Βελτιωμένη εικόνα, εντυπωσιακή επίθεση

*ΜΕ 112-58 Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΗΝ BC KOZUV *ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟ ΦΛΟΪΝΤ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2019 22:40

Παρουσιάζοντας αρκετά πιο βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια, η Λάρισα ΚΑΕ επικράτησε χθες στο κλειστό της Νεάπολης της BC Kozuv με το εντυπωσιακό 112-58.

Ήταν το πρώτο από τα δύο φιλικά παιχνίδια που θα δώσουν οι «κυανόλευκοι» με την ομάδα από τη Γευγελή, καθώς σήμερα στη 1 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί το δεύτερο κι ενώ απομένουν εννέα ημέρες μέχρι την έναρξη της φετινής Basket League. Το χθεσινό ήταν το πρώτο ματς για τον Φλόιντ, ένα αλτικός και εξαιρετικά εντυπωσιακός παίκτης που άφησε πολλές υποσχέσεις για το πρωτάθλημα. Η ουσία είναι ότι η Λάρισα ΚΑΕ έδειξε ότι διαθέτει μεγάλο ταλέντο στο επιθετικό κομμάτι, με παίκτες που σκοράρουν και πασάρουν όπως τα τρία γκαρντ Παπαντωνίου, Ρέινολτς και Μπερχανιμέσκελ. Παράλληλα, οι ψηλοί όπως οι Φλόιντ και Μπέικερ κινούνται με ευκολία προς το καλάθι και δίνουν σημαντικές λύσεις. Φάνηκε ωστόσο να υπάρχει ανομοιογένεια στην ομάδα που είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν κάποια λάθη στην άμυνα. Σίγουρα το ότι η ομάδα καθυστέρησε αρκετά να ξεκινήσει την προετοιμασία της δεν της επέτρεψε να εξασφαλίσει φιλικά με πιο δυνατούς αντιπάλους, προκειμένου οι Φραγιάς-Τζήμας να έχουν μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών τους. Στο χθεσινό παιχνίδι δεν χρησιμοποιήθηκαν οι Μελισσαράτος, Σπυρόπουλος και Λόλας, ενώ μικρό χρόνο συμμετοχής είχαν οι Χείλαρης, Τσιλούλης και Βαβάτσικος. Στο σημερινό φιλικό θα δοθεί περισσότερος χρόνος στους Έλληνες παίκτες, ενώ οι Αμερικανοί θα έχουν μικρότερη συμμετοχή.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ιδιαίτερα παραγωγική στην επίθεση η Λάρισα ΚΑΕ, άρχισε να φορτώνει από το πρώτο δεκάλεπτο το αντίπαλο καλάθι με τους Μπέικερ, Ρέινολτς και Παπαντωνίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο η λαρισινή ομάδα είχε πετύχει 34 πόντους με 4 τρίποντα, ενώ ο Μπέικερ έκανε ακόμα πιο εντυπωσιακή την επιθετική λειτουργία των «κυανολεύκων» με τρία διαδοχικά καρφώματα. Ο Ρέινολτς συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο δεκάλεπτο, ενώ πολύτιμη βοήθεια στην επίθεση έδωσαν οι Μπερχανιμέσκελ, Χάμιλτον και Παρκς (57-29, στο 18’). Παρουσιάστηκαν ωστόσο κάποια προβλήματα στο αμυντικό ριμπάουντ, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να έχει επιθέσεις δεύτερης ευκαιρίας. Το πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ έλυσε στο δεύτερο ημίχρονο ο πρωτοεμφανιζόμενος Φλόιντ, ο οποίος μαζί με τον Παπαντωνίου έδωσαν σημαντικές λύσεις στην επίθεση, για να φτάσει η διαφορά με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου στο +33 (82-49). Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Λάρισα ΚΑΕ συνέχισε να αυξάνει τη διαφορά της στο σκορ με τους Ρέινολτς, Παπαντωνίου και Βαβάτσικο να έχουν τον πρώτο λόγο στις επιθετικές ενέργειες. Η μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ άγγιξε τους 54 πόντους (110-56) ένα περίπου λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

«ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ»

Για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται, προκειμένου η ομάδα να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, μίλησε ο τεχνικός Βασίλης Φραγκιάς, ο οποίος ωστόσο παρουσιάστηκε αισιόδοξος για τη φετινή πορεία της ομάδας. Όπως είπε «προσπαθούμε να δοκιμάσουμε αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις. Αύριο (σ.σ. σήμερα) έχουμε ακόμα ένα προπονητικού χαρακτήρα φιλικό με την ίδια ομάδα και στην ουσία μας μένουν δέκα σχεδόν ημέρες μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Σίγουρα δεν θα είμαστε έτοιμοι, αλλά στο μέτρο του δυνατού θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Υπάρχει διάθεση και όρεξη από τα παιδιά, απλά ο προβληματισμός μας είναι ότι η ομάδα είναι όλη μαζί από τη Δευτέρα. Ο Φλόιντ που έπαιξε σήμερα (σ.σ. χθες) προπονήθηκε για πρώτη φορά τη Δευτέρα. Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε όλοι για να μπορέσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε μία καλή χρονιά. Θέλει υπομονή στην αρχή, αλλά θεωρώ ότι θα είμαστε καλά. Από κει και πέρα εάν βρεθεί κάποια καλή περίπτωση Έλληνα παίκτη θα προχωρήσουμε στην απόκτησή του, καθώς η διάθεση από τον πρόεδρο τον κ. Ριζούλη είναι να ενισχυθεί η ομάδα όσο μπορεί περισσότερο» κατέληξε ο Βασίλης Φραγκιάς. Τα δεκάλεπτα: 34-21, 57-32, 82-49, 112-58. Τον αγώνα διηύθυναν οι κ. Λ. Γεωργούλης, Δ. Γιατρόπουλος και Π. Μπουγλός. ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ (Φραγκιάς): Ρέινολτς 20 (1), Χάμιλτον 9 (1), Χείλαρης 2, Μελισσαράτος, Μπερχανιμέσκελ 7 (1), Τσιλούλης 3 (1), Σπυρόπουλος, Βαβάτσικος 11 (2), Λόλας, Φλόιντ 13, Παπαντωνίου 16 (3), Μπέικερ 19 (2), Παρκς 12. BC KOZUV (Ιοντσέφσκι): Στάιτς, Πέιν 5, Καρατζόφσκι 9 (2), Κόλεφ, Ζνταναβίτσιους 8 (1), Σουτάροφ, Λαζαρέφσκι, Πάβλοβιτς 11, Πάιτς 13 (2), Τραϊκόφσκι 12 (2).

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass