Συγκινητική προσπάθεια στήριξης του μικρού Ραφαήλ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2019 18:37

Συγκινητική είναι η προσπάθεια που γίνεται και στη Λάρισα για την οικονομική ενίσχυση του ηλικίας 18 μηνών Παναγιώτη - Ραφαήλ, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στην Αμερική. Επιστολή προς το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ για ενέργειες που μπορούν να γίνουν προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα απέστειλε ο πρόεδρος του Παναγροτικού, Γιώργος Ακριβούλης, ενώ άμεση ήταν και η ευαισθητοποίηση της ΕΠΣΛ που ζητά από όλα τα σωματεία να ενισχύσουν την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του προς την ΕΠΣΛ ο κ. Ακριβούλης επισημαίνει τα εξής:
«Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της ομάδος μας που συνεκλήθη στη Νίκαια στις 15 Οκτωβρίου 2019, κατόπιν εισηγήσεως του προέδρου κ. Γεωργίου Ακριβούλη, αποφασίστηκε η προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων με σκοπό τη μεταφορά και νοσηλεία του μικρού Ραφαήλ-Παναγιώτη στην Αμερική, που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.


Επιγραμματικά σας αναφέρουμε ότι το 18 μηνών αγοράκι πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία, η οποία, μέχρι πρόσφατα, ήταν καταληκτική νόσος, με προσδόκιμο ζωής, χωρίς θεραπεία, τα δύο χρόνια. Στις ΗΠΑ προσφάτως εγκρίθηκε γονιδιακή θεραπεία που θεραπεύει τη νόσο τελείως! Το κόστος, όμως, μαζί με τη νοσηλεία, είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Η οικογένεια του μικρού Ραφαήλ, αδυνατώντας να καλύψει το συγκεκριμένο ποσό απευθύνθηκε στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ για βοήθεια, όμως η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας με μοναδικό γνώμονα την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας και με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανταπόκριση-βοήθεια του κόσμου, εισηγούμαστε από κάθε εισιτήριο που θα κοπεί στους αγώνες όλων των Πρωταθλημάτων της ΕΠΣΛ του Σαββατοκύριακου 19-20 Οκτωβρίου 2019, να διατεθεί 1 ευρώ από τις ομάδες σε επιτροπή που θα ορίσετε.
Ευελπιστώντας στη θετική σας ανταπόκριση, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση και συνεργασία, ώστε να συμβάλουμε όλοι μαζί στην οικονομική ενίσχυση του Ραφαήλ-Παναγιώτη για να υποβληθεί στην απαραίτητη θεραπεία για την ίαση της ασθένειας του».
* Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η γυναικεία ομάδα Πόλο του ΝΟΛ, η οποία αύριο θα αντιμετωπίσει στο κολυμβητήριο του Αλκαζάρ, σε φιλική αναμέτρηση, τον Ολυμπιακό.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣΛ
Η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΕΠΣΛ για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρει τα εξής:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΛ ευαισθητοποιούμενο από την πανελλήνια κίνηση συμπαράστασης προς τον ηλικίας 18 μηνών Παναγιώτη - Ραφαήλ Γλωσσιώτη, αποφάσισε να ζητήσει από όλα τα σωματεία της δύναμής της να συμβάλλουν στην προσπάθεια αποκατάστασης της υγείας του, με την καταβολή επί αποδείξει του οποιουδήποτε ποσού κρίνουν στον διαιτητή του αγώνα τους κατά το διήμερο 19-20 Οκτωβρίου 2019.
Τα ανθρωπιστικά αισθήματα της ευρύτερης ποδοσφαιρικής οικογένειας είναι δεδομένο ότι θα εκφραστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτή τη φορά, με την ελπίδα της ευόδωσης της εξαιρετικά δαπανηρής θεραπείας, στην οποία πρέπει να υποβληθεί ο νεαρός Παναγιώτης – Ραφαήλ να αποτελεί τον φάρο όλων των σχετικών ενεργειών».

 

ΦΙΛΙΚΟ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΛ
Έναν ξεχωριστό φιλικό αγώνα υδατοσφαίρισης θα δώσουν αύριο Κυριακή 20-10-2019 και ώρα 13:00 στο κλειστό κολυμβητήριο του Αλκαζάρ, οι γυναικείες ομάδες του Ναυτικού Ομίλου Λάρισας και του Ολυμπιακού Πειραιώς.
Έναν αγώνα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ που παλεύει, ονειρεύεται και θέλει να ζήσει μια κανονική ζωή.
Οι δύο ομάδες καλούν τον κόσμο να γεμίσει το κολυμβητήριο και να προσφέρει έμπρακτα στη θεραπεία του, ώστε να νιώσει ότι δεν είναι μόνος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass