Να σπάσει το ρόδι θέλει η Λάρισα ΚΑΕ

ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΤΟΝ ΑΡΗ

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2019 15:31

Την πρώτη νίκη στη φετινή Basket League ψάχνει σήμερα η Λάρισα ΚΑΕ, η οποία στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της διοργάνωσης υποδέχεται στο Κλειστό της Νεάπολης (18:00) τον Άρη. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από δύο ήττες με Προμηθέα και ΠΑΟΚ, ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε με νίκη επί του ΠΑΟΚ, αλλά στο δεύτερο παιχνίδι ηττήθηκε από τον Ηρακλή.

Το σημερινό θα είναι το πρώτο ιστορικά παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, ωστόσο ο Άρης έχει καλή παράδοση στα παιχνίδια του στη Λάρισα, καθώς μετρά 14 νίκες σε 19 αγώνες. Πάντως την τελευταία φορά που αγωνίστηκε στη Λάρισα τη σεζόν 2017-18, ηττήθηκε από τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο με 81-76.

Από τη σημερινή αναμέτρηση θα απουσιάσει ο Δημήτρης Λόλας που ταλαιπωρείται από ίωση, ωστόσο στον αντίποδα η άμεση προσαρμογή του νεοαποκτηθέντος Χάρις θα δώσει σημαντικές λύσεις στον τεχνικό Βασίλη Φραγκιά.

Αναφορικά με το σημερινό παιχνίδι ο τεχνικός διευθυντής και άμεσος συνεργάτης του Βασίλη Φραγκιά, Γιάννης Τζήμας δήλωσε πως «πρόκειται για ένα κομβικό παιχνίδι καθώς χρειαζόμαστε τη νίκη τόσο για βαθμολογικούς λόγους, όσο και για λόγους ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης. Ο Άρης διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα, με παίκτες ποιότητας και βέβαια μια τεράστια ιστορία, με βαριά φανέλα.

Όπως και να έχει όμως εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε στην πρώτη μας νίκη. Θέλουμε και μια καλή εμφάνιση, αλλά το πρώτο ζητούμενο είναι να κερδίσουμε το ματς.

Για να πετύχουμε όμως τον στόχο μας χρειαζόμαστε και τη στήριξη των φιλάθλων της πόλης. Θέλουμε να έρθουν στο γήπεδο και με την παρουσία τους, το χειροκρότημά τους να μας βοηθήσουν να το πετύχουμε. Αυτή η ομάδα ανήκει στην πόλη, ανήκει στην Θεσσαλία και θα πρέπει να στηριχτεί από όλους» κατέληξε ο Γιάννης Τζήμας.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΟΥΡΑΜΑ

Η ΚΑΕ Λάρισα στον σημερινό αγώνα θα τιμήσει τον παλαίμαχο καλαθοσφαιριστή του ΓΣΛ, Δημήτρη Κουραμά για την προσφορά του στο λαρισινό μπάσκετ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «ο Δημήτρης Κουραμάς υπηρέτησε με απόλυτη προσήλωση το λαρισινό μπάσκετ και την ομάδα του, τον ΓΣΛ, καθώς με τα χρώματά του αγωνίστηκε για 20 ολόκληρα χρόνια χωρίς ποτέ να φορέσει τη φανέλα άλλης ομάδας.

Αγωνιζόταν στην θέση του γκαρντ με ευχέρεια στο σκοράρισμα και με απαράμιλλο πάθος, στοιχεία που τον οδήγησαν μέχρι και την εθνική ομάδα».

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Το Περιστέρι... άναψε φουλ τις μηχανές στην 4η περίοδο, έκανε επιμέρους σκορ 26-11 και έφτασε σε μία επιβλητική νίκη με 95-69 επί του Πανιωνίου. Με τρίποντα από Σμιθ (4/4), Χάτσερ (4/7) και Βασιλόπουλο (3/5), οι «κυανοκίτρινοι» δεν έδειξαν έλεος απέναντι στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, την υποχρέωσαν στην 3η διαδοχική ήττα της για το δικό τους 3-0 στην Α1 φέτος.

Η «καυτή» έδρα του Ηφαίστου ήταν γνωστή ήδη από την προηγούμενη σεζόν, κάτι που πιστοποίησε η ομάδα χθες ρίχνοντας στο... καναβάτσο την ΑΕΚ. Οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου επικράτησαν με 72-68 και έφτασαν τις τρεις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές, την ώρα που η Ένωση μετρά πλέον δύο ήττες, καθώς είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα από τον Παναθηναϊκό.

Κολοσσός και Λαύριο διεκδικούσαν τη 2η νίκη τους στο πρωτάθλημα στο μεταξύ τους παιχνίδι και μετά από συγκλονιστική «μάχη» για 40 λεπτά, τελευταίο... χαμογέλασε το Λαύριο, 73-74. Οι Ροδίτες ήταν μπροστά με 73-71 στα 30΄΄ πριν τη λήξη μετά από 1/2 βολές του Ντόνοβαν Τζάκσον, αλλά ο Ουότσον με... κρύο αίμα στα 9΄΄ σηκώθηκε έξω από τη γραμμή του τριπόντου και ήταν εύστοχος!

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πλήγωσε την πρώτη ομάδα του και ο Ιωνικός... έσπασε το ρόδι επικρατώντας με 83-66 του ΠΑΟΚ, ενώ ο Ηρακλής επιβλήθηκε στο Ιβανώφειο του Ρεθύμνου με 74-56. Κορυφαίος στην επιτυχία του ήταν ο Ολίβιερ Χάνλαν (13π., 5 ασ. 1 κλ.).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Περιστέρι-Πανιώνιος 95-69

Κολοσσός Ρ.-Λαύριο          73-74

Ηρακλής-Ρέθυμνο    74-56

Ήφαιστος Λ.-ΑΕΚ    72-68

Ιωνικός Ν.-ΠΑΟΚ     83-66

Λάρισα-Άρης (σήμερα, 18:00)

Παναθηναϊκός-Προμηθέας Π.        (σήμερα, 19:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)

Περιστέρι       6

Ήφαιστος Λ.  6

Ηρακλής        5

Λαύριο          5

Ιωνικός Ν.     4

ΑΕΚ    4

Παναθηναϊκός          4 -2αγ.

Προμηθέας Π.          4 -2αγ.

ΠΑΟΚ 4

Κολοσσός Ρ. 4

Άρης   3 -2αγ.

Ρέθυμνο        3

Πανιώνιος     3

Λάρισα         2 -2αγ.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass