Ποδοσφαιρική πανδαισία στο «Grassroots»

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ 4ΗΜΕΡΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ UEFA

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2019 22:03
Ολύμπικ - Ηρακλής Λάρ. Ολύμπικ - Ηρακλής Λάρ.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Το άνοιγμα του ποδοσφαίρου στην κοινωνία, η προσφορά των γνώσεων και της οργάνωσης στις μικρότερες ηλικίες και η παροχή βοήθειας σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, είναι ο στόχος του προγράμματος Grassroots της UEFA, που εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα από την ΕΠΟ και τις κατά τόπους Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Φέτος, στο συγκεκριμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα συμμετέχει και η ΕΠΣΛ, με τη διοργάνωση τετραήμερου τουρνουά ποδοσφαίρου, οι αγώνες του οποίου άρχισαν χθες και θα ολοκληρωθούν μεθαύριο.

Το τουρνουά αφορά σε παιδιά των ηλικιακών κατηγοριών Κ12, Κ14 και Κ16. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πανελληνίως τουρνουά, καθώς είναι το μοναδικό που διαρκεί 4 ημέρες και στο οποίο συμμετέχουν 100 περίπου ομάδες από 30 σωματεία του νομού. Οι αγώνες διεξάγονται τόσο στον Δήμο Λαρισαίων όσο και σε περιφερειακούς δήμους του νομού, ενώ στη διοργάνωση μετέχουν αφιλοκερδώς 45 διαιτητές.
Ποδοσφαιρική, λοιπόν, πανδαισία στον νομό με τους μικρούς άσους της μπάλας να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους, απολαμβάνοντας το παιχνίδι μέσα από τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι». Παράλληλα δε η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη του άτυχου νεαρού ποδοσφαιριστή της Πελασγιώτιδας, Χρήστου Μπάσιου που κεραυνοβολήθηκε πέρυσι, κατά τη διάρκεια προπόνησης.
Στο γήπεδο της Ν. Πολιτείας βρέθηκε χθες κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της διοργάνωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Απασχόλησης και Διά Βίου Μάθησης κ. Νίκος Λιούπας, ο οποίος μιλώντας στην «Ε» δήλωσε:
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει κάθε διοργάνωση, η οποία έχει σκοπό να φέρει τους νέους κοντά στον αθλητισμό. Έτσι στην προκειμένη περίπτωση στηρίζουμε τη διοργάνωση του «Grassroots» στη Λάρισα. Ως Περιφέρεια με το μεγάλο πρόγραμμα βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων έχουμε στόχο να στρέψουμε τα παιδιά στον αθλητισμό προκειμένου να αφήσουν το ίντερνετ και τα τάμπλετς. Πιστεύω ότι είναι μία διοργάνωση που θα αναδείξει τη χαρά του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου ειδικότερα».
Από την πλευρά της ΕΠΣΛ, το μέλος του Δ.Σ. και επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του τουρνουά Λευτέρης Γρηγοριάδης επισήμανε:
«Η συμμετοχή των ομάδων είναι μεγάλη. Ευχαριστούμε τον Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη στήριξή τους. Πιστεύω ότι όταν όλοι οι φορείς είμαστε μαζί, μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα Το τουρνουά έχει παράλληλα φιλανθρωπικό χαρακτήρα και συγκεκριμένα γίνεται για την ενίσχυση του άτυχου ποδοσφαιριστή της Πελασγιώτιδας που κεραυνοβολήθηκε.
Θα πρέπει να πω ότι διεκδικούμε και δεύτερο τουρνουά, το Πάσχα που θα είναι πάλι τετραήμερο, αλλά για παιδιά μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών ήτοι, Κ6, Κ8 και Κ10» κατέληξε ο κ. Γρηγοριάδης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ΕΠΟ δόθηκαν και θα μοιραστούν στις ομάδες 1.500 μπλουζάκια.
ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κ12
ΑΕΛ (1)- Απόλλων Λάρ. (1)    3-1
Ολύμπικ (1)- Απόλλων Λάρ. (1)    6-3
ΑΕΛ (1)- Ολύμπικ (1)    2-2
ΠΟ Ελασσόνας – Οικονόμος    3-7
Προμηθέας-Απόλλων Λάρ. (2)    4-0
Απόλλων Λάρ. (2) – Σμόλικας    1-2
Σμόλικας - Προμηθέας    1-2
Κ14
Απόλλων Λάρ.-Πελασγιώτιδα (2)    1-4
ΑΕΛ (1)- Απόλλων Λάρ.    2-0
Πελασγιώτιδα (2)-ΑΕΛ (1)    0-5
Κ16
Αστραπή Ν.Π. - Ηρακλής Λάρ.    0-1
Ηρακλής Λάρ. - Ολύμπικ (1)    1-1
Ολύμπικ (1) -Αστραπή Ν.Π.    2-0

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Κ12
Γήπεδο Αλάνα    
Δωτιέας Αγιάς-Ολύμπικ (1)    16.30
ΑΕΛ (2) – Αστραπή Ν.Π. (2)    17.40
Κ14
Γήπεδο Ελασσόνας    
ΠΟ Ελασσόνας-Οικονόμος    16.30
ΑΠΣ Ελασσόνας – Οικονόμος    17.10
ΠΟ Ελασσόνας- ΑΠΣ Ελασσόνας    17.50
Γήπεδο Νεάπολης    
Ηρακλής Λάρ.-Δωτιέας Αγιάς    16.30
Δωτιέας Αγιάς-Ολύμπικ    17.10
Ολύμπικ – Ηρακλής Λάρ.    17.50
Κ16
Γήπεδο Θεσσαλικού    
Πελασγιώτιδα (1) – Απόλλων Λάρ.    17.00

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass