας πολύ καλή αμυντική λειτουργία.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο Αριάν Μπελά παρέταξε τον Απόλλωνα με τον Γκέκα κάτω από τα δοκάρια, τους Κούλπα και Καρατάσιο στο κέντρο της άμυνας, τους Σκούπρα και Κουρτεσιώτη στα άκρα, τους Χατζή και Ναζίμ ως ανασταλτικούς μέσους, μπροστά από αυτούς τον Λίταινα, τους Γκουστάβο και Τασιούλη στα άκρα της επίθεσης και «φουνταριστό» τον Σιφναίο.
Ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 4ο λεπτό απείλησε την αντίπαλη εστία όταν, μετά από λάθος του Ρόκα, ο Γκουστάβο μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, πλάσαρε, ο Μακρυωνίτης απέκρουσε, η μπάλα κατέληξε στον Τασιούλη ο οποίος πλάσαρε για να διώξουν οι αμυνόμενοι προ της γραμμής σε κόρνερ.
Στο 20’ σημειώθηκε η μοναδική αξιόλογη στιγμή του Ολυμπιακού Βόλου στο πρώτο μέρος, όταν ο Τσίτας βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πολύ πάνω από την εστία του Γκέκα.
Μία εντυπωσιακή φάση για τον Απόλλωνα σημειώθηκε στο 23’ όταν ο Σκούπρας σέντραρε από τα δεξιά, ο Γκουστάβο έπιασε εξαιρετικό ανάποδο ψαλιδάκι, αλλά ο Μακρυωνίτης με εξίσου ωραία προσπάθεια απόκρουσε παραχώρησε κόρνερ.
Τελικά οι προσπάθειες των παικτών του Απόλλωνα άρχισαν να καρποφορούν στα επόμενα λεπτά. Συγκεκριμένα στο 37’ ο Ναζίμ έκλεψε την μπάλα, συνδυάστηκε πολύ ωραία με τον Νούσιο και ο Χατζής ως τελικός αποδέκτης με άψογο πλασέ έγραψε το 1-0.
Δύο λεπτά αργότερα ο Απόλλωνας κέρδισε εκ νέου την μπάλα στον χώρο της μεσαίας γραμμής και προς την αντίπαλη περιοχή, ο Γκουστάβο έφυγε από θέση έξω αριστερά, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και ανετράπη από τον Βοσνακίδη κερδίζοντας πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Χατζής, για να γίνει έτσι το 2-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου 45λέπτου.
Δεν άλλαξε κάτι το ουσιαστικό στα πρώτα λεπτά της επανάληψης παρά μόνο το ότι στη θέση του Ναζίμ πέρασε ο Νύκταρης, με αποτέλεσμα ο Αριάν Μπελά να τραβήξει πιο πίσω τον Λίταινα (δίπλα από τον Χατζή) σε ρόλο οργανωτή.
Στο 65’ ένα δυνατό σουτ του Λίταινα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στο 85’ μία σέντρα σουτ του Μπαρούτα εξουδετέρωσε με ψυχραιμία ο Καρδάμης, ενώ στο 86’ και στο 88’ ο Γκουντρουμπής βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ αλλά το τελείωμα και στις δύο περιπτώσεις δεν ήταν καλό.
Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε στο 90’ όταν ο Μαρούδας δέχθηκε την μπάλα από τον Κλεμέντε και με συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής την έστειλε στα δίχτυα.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Αγγελούλης, με βοηθούς τους κ. Καραγιάννη και Παραφέστα, ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο κ. Κουκούλης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μπελά): Γκέκας (83’ Καρδάμης), Σκούπρας (66’ Γεωργακόπουλος), Κουρτεσιώτης (66’ Καμπέρης), Κούλπας (66’ Σουλιώτης), Καρατάσιος (66’ Κακάμης), Χατζής (66’ Κοντοθανάσης), Ναζίμ (46’ Νύκταρης), Τασιούλης (25’ Νούσιος), Γκουστάβο (66’ Γαρυφαλλόπουλος), Λίταινας (66’ Κωστούλας), Σιφναίος (66’ Γκουντρουμπής).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Γράφας): Μακρυωνίτης (60’ Γιδόπουλος), Γραικός (62’ Πριονάς), Μπουτζίκος (75’ Μπαρούτας), Βοσνακίδης, Παπαϊωάννου (78’ Καναβός), Ρόκας (60’ Φαζός), Κόλα (63’ Τσιάρας), Σκοπελίτης (83’ Πάσχος), Τσίτας (60’ Μαρούδας), Στεφάνοβιτς (63’ Πόζογλου), Τζέφερσον (71’ Κλεμέντε).

 

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΡΙΑΝ ΜΠΕΛΑ
Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας Αριάν Μπελά δήλωσε τα εξής:
«Από δω και πέρα θα ξεχωρίσουμε τους παίκτες αυτούς που είναι πιο κοντά στην 11άδα και μ’ αυτούς θα δουλέψουμε κυρίως μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Στα επόμενα φιλικά θα δουλέψουμε με αυτούς που εμείς σκεφτόμαστε ότι είναι βασικοί και παράλληλα με έναν ακόμα κορμό παικτών που θα ακολουθήσει από πίσω. Η αρχή μου είναι πάντα ότι όποιος είναι καλύτερος θα παίζει. Αυτός που ακολουθεί τους κανόνες και κάνει αυτά που λέμε στον αγωνιστικό χώρο είναι πιο κοντά στην ομάδα. Δεν συνεχίζουν οι Γιαγκιόζης και Ζήσης λόγω ηλικίας. Δεν πειράζει όμως, θα βρούμε άλλους παίκτες.
Από το πρώτο ημίχρονο είμαι ευχαριστημένος. Πιέζαμε, κλέψαμε τις μπάλες και ήμασταν συνεργάσιμοι γι’ αυτό μπήκαν τα γκολ. Διατηρήσαμε την πίεση και είχαμε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε σ’ αυτόν τον ρυθμό γιατί είμαστε ακόμα στην προετοιμασία. Έτσι στη συνέχεια ρίξαμε το τέμπο, είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και τα καταφέραμε. Το επόμενο φιλικό θα είναι την Κυριακή με τον Πιερικό».

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass