Αθλητικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2019 16:41

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ:

Διάταξη για τη ρύθμιση ζητημάτων διακριθέντων αθλητών

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (139/Α/31-8-2019) ο νόμος 4625 όπου περιλαμβάνεται διάταξη για τη ρύθμιση ζητημάτων διακριθέντων αθλητών (άρθρο 16). Σύμφωνα με τη διάταξη οι αθλητές αποκτούν δικαίωμα εισαγωγής σε ΑΕΙ σύμφωνα με τις ευεργετικές διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999, εφόσον το σωματείο με το οποίο αγωνίστηκαν έλαβε την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999 πριν τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, έστω και αν το σωματείο δεν την είχε κατά τον χρόνο επίτευξης της διάκρισης. Επίσης, με την ίδια διάταξη οι αθλητές αποκτούν δικαίωμα εισαγωγής σε ΑΕΙ, εφόσον τα σωματεία που δεν είχαν την ειδική αθλητική αναγνώριση στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ώστε να συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός των σωματείων, έλαβαν την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999 πριν τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, έστω και αν τα σωματεία δεν την είχαν κατά τον χρόνο επίτευξης της διάκρισης. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν άμεσα αίτηση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την εγγραφή τους στον ειδικό πίνακα της παραγράφου 3 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999.

 

Φιλική ισοπαλία του Απόλλωνα

ΣΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΠΑΛΑΜΑ

Σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Προάστιο της Καρδίτσας, ο Απόλλων Λάρισας αναδείχτηκε με τον τυπικά γηπεδούχο Ατρόμητο Παλαμά ισόπαλος με σκορ 1-1. Ο τεχνικός των «κυανόλευκων» Αριαν Μπελά χρησιμοποίησε κυρίως παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής έως τώρα στα φιλικά παιχνίδια και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Παρότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε κακή κατάσταση και δυσκόλευε σε μεγάλο βαθμό τις κινήσεις των παικτών και των δύο ομάδων. Για τον Απόλλωνα που ήταν το τελευταίο προγραμματισμένο φιλικό, το γκολ πέτυχε ο Μάρκ Σιφναίος με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, ενώ για τον Ατρόμητο -ομάδα της Γ' Εθνικής- όπου προπονητής είναι ο Λαρισαίος τεχνικός Τάκης Παραφέστας, σκόρερ ήταν ο Χρήστος Οικονόμου, που έδωσε το προβάδισμα για τους «Πράσινους». *Σήμερα το απόγευμα οι παίκτες του Απόλλωνα επιστρέφουν στις προπονήσεις, μετά το διήμερο ρεπό που τους δόθηκε από την τεχνική ηγεσία.

 

Η κλήρωση της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος

Από την Επιτροπή Διοργανώσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανακοινώνεται ότι η κλήρωση για τους αγώνες της 3ης Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος περιόδου 2019-2020, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 09.09.2019 και ώρα 11:00 στα γραφεία της ΕΠΟ, στο Πάρκο Γουδή. Σημειώνεται πως έχει προκριθεί ο Π.Ο. Ελασσόνας, αποκλείοντας στα πέναλτι τον Τηλυκράτη Λευκάδας.

 

Σήμερα η κλήρωση της Α1 ΕΠΣΛ

Από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΠΣΛ καλούνται οι εκπρόσωποι των σωματείων ΑΣ Βορειοηπειρωτών, Πελασγιώτιδα και Ιπποκράτης να προσέλθουν σήμερα και ώρα 19:30 στα γραφεία της Ένωσης για να συμπληρωθούν οι όμιλοι της Α1 κατηγορίας. Επιπλέον, καλούνται όλες τις ομάδες της Α1 κατηγορίας να παρευρεθούν στην κλήρωση του πρωταθλήματος που έχει ορισθεί να γίνει σήμερα στις 20:30 στα γραφεία της Ένωσης.

 

Εκατόν επτά ομάδες σε οκτώ ομίλους

ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ

Συνολικά 107 ομάδες θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας περιόδου 2019-20, όπως ενέκρινε χθες η εκτελεστική επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρόντων τoυ εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA Χέρμπερτ Χούμπελ και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA Πετρ Φούσεκ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι ομάδες θα συγκροτήσουν οκτώ ομίλους, ενώ η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου 2019.

 

Στη Football League Καλαμάτα και Νίκη Βόλου

Οριστικά στη Football League θ' αγωνίζονται την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο η Καλαμάτα και η Νίκη Βόλου. Η ΕΠΟ έκανε αποδεκτή την απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ για άνοδο -στην τρίτη επαγγελματική κατηγορία- των δύο ομάδων, αντί του Ηρακλή και του Κρόνου Αργυράδων. Οι δύο ομάδες -ως νεοσύστατες ΠΑΕ- έχουν δικαίωμα μετεγγραφών ερασιτεχνών και ελεύθερων/δανεικών αθλητών μέχρι της 27 Σεπτεμβρίου. Πλέον στη Football League της νέας σεζόν θα βρίσκονται οι παρακάτω ομάδες: Αιγάλεω, Ασπρόπυργος, Βέροια, Διαγόρας Ρόδου, Θεσπρωτός, Ιάλυσος, Ιωνικός, Καβάλα, Ολυμπιακός Βόλου, ΟΦ Ιεράπετρας, Τρίγλια, Καλαμάτα, Νίκη Βόλου, Τρίκαλα. Να θυμίσουμε ότι η κλήρωση θα γίνει αύριο Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι στα γραφεία της Ένωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass