Καλός για ένα ημίχρονο ο Απόλλωνας

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, ΠΟΥ ΑΡΕΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΕ 2-1 -  ΣΗΜΕΡΑ ΝΕΟ ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΟ ΣΤEΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΟΡΑ

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2019 19:45

Σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, ο Απόλλων Λάρισας κέρδισε τη μαχητική Νίκη Βόλου, με σκορ 2-1.

Ήταν ένα πολύ καλό τεστ για τις δύο ομάδες, ενόψει των υποχρεώσεών τους στα πρωταθλήματα της Super League 1 και της Football League, αντίστοιχα. Ο Απόλλωνας ήταν καλός μόνο για ένα ημίχρονο, το πρώτο, όπου πριν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο προηγήθηκε με 2-0, ενώ στην επανάληψη η ομάδα της Νέας Ιωνίας ήταν αυτή που άρεσε ιδιαίτερα, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και αν ο Γκέκας με τον Βασιλειάδη δεν πραγματοποιούσαν σωτήριες επεμβάσεις, θα μπορούσαν να είχαν φτάσει στην ισοφάριση. Ο τεχνικός του Απόλλωνα Άριαν Μπελά, παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γκέκας, Σκούπρας και Κουρτεσιώτης στα πλάγια της άμυνας και οι Σουλιώτης και Καρατάσιος στο κέντρο αυτής. Αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Λίταινας και Χατζής και πίσω από τον φορ Μπαστακό, κινούνταν στον άξονα ο Γκουστάβο Σάντος και στα πλάγια οι Νούσιος και Βαγενάς.
Από την άλλη η Νίκη του Ισπανού Χοβέ, είχε τον Αποστολίδη στο τέρμα, τον Παγώνη και τον Σ. Κυριακίδη πλάγιους μπακ και τους Βοσκόπουλο και Βοσνιάδη στόπερ. Μπιτσάκος και Ντομίνγκεθ ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, έχοντας πιο μπροστά τον Τσιώλη, ενώ οι Καρβούνης και Μασκουνιάν έπαιξαν στα αριστερά και δεξιά της μεσαίας γραμμής και ο Ροχάνο φορ.

ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Απόλλωνας άνοιξε το σκορ. Ο Νούσιος έκανε το σουτ από θέση μέσα αριστερά της περιοχής, ο Αποστολίδης απέκρουσε ασθενώς την μπάλα, και ουσιαστικά σε κενή εστία με ένα πολύ κοντινό πλασέ, ο Γκουστάβο Σάντος έκανε το 1-0.
Στο 4’ υποδείχθηκε πέναλτι για αντικανονική ενέργεια από τον Αποστολίδη στον Σουλιώτη με το σώμα, κατά την έξοδό του. Μάλιστα η μπάλα από την κεφαλιά του Σουλιώτη, που ανατράπηκε, πήγε στο δοκάρι και ο Γκουστάβο Σάντος στην επαναφορά την έστειλε στα δίχτυα με νέα κεφαλιά, αλλά ο διαιτητής κ. Αγγελούλης έδειξε την άσπρη βούλα, μην αφήνοντας πλεονέκτημα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Κώστας Χατζής, που ευστόχησε και έκανε το 2-0.
Εν συνεχεία στο 29' σε σουτ του Γκουστάβο Σάντος η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 44’ σε σουτ του Μασκουνιάν, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η ΝΙΚΗ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
Στην επανάληψη η Νίκη αντέδρασε, ο Απόλλων δεν είχε την ίδια φρεσκάδα όπως στο πρώτο ημίχρονο και κινδύνεψε σε πολλές περιπτώσεις. Στο 47’ σε γύρισμα του Ιορδανίδη και πλασέ του Ροχάνο μπλόκαρε ο Γκέκας την μπάλα και στο 50’ και 51’, σε δύο ακόμη κλασικές φάσεις, ο Καρδιτσιώτης πορτιέρο του Απόλλωνα έδειξε τις μεγάλες δυνατότητες που έχει. Αρχικά μετά από κομπίνα σε φάουλ και πάσα του Ιορδανίδη στον Ντομίνγκεθ, που είχε εκτελέσει το φάουλ στον άξονα της μεσαίας γραμμής και αμέσως μετά έκανε κίνηση, ο Ισπανός χαφ βγήκε στο τετ-α-τετ, αλλά τον νίκησε ο Γκέκας. Σωτήρια επενέβη ο ίδιος σε νέο τετ-α-τετ με τον Ιορδανίδη στο επόμενο λεπτό, με τον παίκτη της Νίκης να σουτάρει δυνατά, αλλά να μην μπορεί να σκοράρει.
Στο 58’ σε φάουλ του Ντομίνγκεθ πάλι απέκρουσε ο Γκέκας και στο 69'έγινε το 2-1. Ο Ροχάνο δέχθηκε την κάθετη πάσα του Τσιώλη, πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με πλασέ από πλάγια αριστερά στην κενή εστία, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Μασκουνιάν στο 84’ μετά από απόκρουση της άμυνας έκανε το σουτ από τον άξονα και στο ύψος της περιοχής το δεξί σουτ, που πέρασε κοντά στην εστία άουτ, ενώ στο 86’ ο Ροχάνο είχε μεγάλη ευκαιρία για το 2-2, αφού δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ Βασιλειάδη, σε τετ-α-τετ μετά την κάθετη του Ντομίνγκεθ.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυνε ο Χρήστος Αγγελούλης, που είχε βοηθούς τους Χρήστο Καραγιάννη και Δημήτρη Κοτούμπα.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Γκέκας (77’ Βασιλειάδης), Σκούπρας (77’ Κούλπας), Κουρτεσιώτης (52’ Καμπέρης), Σουλιώτης (52’ Κωστούλας), Καρατάσιος (46’ Καρίκκι), Χατζής (77’ Μπιμάι), Λίταινας (60’ Ναζίμ), Νούσιος (60’ Ζαννάκης), Βαγενάς (46’ Νύκταρης), Σάντος (77’ Μπρέμπος), Μπαστακός (46’ Σιφναίος).
ΝΙΚΗ: Αποστολίδης, Παγώνης, Σ. Κυριακίδης, Βοσκόπουλος (85’ Κ. Κυριακίδης), Βοσνιάδης (62’ Αλιατίδης), Μπιτσάκος, Τσιώλης (75’ Λίτσιος), Ντομίνγκεθ, Μασκουνιάν, Καρβούνης (46’ Ιορδανίδης), Ροχάνο.
*Στη Φιλιππούπολη βρέθηκε χθες και ο πρώην Στρατηγός της ΕΛΑΣ κ. Γιάννης Τόλιας, που ευχήθηκε και στις δύο ομάδες να πετύχουν τους στόχους τους στα πρωταθλήματα που θα αγωνιστούν.
*Σήμερα, μια ομάδα του Απόλλωνα αποτελούμενη από παίκτες που δεν αγωνίστηκαν χθες και με ποδοσφαιριστές της Κ-19, θα αντιμετωπίσει στις 17:00 σε φιλικό παιχνίδι στο Στεφανοβίκειο τον τοπικό Διαγόρα, ομάδα της Γ' Εθνικής στην οποία προπονητής είναι ο Μιχάλης Ζιώγας.

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass