Auto moto

Δημοσίευση: 03 Νοε 2019 15:00
Rossi και Hamilton… «κόντρα»; Rossi και Hamilton… «κόντρα»;

Ένα event που θα ξεσηκώσει τους φίλους των δύο αλλά και των τεσσάρων τροχών βρίσκεται στα σκαριά, κοινός παρονομαστής είναι η Monster Energy!

Αυτό αναμένεται να έχει πρωταγωνιστές τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 Lewis Hamilton και τον θρύλο του MotoGP Valentino Rossi. Αμφότεροι έχουν εκφράσει τον θαυμασμό τους για το πεδίο δράσης του άλλου, αμφότεροι έχουν κάποιες εμπειρίες σ’ αυτό.

Ο Hamilton συμμετείχε σε ένα τεστ με την ομάδα της Yamaha στο WSBK όπου οδήγησε την YZF-R1, ενώ έχει πολλάκις παρευρεθεί σε αγώνες του MotoGP. Από την άλλη ο 40χρονος Rossi έχει βρεθεί ένα βήμα πιο πέρα.

Έχει κάνει αρκετές δοκιμές με τη Scuderia Ferrari, οδηγώντας μονοθέσιά της συνολικά έξι φορές – τη μία εκ των οποίων, στις αρχές του 2006, σε ένα κανονικό τεστ, εξέλιξη που είχε λάβει χώρα στην πίστα της Βαλένθια. Μάλιστα, υπήρχε τότε έντονη φημολογία για πιθανή μεταπήδησή του στη Formula 1, πράγμα που πιθανώς να είχε συμβεί αν είχε «περάσει» η πρόταση της ιταλικής ομάδας για χρήση και τρίτων μονοθέσιων στα Grand Prix.

 «Ναι, προσπαθούμε να οργανώσουμε μία ανταλλαγή εμπειριών με τον Hamilton, θα ήταν κάτι φανταστικό. Ψάχνουμε τη βολική ημέρα για να δοκιμάσει εκείνος τη δική μου M1 κι εγώ τη δική του Mercedes. Ελπίζω να τα καταφέρουμε, θα είναι φανταστικό. Το να οδηγείς μονοθέσιο της Formula 1 είναι πάντα υπέροχο», είπε ο Rossi.

 

* * *

MOTOGP:

Μονομαχία στη Sepang

MONOMAXIA STH SEPANG

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP μεταφέρεται στη Μαλαισία για τον 18ο γύρο της σεζόν στην πίστα Sepang, ο τελευταίος αγώνας σε μια σειρά τριών αγώνων πριν επιστρέψει για να κλείσει η σεζόν στην Ευρώπη!

Με έναν εκπληκτικό Quartararo οι οδηγοί της Petronas «πετούσαν» σε πολύ καλές συνθήκες κάνοντας το 1-3 με τον Vinales να τους χαλάει τη γιορτή μπαίνοντας σφήνα στις κατατακτήριες παίρνοντας το 2.

Ενώ ο πρωταθλητής Marquez συντρίβεται σε φοβερό highsiding στη στροφή 2 χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά και όλα αυτά μέσα σε ένα δραματικό Q2 με εναλλαγές συνεχώς στην πρώτη θέση. Ο εκπληκτικός Γάλλος με 1:58.303 κέρδισε τον Maverick Viñales και τον Franco Morbidelli ακριβώς την τελευταία στιγμή .4ος θα είναι ο Miller με ακριβώς δίπλα του τον Crutchlow και 6ος ο καλός Rossi. Πιο πίσω Rins, Petrucci, Zarco, Dovizioso με τον Marc Marquez μετά την πτώση να ξεκινήσει το P11 και τελευταίο τον Bagnaia.

Να σημειώσουμε ότι με τη διαφορά ώρας με τη Μαλαισία, οι αγώνες την Κυριακή θα ξεκινήσουν στις 6 το πρωί με τη Moto3, στις 7.20 της Moto2, ενώ της Μεγάλης κατηγορίας MotoGP θα γίνει στις 9 το πρωί ώρα Ελλάδας.

 

* * *

GP USA και ελαστικά 2020!

GP USA KAI ELASTIKA 2020

Η Formula 1 ταξιδεύει από την Κεντρική, στη Βόρεια Αμερική, για το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών.

Για τον δέκατο-ένατο αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, η Pirelli έκανε την ίδια επιλογή γομών. Όπως για το Μεξικό έτσι και για το Ώστιν επελέγησαν: C2 ως λευκή/σκληρή γόμα, C3 ως κίτρινη/μέση γόμα και C4 ως κόκκινη/μαλακή γόμα.

Η πίστα του Τέξας μπήκε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα της F1 το 2012. Έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον προηγούμενο γύρο, παράδοσή της είναι να δημιουργεί συναρπαστικούς και απρόβλεπτους αγώνες.

Η στρατηγική που έδωσε πέρυσι τη νίκη στον Kimi Raikkonen της Ferrari ήταν μια αλλαγή ελαστικών, από πάρα πολύ μαλακή σε μαλακή γόμα. Ο Max Verstappen της Red Bull Racing τερμάτισε 2ος (εκκινούσε 18ος) με στρατηγική μαλακής/πολύ μαλακής γόμας, ενώ ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton ήταν 3ος με στρατηγική δύο pit stop.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στροφών στην πίστα του Τέξας, η οποία έχει φορά αντίθετη των δεικτών του ρολογιού. Σήμα κατατεθέν της είναι η πρώτη ανηφορική αριστερή στροφή.

 Η φθορά και η πτώση απόδοσης λόγω υπερθέρμανσης είναι στον μέσο όρο των αγώνων για τους οποίους χρησιμοποιήθηκαν οι μεσαίες γόμες της γκάμας, αυτό τις καθιστά ενδεδειγμένη επιλογή. Τόσο το ρεκόρ ταχύτερου γύρου αγώνα, αλλά και το ρεκόρ πίστας έσπασαν πέρυσι από το Lewis Hamilton.

 Ο καιρός στο Τέξας έχει πολύ μεγάλες διακυμάνσεις αυτή την εποχή του χρόνου, μπορεί να δούμε από λαμπρή λιακάδα μέχρι τυφώνα. Τέτοιες συνθήκες έχουν οδηγήσει σε ακύρωση κάποιων περιόδων δοκιμών στο παρελθόν.

Η μάχη αναμένεται συναρπαστική και τι καλύτερο για βράδυ Κυριακής από έναν αγώνα F1 στις 10.

 

-----Οδηγός-----

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass